שתף קטע נבחר

שופט פינה שוכרים: 'בעלת הבית סבלה מספיק'

משפחה ששכרה דירה בפרדס חנה הפסיקה לשלם שכירות וחשבונות בטענה שמצב הבית רעוע. השופט הלר תהה: "אז למה אתם מסרבים להתפנות?"

בית משפט השלום בחדרה הורה לאחרונה למשפחה ששכרה דירה בפרדס חנה להתפנות תוך שבועיים, לאחר שבמשך חודשים לא שילמו דמי שכירות וחשבונות שונים, וגם לא נתנו לבעלת הבית להיכנס. השופט יניב הלר דחה את טענת בני המשפחה שלפיה לא שילמו כי מצב הדירה היה רעוע, ותהה: אם כך, מדוע אתם מתעקשים להישאר?

 

בנובמבר שעבר חתמו הצדדים על הסכם שכירות, אבל כבר שלושה חודשים לאחר מכן הפסיקו השוכרים לשלם. בתביעת הפינוי שהגישה באמצעות עו"ד אירית ג'ולי שר טענה בעלת הדירה שעובדה זאת, יחד עם אי תשלום חשבונות ועד בית, חשמל, ארנונה ומים, מהווה הפרה יסודית של החוזה המחייבת פינוי מיידי. היא הוסיפה שהנתבעים מנעו ממנה להיכנס לדירה על מנת לבצע בדיקות ותיקונים במסגרת אחריותה.

 

הנתבעים, שיוצגו על ידי עו"ד אסף דגני, ביקשו מבית המשפט לפחות 90 יום שרק אחריהם יתפנו. הם טענו שהנכס הוצג להם כדירה חדשה מקבלן, אולם מאוחר יותר התגלה כי הדירה אינה ראויה למגורים כלל, ובפרט למגורים של משפחה צעירה בת חמש נפשות שאחד מהם ילד בעל צרכים מיוחדים.

 

כך למשל, הנתבעים טענו כי התגלו בעיות של רטיבות, נזילה ועובש, וכי הדירה שימשה בפועל אתר בנייה.

 

אולם השופט יניב הלר דחה את טענותיהם וכתב: "לאחר שהתרשמתי מעדויות הצדדים, הגעתי למסקנה כי עדותה של התובעת הייתה אמינה ביותר, ואף הוכח באופן ברור כי הנתבעים הפרו את ההסכם הפרות יסודיות. לעדויותיהם של הנתבעים ולטענותיהם לא אוכל ליתן אותה מידה של אמון ושכנוע".

 

הוא לא השתכנע שהגורם להפסקת התשלום היה מצבה של הדירה וציין שלא הוצגה אסמכתה כלשהי לכך שאינה ראויה למגורים. "התרשמותי היא כי מאחורי הטענות לליקויים לא עומד הרבה מעבר לתירוץ גרידא לשם הימנעות מתשלום השכירות", כתב.

 

השופט הסביר שבכל מקרה לנתבעים אין כל היתר לקזז חיוב כלשהו ולהפסיק לשלם שכירות על דעת עצמם. יתרה מכך, טענתם שלפיה המצב בדירה היה בלתי נסבל סותרת את העובדה שהם לא עברו לדירה חלופית ואף מתעקשים שלא לפנות אותה. "הנתבעים לא שכנעו כלל כי אפשרו לתובעת לתקן המושכר, ולא הציגו כל ראיה לכך שעשו דבר על מנת להביא לתיקון הנזקים", הוסיף.

 

להתנהלות הנתבעים, הדגיש השופט הלר, יש השלכה לא רק על קבלת התביעה אלא גם על מועד הפינוי: "בכל הכבוד למצוקתם הנטענת של הנתבעים, נראה כי התובעת סבלה די מהתנהלותם, ואין מקום לדחות את הקץ עד אין קץ".

 

בסיכומו של דבר הורה להם השופט לפנות את הדירה תוך 15 יום מיום מתן פסק הדין. הנתבעים חויבו בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כ-7,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים