שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    5 מתכונים לאוכל צרפתי
    ויו לה פראנס: הדרך הראויה ביותר לחגוג את יום הבסטיליה, היום המסמל את הולדתה של צרפת הליברלית, היא עם אוכל צרפתי אמיתי - קרפ במילוי פטריות, סלט ניסואז, עוף ביין, מוס לימון וגם מילפיי עם קונפיטורה תות

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    קרפ במילוי פטריות, תרד וריקוטה ברוטב שמנת-חרדל

    המרכיבים:

    לקרפ (אפשר להשתמש בקרפ צרפתי מוכן לאכילה, או להכין לפי המתכון) -

    1 כוס קמח

    2 ביצים

    1/4 1 כוסות חלב

    קורט מלח

    1 כף שמן זית

    למילוי -

    2 כפות חמאה

    2 שיני שום קצוצות

    500 גר' פטריות פורטובלו

    1 חבילת תרד טרי

    6 כפות גבינת ריקוטה

    לרוטב -

    1 כוס שמנת מתוקה

    2 כפות חרדל דיז'ון, גרגירים או חלק

    מלח, פלפל

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקרפים - מערבבים את הקמח, הביצים, החלב, המלח ושמן הזית בבלנדר במהירות חזקה מאוד עד לקבלת בלילה סמיכה. במחבת גדולה על אש בינונית ממיסים כפית חמאה, ויוצקים 1/4 כוס מהתערובת לאמצע המחבת בעיגול קטן. באמצעות מרית מסובבים את התערובת מצד לצד במעגלים ליצירת שכבה דקה. מטגנים במשך 15-10 שניות, והופכים את הקרפ ל-10 שניות נוספות.
    2. מכינים את המילוי והרוטב - ממיסים חמאה ושום במחבת עד להזהבה. מעבירים את השום לקערה.
    3. באותה מחבת מטגנים את הפטריות עד שהן מגירות את כל הנוזלים מהן מהן ומשנות את צבען. מוסיפים לתערובת הפטריות את התרד תוך כדי ערבוב. ברגע שכל התרד התאדה והפטריות מוכנות, מסירים את המחבת מהאש ומערבבים עם השום.
    4. מפזרים את התערובת על הקרפים, מוסיפים 1 כף ריקוטה לכל קרפ ומגלגלים.
    5. במחבת קטנה יוצקים את השמנת ואת החרד ומבשלים עד לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל ומעררבים. יוצקים את הרוטב על הקרפ, ומגישים.

     

    סלט ניסואז

     

    המרכיבים:

    225 גר' שעועית ירוקה חצויה

    4 ביצים גדולות

    1/4 כוס שמן זית

    2 לבבות חסה ערבית

    225 גר' טונה מקופסת שימורים מסוננת או פילה טונה טרייה

    2 כוסות עגבניות שרי חצויות

    1/4 כוס זיתים שחורים מגולענים חצויים

    לרוטב -

    2 כפות חרדל דיז'ון, גרגירים או חלק

    2 כפיות חומץ בלסמי

    מלח, פלפל שחור טחון

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    אופן ההכנה:

    1. בסיר על אש בינונית מרתיחים מים עם כפית מלח, מוסיפים את השעועית הירוקה וממשיכים לבשל במשך 2-1 דקות לאחר הרתיחה עד שהשעועית מתרככת.
    2. מוציאים את השעועית מהסיר, שוטפים אותה תחת מים קרים ומעבירים לצלוחית עם מגבות נייר לייבוש. שומרים את מי הבישול, ומחזירים אותם לרתיחה נוספת. מוסיפים את הביצים לסיר ומבשלים במשך 9 דקות, מסננים, מסירים את הקליפה, שוטפים וחותכים לרבעים.
    3. מכינים את הרוטב - מערבבים חרדל, חומץ בלסמי, מלח ופלפל בקערה גדולה. מוסיפים את החסה לקערה, ומערבבים היטב.
    4. הגשה - מסדרים בצלחות הגשה את החסה לצד הטונה (מי שבוחר בטונה טרייה: חתכו את הפילה לרצועות דקות, וצרבו במחבת עם קצת פלפל ומלח לפי מידת העשייה הרצויה לכם), עגבניות, זיתים, שעועית ירוקה וביצים. אפשר להכין כמות כפולה של רוטב, ולהגיש בצד.

     

    עוף ביין וחומץ בלסמי

    המרכיבים:

    2 כפות שמן זית

    1/2 ק"ג עוף מחולק לחתיכות, איזה שרוצים

    1 כפית מלח

    1/4 כפית פלפל שחור

    2 גזרים, פרוסים לחתיכות בינוניות

    1 קופסת פטריות קטנה, חצויות

    2 כפיות שום קצוץ

    1 כוס יין אדום

    1 כוס חומץ בלסמי

    1 בצל

    1 כפית קורנפלור

    1/3 כוס מים

     (צילוshutterstock)
    (צילוshutterstock)
     

    אופן ההכנה: 

    1. במחבת קטנה מחממים שמן זית בחום בינוני-גבוה, ומטגנים את הגזרים והפטריות.
    2. מתבלים את חלקי העוף במלח, פלפל ושום ומוסיפים למחבת עם הירקות. מטגנים את העופות עד להשחמה, בערך 7-5 דקות.
    3. יוצקים את היין והחומץ הבלסמי לקערה. טובלים את חלקי העוף בקערה, אחד בכל פעם, ומחזירים לטיגון במחבת. מוסיפים למחבת את הבצלים ואת תערובת היין והבלסמי שנותרה בקערה, ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 1/2 שעה או עד שהעוף מבושל לגמרי.
    4. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם מים, מוסיפים למחבת ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. 

     

    מוס לימון קורסיקאי

    המרכיבים (10-8 מנות):

    8 ביצים

    1/2 1 כוסות סוכר

    1/2 כפית מלח

    1 כוס מיץ לימון טבעי

    קליפות לימון מגורדות מ-3-2 לימונים

    1 כוס שמנת מתוקה

    1 כפית תמצית וניל

    להגשה (לא חובה) -

    8 כפיות קונפיטורת תפוז מנדרינה

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    אופן ההכנה:

    1. טורפים יחד 4 ביצים, 4 חלבונים (שמרו בצד את החלמונים הנותרים) ו-1 כוס סוכר בסיר טפלון עמוק.
    2. מוסיפים מלח, את מיץ הלימון הטבעי ואת קליפות הלימון המגורדות ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
    3. מעבירים את הסיר לאש בינונית, ומעררבים עד שהמרקם מתעבה למרקם של פודינג אוורירי (בערך למשך 10 דקות). יוצקים את התערובת דרך מסננת דקה אל תוך קערה גדולה, ומקררים.  
    4. טורפים את החלמונים הנותרים עם הסוכר הנותר בקערה עד שהמרקם נהיה מוצק, ומוסיפים לפודינג. מקפלים פנימה את תערובת החלמונים עד ששתי התערובות הופכות למקשה אחת, ומניחים בצד.
    5. מערבבים את השמנת והווניל בקערה עד לקבלת מרקם מוצק, ומוסיפים לתערובת הפודינג. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את המוס לכוסות הגשה, ומעבירים לקירור. 
    6. לפני ההגשה שמים כפית קונפיטורת תפוז-מנדרינה על כל כוס, ומגישים.

     

    מילפיי קונפיטורה תות

    המרכיבים:

    1 כפית אבקת קרם פטיסייר (או פודיניג אינסטנט וניל)

    250 מ"ל (1 כוס) חלב

    1 כפית סוכר

    1/2 תרמיל וניל חצוי לאורך

    500 גר' בצק עלים מוכן ומופשר (קופסת קרטון) - מומלץ להשתמש בבצק עלים עם חמאה

    160 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה

    250 גר' תותים או דובדבנים (בעונה) או אוכמניות (בעונה) - אפשר להשתמש גם בפירות קפואים

    3 כפות קונפיטורה תות (אפשר להשתמש גם בקונפיטורה תות-וניל) 

    לקישוט -

    אבקת סוכר

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את אבקת קרם הפטיסייר ו-1/4 כוס חלב במחבת עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לתערובת את הסוכר, את תוכן תרמיל הווניל ואת החלב הנותר, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב למשך 8-5 דקות או עד שהפודינג מתעבה ומכסה את הכפית.
    2. מסירים את התערובת מהאש, ומכסים את הקרם בניילון. מניחים בצד להתקרר למשך שעתיים.
    3. פורסים את הבצק ל-3 ריבועים בגודל 10*10 ס"מ, ומניחים על כל ריבוע נייר אפייה נוסף. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.
    4. הופכים את המאפה לצדו השני, וממשיכים לאפות עוד 10-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. מניחים בצד להתקרר למשך 30 דקות (לחילופין, אפשר לקנות דפי בצק עלים מוכנים ואפויים).
    5. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, ומקפלים אותה פנימה אל הקרם בהדרגה.
    6. חותכים את הבצק לשלוש רצועות מלבניות, ומורחים כל מלבן בקונפיטורת תות. מניחים מלבן על צלחת הגשה עם הקונפיטורה כלפי מעלה, מורחים מעל את תערובת הקרם ומחצית מהתותים/דובדבנים וחוזרים על התהליך פעם אחת.
    7. סוגרים את העוגה עם המלבן האחרון, יוצקים מעל מהקונפיטורה (אפשר גם לחמם אותה על מחבת לפני לשדרוג) ושמים כמה תותים, אוכמניות או דובדבנים ואבקת סוכר.

     

    המתכונים באדיבות "יד מרדכי"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "5 מתכונים לאוכל צרפתי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים