שתף קטע נבחר

בגלל ברווז גומי: בן 4 הובהל לבית החולים במצב קשה

איתמר בן ה-4 מפתח תקווה הובהל בשבוע שעבר למרכז הרפואי שניידר כשהוא מורדם ומונשם ומצבו קשה, לאחר ששאף צפצפה של צעצוע אמבט. הודות לפעולות חירום שביצע הצוות הרפואי השתפר מצבו - והוא שוחרר לביתו

בקיץ הזה מונעים טביעות של פעוטות (מתוך סרטון של ארגון "בטרם"):

 

דרמה בשניידר: איתמר, פעוט בן 4 מפתח תקווה, הובהל בשבוע שעבר על ידי צוות של מגן דוד אדום למרכז שניידר לרפואת ילדים כשצפצפה של צעצוע לאמבט תקועה בקנה הנשימה שלו. הפעוט הגיע במצב קשה מאוד כשהוא מורדם ומונשם, והתערבות חירום של הצוות הרפואי הצילה את חייו. לפני ימים ספורים השתפר מצבו – והוא שוחרר לביתו.

 

"טיפלנו בילד כבן 4.5 עם סימני חנק לאחר ששאף גוף זר לקנה הנשימה", שחזר פרמדיק מד"א חנן אפשטיין. "בדקנו אם ניתן לחלץ את הגוף הזר בשטח ופינינו אותו במהירות תוך סיוע נשימתי לבית חולים כדי להעבירו בדחיפות לחדר הניתוח כשהוא מעורפל הכרה ומצבו מוגדר קשה ויציב".

 

הצעצוע שממנו השתחררה הצפצפה. רוב מקרי התמותה התרחשו בבית ()
הצעצוע שממנו השתחררה הצפצפה. רוב מקרי התמותה התרחשו בבית

 

הצוותים הרפואיים למחלקה לרפואה דחופה (מיון) בשניידר פינו את הילד בעודו משתנק ומתקשה לנשום, והוא טופל בידי ד"ר ערן משיח וד"ר עומר ניב, רופאים בכירים במחלקה.

 

בתוך דקות הועמדו צוותי אף אוזן גרון, הרדמה וטיפול נמרץ לצורך התערבות החירום להצלת חייו של הפעוט. הפעולה המהירה של הצוות מנעה הסתבכות וחנק והצילה את חייו של איתמר. לאחר מכן הוא הועבר מורדם ומונשם ליחידה לטיפול נמרץ ילדים. בהמשך התייצב מצבו, ולאחרונה הוא השתחרר מבית החולים לביתו.

 

 

איתמר בן ה-4 וצוות מד"א שהבהיל אותו לבית החולים. היה בסכנת חיים ()
איתמר בן ה-4 וצוות מד"א שהבהיל אותו לבית החולים. היה בסכנת חיים

 

89 ילדים מתו מחנק בשנים האחרונות

ד"ר אלחנן נחום, מנהל היחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר לרפואת ילדים, אמר: "אנו חוזרים ומדגישים בפני ההורים, לשים לב ולהקפיד שלא לאפשר לילדיהם לשחק עם חפצים קטנים או עם חפצים נשלפים אשר עלולים להיתקע בדרכי הנשימה. התופעה שכיחה יותר בתינוקות ופעוטות, אך עלולה לקרות גם בקרב ילדים גדולים יותר. חשוב, במידה שהילד שאף גוף זר, להזעיק צוות רפואי או להביא אותו במהירות לבית החולים".

 

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי מאז 2008 מתו 89 ילדים בישראל עקב חנק. רוב מקרי התמותה היו של פעוטות בני 4-0 (כ-80% מהמקרים) והתרחשו בבית ובחצר הבית (כ-68% מהמקרים).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הובהל במצב קשה. איתמר בן ה-4
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים