שתף קטע נבחר

לראשונה: גרמניה זכתה בגביע הקונפדרציות

שנה לתחילת המונדיאל ברוסיה אלופת העולם ניצחה את צ'ילה 0:1 בסנט פטרסבורג, ושלחה מסר מאיים לכל מי שתנסה לנשל אותה מהתואר. שטינדל כבש אחרי טעות קשה בהגנה (20)

 
צפו בגרמניה זוכה בגביע הקונפדרציות (באדיבות כאן11 תאגיד השידור הישראלי)
 
נבחרת גרמניה תגיע למונדיאל ברוסיה בעוד שנה לא רק כאלופת העולם, אלא גם כמחזיקת גביע הקונפדרציות. שחקניו של יוגי לב גברו הערב (א') 0:1 על צ'ילה באצטדיון בסנט פטרסבורג, וזכו בתואר לראשונה בתולדות הנבחרת.

 

לאורך הטורניר נאמר על המאנשאפט שזו בסך הכל גרמניה ב', אבל האמת, זה רק הופך אותה למפחידה יותר לקראת הדבר האמיתי בקיץ 2018. בכלל, אלו הם ימים נפלאים עבור הכדורגל הגרמני, ורק לפני יומיים הנבחרת הצעירה ניצחה 0:1 את ספרד בגמר היורו עד גיל 21 בפולין.

   

צילום: AP
ורנר ושטינדל. גרמניה חגגה ראשונה (צילום: AP)
צילום: EPA
מדל לא נותן לוורנר לנשום (צילום: EPA)
צילום: רויטרס
סאנצ'ס. החמיץ רגע לפני השער (צילום: רויטרס)
צילום: AFP
וידאל. הפנים אומרות הכל (צילום: AFP)

צ'ילה סיימה טורניר בידיים ריקות - דבר שהיא כבר לא רגילה אליו. בשנתיים האחרונות היא זכתה בקופה אמריקה ובקופה סנטנריו, וגם הקיץ הנוכחי העלה את הביטחון לקראת המונדיאל.

 

מהלך המשחק

5': הפתיחה בשליטה צ'יליאנית. אראנגיס נכנס עם הכדור לתוך הרחבה אבל לא מצא נתיב לבעיטה. הוא השאיר לווידאל והאחרון נעצר מקרוב על ידי טר-שטגן.

 

13': עוד התקפה מסודרת של צ'ילה שמגיעה לאזור הרחבה של גרמניה. וארגס החליט להמר על בעיטה מ-18 מטר ומצא את טר-שטגן מוכן.

 

צילום: EPA
טר-שטגן. עמד בלחץ בפתיחה (צילום: EPA)

 

20': הזדמנות גדולה לצ'ילה. וידאל בעט מרחוק, טר-שטגן שמט ואלכסיס לא הצליח להמשיך לרשת. הוא פגש לא טוב את הכדור.

 

20': שער! 0:1 לגרמניה. בניגוד גמור למהלך המשחק, דיאס איבד כדור ליד הרחבה של בראבו, ורנר אמר תודה ומסר לשטינדל שגילגל לרשת חשופה.

 

36': גורצקה קיבל את הכדור בתוך הרחבה ומזווית קשה הוא בעט בסמוך לקורה של בראבו.

 

צילום: AP
ורנר מסדר לשטינדל את השער (צילום: AP)

 

40': גרמניה השתלטה על העניינים. ורנר הניח לדראקסלר שהגיח מאחור וירה החוצה.

 

45': צ'ילה שוב בעטה בדלי, הפעם לא היה מי שניצל. חארה איבד את הכדור, דראקסלר השאיר לגורצקה ובראבו הצליח להדוף.

 

צילום: רויטרס
אלכסיס ודיאס לא מאמינים (צילום: רויטרס)

 

55': דראקסלר דהר ודהר עד שבעט מתוך הרחבה. חארה הצליח לשים את הרגל ולעצור לקרן.

 

65': גונסאלו חארה הכניס מרפק לטימו ורנר. השופט לא ראה את האירוע, אבל שופטי הווידאו הסבו את תשומת ליבו. לאחר בדיקה ממושכת במצלמות, השופט החליט באופן תמוה לשלוף לחארה רק צהוב.

 

צילום: AP
חארה עם מרפק לפניו של ורנר (צילום: AP)
צילום: AFP
נציגות מכובדת ביציע. רונאלדו, מראדונה ואינפנטינו (צילום: AFP)

 

75': צ'ילה שלחה שחקנים רבים לרחבה של גרמניה. אלכסיס לא מצא את הכדור, ו-וידאל בעט ונעצר לקרן.

 

84': פוץ' הגיע משום מקום והקדים את טר-שטגן. הוא החזיר את הכדור למרכז הרחבה וסגאל בעט לשמיים מול שער ריק.

 

צילום: getty images
וידאל וקימיך שכחו את החברות מבאיירן (צילום: getty images)

 

90+5': אלכסיס סאנצ'ס ניסה לכבוש בכדור חופשי, טר-שטגן עצר את ההזדמנות האחרונה של צ'ילה.

 

הרכבים

גרמניה: מארק-אנדרה טר-שטגן; ג'ושוע קימיך, מתיאס גינטר, שקודראן מוסטפי, אנטוניו רודיגר, יונאס הקטור; סבסטיאן רודי, לאון גורצקה (ניקלאס זולה, 90+1); יוליאן דראקסלר, טימו ורנר (אמרה צ'אן, 79), לארס שטינדל. 

 

צ'ילה: קלאודיו בראבו; מאוריסיו איסלה, גונסאלו חארה, גארי מדל; ז'אן בוסז'ור; ארטורו וידאל, מרסלו דיאס (לאונרדו דיאס, 53), צ'ארלס אראנגיס (אדסון פוץ', 81), פאבלו הרננדס; אדוארדו וארגס (אנחלו סגאל, 81), אלכסיס סאנצ'ס.

פורסם לראשונה 02.07.17, 20:52

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נבחרת גרמניה
נבחרת גרמניה
צילום: AP
מומלצים