שתף קטע נבחר

בריכה בבית? לא לעשירים בלבד

לא חייבים להיות באלפיון העליון כדי ליהנות מבריכת שחייה בבית. מה חשוב לדעת אם תחליטו לבנות בריכת שחייה בעצמכם והיכן ניתן לקנות דירה בפרויקט עם בריכות שחייה - בפחות מ-2.6 מיליון שקל? סקירה לכבוד העונה החמה

 

 

 

בריכות השחייה הפרטיות נחשבות לסמל סטטוס מובהק של האלפיון העליון. עם זאת, כיום יש יותר ויותר בריכות שחייה פרטיות במגדלי דירות או בבתים פרטיים של בני מעמד הביניים, שאפשר לבנות או להציב בחצר או בגג. מלבד ההנאה לדיירים - מדובר באמצעי שיכול להעלות את ערך הדירה בכמה עשרות אלפי שקלים.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

עורכי הדין שחר לוינזון ויוני שליו-ריבה ממשרד יוסף ישורון ושות', המתמחה בתכנון ובנייה, מסבירים כי ההתקדמות הטכנולוגית וירידת עלויות התחזוקה הפכו את הבריכה למוצר נגיש יותר מבעבר. אז מה חשוב לדעת אם גם אתם רוצים בריכה בבית?

 

סוגי בריכות

בשוק יש כמה סוגי בריכות והם מצריכים סוגי אישורים שונים מהרשויות. הסוג המוכר ביותר הוא בריכת השחייה הקלאסית, היצוקה מבטון בקרקע בחצר הבית או בגג הבניין. לוינזון ושליו-ריבה מסבירים כי הקמתה דורשת בדרך כלל הוצאת היתר בנייה מהרשות המקומית לפי חוק התכנון והבנייה וכן ליווי של אנשי מקצוע והנדסה - השקעה כלכלית משמעותית בחפירה, יציקה וציפוי וכן עלויות אחזקה שוטפות, לרבות מערכות סינון וטיהור, עלויות מים וחשמל ואמצעי בטיחות.


פרויקט TRIO של אשדר בחיפה (צילום: באדיבות חברת אשדר) (צילום: באדיבות חברת אשדר)
פרויקט TRIO של אשדר בחיפה(צילום: באדיבות חברת אשדר)
 

כחלופות הם מציגים אפשרויות נוספות ופחות יקרות, בהן בריכה עילית המונחת על הקרקע ואינה מצריכה הכנת תשתית פנים-קרקעית. בדרך כלל הקמתה אינה כרוכה באישור של הרשות המקומית. חלופה אחרת היא בריכה מתועשת, שנקראת בריכה מודולרית, העשויה מפלדה מגולוונת. רצפתה עשויה בטון והחלק הפנימי עשוי ויניל אוטם. בנוסף להן יש בריכת אינטקס ובריכת פיברגלס, שזולות באופן משמעותי, אך אינן עמידות לאורך זמן ממושך.

 

טווח מחירים

טווח המחירים רחב ותלוי בחומרים שמהם עשויה הבריכה, בעומקה ובגודלה. ברשתות הקמעונאיות המחירים מתחילים סביב 200-150 שקלים לבריכת PVC פלסטיק ניידת, שאפשר להניח לשכשוך בחצר או בגג, והם עשויים להגיע עד 2,000-1,500 שקלים לבריכה עם משאבה. 

 

יש בריכות מתועשות שמיוצרות בתבנית במפעל במידות המתאימות להזמנת הלקוח. הן כוללות רצפה בנויה משכבת בטון ומעטפת פלסטיק או יריעות וניל, ומחיריהן מאמירים לכ-40 אלף שקל ומעלה. לעומת זאת, בריכה קלאסית מיציקת בטון מתחילה בכ-100 אלף שקלים.

 

היתרים ובטיחות

לכל רשות מקומית יש דרישות וסייגים שונים להקמת בריכות בבתי מגורים. על פי לוינזון ושליו-ריבה, אם נדרשת חפירה בקרקע לשם בניית הבריכה או חיבור אחר לאדמה - יש לבקש היתר בנייה מהרשות המקומית. לעומת זאת, אם הבריכה מונחת על האדמה ללא כל חיבור, לא נדרש על פניו היתר מהרשות המקומית, אך השניים ממליצים לנקוט משנה זהירות ולבדוק זאת מראש. 


מתחם הספא בפרויקט TRIO בחיפה (צילום: באדיבות חברת אשדר) (צילום: באדיבות חברת אשדר)
מתחם הספא בפרויקט TRIO בחיפה(צילום: באדיבות חברת אשדר)

 

"לעיתים לשון החוק אינה נאמנה למציאות והפרקטיקה הנוהגת בשטח. לכן מומלץ לערוך בדיקה מקדימה בכל רשות מקומית לגבי התנאים להוצאת היתר בנייה לבריכת שחייה", הם מפרטים. "למשל, באחת הרשויות קבעה ועדת המשנה לתכנון ובנייה שיש להרוס בריכת שחייה שהוקמה על גג הבניין במסגרת פרויקט תמ"א 38 ללא היתר, ובכך גם סיכנה את יציבות הבניין".

 

לצורך הקמת בריכה בבניין המשרת כמה דירות נדרשים בנוסף להיתר בנייה אישורים מטעם הגופים הממשלתיים, בהם משרד הבריאות, כיבוי אש, משטרת ישראל והמשרד להגנת הסביבה. מטרת האישורים האלה להקטין ככל האפשר את הסיכון הנשקף למשתמשים ואת החשש לטביעה, בעיקר בקרב ילדים.

 

"אישורים נוספים אלה נועדו להעניק מענה לבטיחות המשתמשים", מסבירים לוינזון ושליו-ריבה. "למרות זאת ולצערנו, חלק מהבריכות נבנות ללא היתר בנייה על מנת לחסוך על אמצעי הבטיחות ובידיעה שהאכיפה לא מתבצעת באופן קפדני ואינה מקבלת תשומת לב מצד הגורמים הרלוונטיים".


יש לנקוט בפעולות בטיחות למניעת הסיכון הנשקף למשתמשים, בעיקר לילדים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יש לנקוט בפעולות בטיחות למניעת הסיכון הנשקף למשתמשים, בעיקר לילדים(צילום: shutterstock)

 

כדי להפחית את החשש לטביעה יש לנקוט פעולות נוספות להעלאת מפלס הבטיחות: לאסור על הילדים להסתובב ולשחות חופשי בבריכה ללא חגורת הצלה ופיקוח צמוד של מבוגר אחראי; לדאוג שבין הבריכה לגינה תהיה גדר הפרדה; להציב שילוט אזהרה וגם סימון עם גובה מפלס המים; ולרכוש כיסוי לבריכה כדי למנוע מצב שמישהו ייפול לתוכה. מלבד זאת אפשר לחבר אזעקה שתתריע אם מישהו נכנס לבריכה.

 

המחסום: סכסוכי שכנים

אחד המחסומים העיקריים בדרך להגשת חלום הבריכה בבית הוא השכנים. לדברי לוינזון ושליו-ריבה, ועדות התכנון נוטות כיום לאשר הקמת בריכות בחצר או בגג יותר מבעבר, אבל פעמים רבות מעכבות התנגדויות השכנים את הקמת הבריכה למשך שנים רבות.

 

"הטיעונים להגשת התנגדות הם לרוב מנימוקים של רעש, רטיבות, לכלוך וירידת ערך דירות השכנים", הם מפרטים. "למשל, במקרה בשכונת אפקה בתל אביב התנגדו השכנים לבניית בריכה פרטית בחצר והצליחו לעכב למשך שנים את הוצאת היתר הבנייה. הבקשה להקמת הבריכה עברה ערכאות רבות, ביניהן בוועדה המקומית לתכנון ובנייה, ועדת ערר מחוזית ובית משפט המחוזי בתל אביב בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. כעת נושא בריכת המריבה עלה אף לערעור של המתנגדים לבית משפט העליון".

 

דירות עם בריכות - עד 2.6 מיליון שקל

במקום להסתבך עם הקמת בריכה - אפשר פשוט לקנות דירה עם בריכה, למי שידו משגת. "בריכות שחייה נכנסות יותר ויותר כסטנדרט בפרויקטים למגורים", מסביר האדריכל גיל שנהב ממשרד כנען שנהב אדריכלים. "לאחרונה החלו יזמים לשווק דירות מגורים עם בריכות שחייה פרטיות ומשותפות גם בשכונות ובפרויקטים הנחשבים עממיים, כסטנדרט של תמהיל הדירות בפרויקט".

 

פרויקט "דמרי בשמורת ים" בנתניה (צילום: באדיבות חברת דמרי) (צילום: באדיבות חברת דמרי)
פרויקט "דמרי בשמורת ים" בנתניה(צילום: באדיבות חברת דמרי)

 

עם זאת, סוגיה משמעותית שיש לקחת בחשבון בקניית דירה בפרויקט שכזה היא עלויות התחזוקה. אלו משתנות לפי סוג הבריכה, אך לדברי שנהב הן אינן גבוהות באופן יחסי ועומדות על תוספת של כ-100 שקלים לתשלום החודשי לחברת הניהול. "עלויות התחזוקה, התפעול, הביטוח וכוח האדם הן סוגיה רבת משמעות, ולכן בפרויקטים עממיים סביר שיתכננו בריכות שחייה רק אם הם רחבי היקף וכוללים מאות רבות של יחידות דיור".

 

ואכן, מסקירה שערכנו מתברר כי יש מקרים שבהם מחירי דירות עם בריכה אינם רחוקים כל כך ממחירי דירות "רגילות" ללא בריכות. הדוגמאות לפניכם:

 

עפולה - 1.05 מיליון שקל

בפרויקט EDEN של חברת אלמוגים החזקות תוכלו להשיג דירת 5 חדרים בשטח של 116 מ"ר ו-15 מ"ר מרפסת במחירים שמתחילים ב-1.05 מיליון שקל. הפרויקט נבנה כשכונה איכותית וסגורה לדייריה בלבד. במרכזה שתי בריכות לדיירים, בריכת שחייה פרטית ובריכת שחייה לפעוטות. בסך הכול יש בפרויקט שלושה בניינים בני שבע-תשע קומות, עם כ-100 יחידות דיור. מרבית הדירות בשלושת הבניינים פונות לבריכה.

פרויקט עדן בעפולה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
פרויקט עדן בעפולה(צילום: יח"צ)
 

טבריה: 1.68 מיליון שקל

פרויקט מיכלאנג'לו כנרת של חברת פידמונט אנטרפרייזס בע"מ נבנה על שטח של כ-100 דונם בצמוד ליער צבי וכביש 77. יש בו עשרה בניינים מדורגים בני שמונה קומות, עם 160 יחידות דיור ושתי דירות בקומה. הדירות בפרויקט מציעות 3, 4 ו-5 חדרים עם מרפסות, וכ-75% משטח הפרויקט הם שטחים פתוחים. תכנון הפרויקט וההיתר כוללים אפשרות לתוספת של בריכת שחייה בדירות הגן. מחיר דירת גן של 5 חדרים בשטח 137 מ"ר, 13 מ"ר מרפסת ו-130 מ"ר גינה עם בריכה - 1.68 מיליון שקל.

 

פרויקט מיכאלאנג'לו בכנרת  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
פרויקט מיכאלאנג'לו בכנרת (צילום: יח"צ)
 

נתניה: 2.6 מיליון שקל

פרויקט דמרי בשמורת ים של חברת י.ח דמרי בסמוך לשמורת האירוסים כולל בריכת שחייה פרטית, ספא, ג'קוזי וחדר כושר לדיירי המתחם. הפרויקט כולל 215 יחידות דיור בשלושה בניינים עם דירות בנות 5-4 חדרים, מיני-פנטהאוזים ופנטהאוזים המשקיפים לים. הדירות מציעות סוויטות הורים, מטבח, מיזוג אוויר מרכזי, חניה תת-קרקעית ומחסן. מחיר דירת 4 חדרים בקומה ראשונה, בשטח של 124 מ"ר ו-15 מ"ר מרפסת - 2.6 מיליון שקל.

פרויקט דמרי בנתניה (צילום: באדיבות חברת דמרי) (צילום: באדיבות חברת דמרי)
פרויקט דמרי בנתניה(צילום: באדיבות חברת דמרי)

 

אשדוד: 2.1 מיליון שקל

בפרויקט דמרי טאואר של חברת י. ח דמרי ברובע הסיטי אפשר להשיג דירת 4 חדרים בקומה תשיעית בשטח של 117 מ"ר ו-20 מ"ר מרפסת, במחיר 2.1 מיליון שקל. הפרויקט הוא מגדל בן 32 קומות מעל חמש קומות מסחר, ובו דירות עם נוף לים ובריכה להנאת הדיירים. האכלוס צפוי בעוד כשלוש שנים.

 

חיפה: 2.3 מיליון שקל

פרויקט אשדר TRIO של חברת אשדר מקבוצת אשטרום ממוקם על רכס הכרמל בצמוד לאוניברסיטת חיפה, ליד שכונת דניה. הפרויקט כולל מתחם לייף סטייל וספא בשטח של 2,800 מ"ר, עם בריכת שחייה חצי-אולימפית, בית קפה, חדר כושר, חדרי חוגים וחדרי טיפולים.

 

בפרויקט למעלה מ-300 יחידות דיור בשלושה מגדלים בני 21-20 קומות. שניים משלושת המגדלים כבר אוכלסו, וכעת נמכרות דירות במגדל השלישי והאחרון ודירות לאכלוס מיידי במגדל השני. מחיר לדוגמה לדירת 4 חדרים בשטח של 122 מ"ר ו-12 מ"ר מרפסת - 2.3 מיליון שקל. הדיירים משלמים דמי ניהול של 11 שקל למ"ר.

 


פורסם לראשונה 19/07/2017 06:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
דירת גן עם בריכה בפרויקט "מיכלאנג'לו כנרת" בטבריה
צילום: יח"צ
מומלצים