שתף קטע נבחר

"רופאים קבעו שהמטופלת מעורערת בנפשה - והחמיצו אירוע מוחי"

על פי כתב תביעה שהוגש נגד בית החולים סורוקה, שורה של כשלים בטיפול באישה בת 45, ובראשם קביעה נחרצת של הרופאה המטפלת כי הבעיות שהיא סובלת מהן הן נפשיות, גרמה לצוות הרפואי להחמיץ אירוע מוחי קשה שעברה האישה. כיום היא משותקת בארבע גפיים ומתקשרת באמצעות עיניה בלבד

רופאים בסורוקה חשבו שמטופלת סובלת מהפרעה נפשית ולא טיפלו בה שעות ארוכות. רק לאחר יממה הם גילו כי מדובר באירוע מוחי, אך הנזק כבר נעשה. כיום האישה משותקת בארבע גפיים, ללא יכולת דיבור, ומתקשרת רק באמצעות עיניה. כתב התביעה הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד שי פויירינג.

 

על פי כתב התביעה, האישה, בת 45, הגיעה לבית החולים סורוקה בבאר שבע לאחר שהחלה לסבול מסחרחורות, כאבי ראש, כאבים סביב העין ואיבודי הכרה. הצוות הרפואי ביצע במטופלת בדיקת סי.טי מוח, אך הרופאים לא השתמשו בחומר ניגוד, ועל כן לא יכלו לראות את מצב כלי הדם במוח.

 

למרות הבירור החלקי, הרופאים רשמו לתובעת תרופה שעלולה לגרום להיווצרותם של קרישי דם ולאוטם מוחי. כשבועיים לאחר מכן חוותה האישה כאבי ראש עזים וחולשה בחצי הגוף השמאלי - סימנים שמעלים חשד לאירוע מוחי.

 

האישה נותרה משותקת בכל גופה ונאלצת לתקשר בעזרת עיניה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האישה נותרה משותקת בכל גופה ונאלצת לתקשר בעזרת עיניה(צילום: shutterstock)

 

גם הפעם, נכתב בתביעה, ועל אף הסימנים האופייניים לחסימה חלקית של קריש דם במוח, הרופאים לא ביצעו את הבדיקות שנדרשות לשלילת אירוע מוחי. עוד נכתב כי המתמחה שטיפלה בתובעת אמרה ש"לא צריך אשפוז, צריך פסיכולוג, הכל נפשי אצלה", ושחררה את האישה לביתה.

 

כשהייתה בדרכה הביתה, החלה האישה לצעוק וקצף יצא מפיה. ידיה התעוותו והיא השתתקה והפסיקה לזוז ולהגיב - סימנים לחסימה מלאה של כלי הדם במוח. היא מיד הוחזרה למיון, אך למרות מצבה החמור הוחלט כי מדובר בתגובה נפשית למות אביה, שנפטר חודש קודם לכן.

 

"הודבקה לה תווית של חולה פסיכיאטרית"

על פי כתב התביעה, הרופאה הודיעה בפסקנות כי התובעת צריכה בדיקת פסיכיאטר ולא יותר מזה. האישה, משותקת ולא מתקשרת, המתינה שעות ארוכות עד להגעת הפסיכיאטרית. "מיטתה של התובעת, שהודבקה לה תווית של חולה פסיכיאטרית, מוקמה במעבר במסדרון", נכתב בתביעה, "שכן המיטות שמצוידות במכשור מעקב רפואי נועדו לחולים עם בעיות 'ממשיות' ולא נפשיות".

 

הפסיכיאטרית הבינה כי אין מדובר בבעיה נפשית וביקשה ייעוץ נוירולוגי, אך הנוירולוגית סירבה להגיע. רק למחרת האירוע ביצעו הרופאים בדיקה נוירולוגית והדמיה, שהעלו כי האישה סובלת מחסימה עורקית על ידי קריש דם עם אוטם בגזע המוח. בבית החולים ביצעו צנתור מוחי בהול, אך זה היה מאוחר מדי - כ-28 שעות מתחילת הסימפטומים. הצנתור כבר לא יכול היה לשנות דבר, שכן רקמת המוח ניזוקה ללא היכר. האישה נותרה כאמור משותקת ו"נעולה בגופה", מתקשרת באמצעות עצימת ופקיחת עיניים.

 

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה, לפיה הרופאים התרשלו באופן הטיפול בתובעת, שכן הנחת העבודה של הצוות כי מדובר בהפרעה נפשית ללא השלמת הבירור הנוירולוגי אינה סבירה. יתרה מכך, נכתב בחוות הדעת, ידוע כי אצל נשים שינויי התנהגות יכולים להיות ביטוי של אירוע מוחי. עוד נכתב בחוות הדעת כי הקיבעון המחשבתי, על פיו מדובר במצב על רקע נפשי, אינו עומד בסטנדרטים הרפואיים המקובלים.

 

איך תזהו שהאדם שמולכם עובר אירוע מוחי? צפו:

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
"הקיבעון המחשבתי לא עומד בסטנדרטים רפואיים". סורוקה
צילום: הרצל יוסף
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים