שתף קטע נבחר

בעקבות פרסום ynet - חולי הסרטן ב"העמק" יקבלו קנאביס רפואי

לפני כשבועיים פרסמנו כי בבית חולים "העמק" מסרבים להעניק טיפול בקנאביס רפואי, אפילו לחולי סרטן, וזאת בניגוד להנחיות. הקריאה הנואשת של המטופלים נשמעה - בבית החולים הודיעו כי בכוונתם להכשיר רופא למתן הטיפול. החולים: מברכים על ההחלטה

"אין קנאביס במחלקה שלנו" - האזינו לשיחה עם הבת של חולת הסרטן: 

 

 

בשורה לחולים האונקולוגיים בבית החולים "העמק" בעפולה – בית החולים הודיע כי בכוונתו להכשיר רופא שיעסוק במתן הטיפול בקנאביס רפואי לחולים.

 

לפני כשבועיים פרסמנו ב-ynet כי חרף ההוראות המפורשות של משרד הבריאות בנושא מסרבים בבית חולים העמק להעניק לחולי סרטן טיפול בקנאביס רפואי. בהקלטה שפרסמנו נשמע מנהל המכון של בית החולים בעפולה אומר לבני משפחתה של חולה אונקולוגית כי "אין קנאביס במחלקה שלנו. קנאביס זה בעיה מבחינה אדמיניסטרטיבית ומבחינה רפואית".

 

בשבוע שעבר קיבלו חולי הסרטן המטופלים בבית החולים בשורה משמחת. קריאתם הנואשת לקבלת הטיפול לא נפלה על אוזניים ערלות, ובבית החולים הוחלט כי רופא מטעמם יעבור בקרוב את קורס ההכשרה של משרד הבריאות להענקת טיפול בקנאביס רפואי.

 

מאירה קצב בת ה-62 ממעלה גלבוע חלתה במחלת הסרטן בפעם הרביעית. החולה מעידה כי הטיפול בקנאביס רפואי הציל את חייה. בתה, מעיין, סיפרה בריאיון עימה: "השינוי אצל אימא שלי בעקבות הטיפול בקנאביס רפואי היה בלתי רגיל. לפני הטיפול היא לא תקשרה, היא הייתה אפורה, הרגשנו שאנחנו מאבדים אותה. היא רק לקחה שאיפה אחת מהקנאביס הרפואי וברק ניצת בעיניים שלה. היא התחילה לאכול, מצב הרוח שלה השתפר ללא היכר, והכאבים פחתו. זה היה כמו קסם".

 

"מעריכים את החלטת ביה"ח". מאירה ובתה מעיין (באדיבות המצולמות) (באדיבות המצולמות)
"מעריכים את החלטת ביה"ח". מאירה ובתה מעיין(באדיבות המצולמות)

 

בנותיה של מאירה יצאו במאבק בסירוב הגורף של בית החולים להעניק קנאביס רפואי לחוליו. כשפנו בני המשפחה למנהל המחלקה של בית החולים טען באוזיהם הרופא כי "יש בעיה עם קנאביס רפואי. אין מה לדבר איתי. תפני להנהלה. אין קנאביס במחלקה שלנו".

 

לקריאתם של בני משפחתה של מאירה הצטרפה גם חברת הכנסת תמר זנדברג (מרצ), שהשוותה את הסירוב של בית החולים למתן קנאביס לרופא שמסרב לטפל בחוליו באנטיביוטיקה: "אני לא חושבת שיש מקרה נוסף שבו רופא או מנהל מחלקה אומר באופן קטגורי וא-פריורי שאצלו לא מספקים לחולים את התרופה. זה כמו שרופא יאמר לחוליו שהוא לא מעניק טיפול באנטיביוטיקה או אינסולין. המצב שבו כל מנהל מחלקה עושה את הישר בעיניו הוא לא רצוי". לדברי חברת הכנסת, "מטופל חייב לדעת שהוא יקבל את הטיפול המיטבי, ללא קשר באיזה בית חולים הוא מטופל".

 

בבית החולים יכשירו רופא למתן הטיפול (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בבית החולים יכשירו רופא למתן הטיפול(צילום: shutterstock)

 

משפחתה של מאירה קיבלה בשביעות רצון את הבשורה שיצאה מבית החולים. "אנחנו מעריכים את החלטת העמק לתת מענה הולם וכולל לכל המטופלים האונקולוגיים", מסרה בתה של מאירה והוסיפה: "אנחנו שמחים שהצורך והנחיצות הובנו וטופלו במהירות". במשפחתה של החולה ביקשו להודות על היחס והתמיכה שמקבלת מאירה מצוות בית החולים.

 

מבית חולים העמק נמסר בתגובה: "משרד הבריאות מקיים קורס להכשרת רופאים לאישור טיפול בקנאביס רפואי ובכוונת המרכז הרפואי העמק לשלוח רופא לקורס. כאשר יהיה לנו רופא מאשר נוכל לפתוח את השירות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרפאה ללא קנאביס. בית החולים העמק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים