שתף קטע נבחר

"אלו לידות שמסכנות את העוברים והאימהות"

בעקבות לידת הבית שהסתבכה בתל אביב, פרופ' איתן לוננפלד, ראש האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה, מתארח באולפן ynet ומסביר על הסיכונים היכולים להתרחש במהלך לידה גם בבית וגם בבית החולים

 

 

אתמול (ג') לידת בית בתל אביב הסתיימה במות התינוק. פרופ' איתן לוננפלד, ראש האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה, מסביר מהם הסיכונים שבלידות בית. "גם בבתי חולים יש סכנות ודברים יכולים להשתבש אבל שם יש לנו את כל הצוות שיכול לתת מענה מיידי למצב", הוא אומר.

 

הוא מוסיף כי קשה לנבא מתי לידה עלולה להסתבך. "גם אם ההריון הוא תקין לחלוטין, יכול להיות שמשהו יקרה במהלך הלידה", הוא אומר ומוסיף כי למרות שהגורמים הרפואיים מתריעים על הסכנות בלידת בית, אי אפשר לחייב אנשים לעשות משהו שהם לא רוצים.

 

"אנחנו בעד לידה טבעית בתנאים טבעיים כמה שניתן בבתי החולים, כדי שאם קורה משהו במהלך הלידה נוכל לעבור באופן מיידי לטיפול חירום הנדרש באם ובתינוק במקרה הצורך".

 

לידה בבית חולים. ניתן לעבור במהירות לטיפול (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לידה בבית חולים. ניתן לעבור במהירות לטיפול(צילום: shutterstock)

 

600 לידות מחוץ בית החולים בשנה

על פי נתוני מגן דוד אדום, מדי שנה מוזעקים כוחות ההצלה לטפל בכ-600 מקרים של לידות מחוץ לבתי החולים, בין שאלה לידות בדרך לבית החולים ובין שלידות טבעיות בבית.

 

בחודש אפריל בשנה שעברה נפטרה תינוקת במהלך לידה טבעית באחד היישובים בעמק יזרעאל. היולדת בת ה-40 ילדה בביתה ללא מיילדת טבעית ובניגוד לכללים הרפואיים, והתינוקת סבלה מקשיי נשימה. השתיים פונו לבית חולים, שם נקבע מותה של הילדה.

 

לפני כשנתיים במהלך לידת בית בתל אביב הוזעקה ניידת טיפול נמרץ כדי להיערך לפינוי חירום של יולדת בגלל הופעת מים מקוניאליים בסוף הלידה, דבר המעיד על מצוקה עוברית, והאירוע כמעט הסתיים באסון.

 

במקרה אחר של לידת בית, ב-2008, יילדה אחות שאינה מיילדת – בניגוד להנחיות - אישה ששתי הלידות הקודמות שלה הסתיימו בניתוחים קיסריים. היילוד נותר ללא נשימה והוא אושפז בטיפול נמרץ במצב קשה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האם לידה בבית מסוכנת יותר?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים