שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    רומנטיקה כפרית בלב העיר: ביקור בית בר"ג
    בתום שנתיים של תכנון מוקפד וחשיבה יצירתית, קיבלו בעלי דירת גג ברמת גן בית מואר והרמוני, המשלב בין קווים רומנטיים וקלאסיים למוטיבים כפריים. צפו בתמונות

     

    רומנטיקה כפרית    (יח"צ)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עוד בטרם התחילו בבניית הבניין, החליטו בעלי דירת גג ברמת גן לרקום בית שיענה במדויק על רצונותיהם ומאווייהם. שנתיים של תכנון מוקפד וחשיבה יצירתית הובילו לבית מואר המשלב בין קווים רומנטיים וקלאסיים למוטיבים כפריים.

     

    בני הזוג, בשנות החמישים לחייהם, שיווי ליצור עבורם ועבור בנם, חייל שהשתחרר זה עתה משירותו הצבאי, בית שישקף את טעמם ובמקביל יתן מענה פרקטי עבור צרכיהם. הם פנו אלי כבר בשלב קניית הדירה, כשהפרויקט עוד היה בחיתוליו, מתוך רצון לתרגם את החלומות שלהם אל תוך הדירה שרכשו. לאחר פגישת היכרות ובירור הצרכים, החל תהליך מדוקדק של חלוקה מחודשת של החללים ושינוי חלק מהתשתיות.

     

     

     (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    (צילום: ליאת לוי colorstudio)

     

    הדגש היה מלכתחילה יצירת בית הרמוני, זורם ומזמין המגשר בין שני הסגנונות השונים של בני הזוג, הבעל שדמיין בית בסגנון כפרי, והאישה בעלת הסגנון המודרני קלאסי. התוצאה בפועל משלבת בין אלמנטים קלאסיים ורומנטיים עם רמיזות עדינות- כפריות.

     

    הצבעוניות שנבחרה משלבת בין ורוד בגוון ניוד, שחור/לבן ונגיעות של חום וזהב. מרבית החומרים הם טבעיים, ביניהם פליז, נחושת, עץ אגוז, בריקים וטקסטיל מחומרים טבעיים רכים ובהירים.

     

     

     (צילום: יואב פלד )
    (צילום: יואב פלד )

     

    החלטנו לייצר חלל ציבורי גדול ומזמין עם מפתחים גדולים וגבוהים, שיכניס את החוץ פנימה וישתלב במראה האורבני הנשקף מסביב. אחד המוטיבים החשובים בבית הוא עץ הזית שניטע במרפסת ומסמל את החיים לזכרו של בנה של בעלת הבית. העץ הועבר במנוף מביתם הקודם לבית החדש. למיקומו חשיבות רבה לבני המשפחה, ולכן תוכנן מיקומו ונעשתה הכנה קונסטרוקטיבית מראש, כך שייראה מכל פינה בבית.

     

    החלל הציבורי

    לשם השגת תחושת הגודל והמרחב, בוטל אחד מחדרי השינה והשטח סופח לחלל הציבורי. המסדרון הסטנדרטי הארוך והצר שתוכנן בתכנית הקבלנית, ושטחו סופח לחלל פינת האוכל שבאזור הציבורי. תוכננו במיוחד עבור הפרויקט שולחן אוכל עגול שאינו תופס מקום רב ומשתלב בקונספט עיצוב החלל. הוא כולל רגל ייחודית, שנפתחת בקלות לשולחן אליפסה עם מקום למספר גדול של סועדים.

     

     

    ריהוט סלון: אליתה ליוינג (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    ריהוט סלון: אליתה ליוינג(צילום: ליאת לוי colorstudio)

     

    התריסים החשמליים בחלל הציבורי בוטלו כדי ליצור מפתח כמה שיותר גבוה, ובמקומם הותקנו וילונות לבנים ושקופים שנותנים לבית רוך, עדינות וחמימות וכן מסננים את קרני השמש. המטבח של 'דקור', שמהווה את מרכז הבית, הותאם לבעלת הבית שמרבה לבשל.

     

    הוחלט על מטבח קלאסי ואלגנטי, עם אי גדול מאוד שממנו ניתן לראות את כל החלל הציבורי וליהנות מהנוף הנגלה מבחוץ. במטבח המקרר והמקפיא הינם אינטגרליים ונטמעים מאחורי חזיתות המטבח, כך שיווינו להם מראה של רהיט דקורטיבי בחלל הציבורי. בולטים במיוחד כיסאות הבר מאליתה ליוינג, בגוון ורוד ניוד רגוע ורומנטי שמוסיפים מימד רומנטי ופיסולי.


     (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    (צילום: ליאת לוי colorstudio)

     

    בתכנון התאורה הושקעה מחשבה רבה. מעל האי במטבח נבחר גוף דקורטיבי שיובא ונצבע באיטליה בגווני כיסאות הבר. הגוף מהווה פסל דינאמי, וניתן לשנות את זוויותיו ולהתחדש בכל פעם בפסל עיצובי אחר.כדי לתמוך בקו העיצובי ולחבר בין הסלון למטבח, נבחר גוף תאורה באורך של 10 מטר שחור שקוע בתקרה עם ספוטים שמאירים את הבריקים וויטרינות היציאה למרפסת .

     

    בצד המערבי של הבית המחבר בין הסלון למטבח, מוקמו וויטרינות גבוהות המחולקות באופן שווה לצד שלושה עמודי בריקים והמחופים היקפית פנים וחוץ, המתמזגים עם ריצוף דמוי העץ במרפסת. התקרה הגבוהה בחלל הציבורי נותקה בצורה היקפית.

     

     (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    (צילום: ליאת לוי colorstudio)

    תכנון התקרה היה יצירה בפני עצמה שלא פעם היוותה תחרות למתרחש ברצפה. בקיר המרכזי של הסלון תוכננה ספריה דקורטיבית מעץ שחור מדוקק בשילוב עץ אגוז. הקווים השחורים והעדינים של רגלי השולחנות משתלבים היטב בתיפורים השחורים של הספה הלבנה שאף היא יובאה מאיטליה.


     (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    גב הספה השחור בעל ריקועי תחרה אף הוא פריט דקורטיבי בחלל. פס התאורה לאורכה של הוויטרינה גם הוא משתלב בצבעוניות ומדגיש אותה. נבחר שטיח אמורפי כדי לחבר בין כל האלמנטיים בחלל. החלל הציבורי רוצף באריחים באורך 1.5 מטר כדי לתת לבית תחושה של מרחב ויוקרה.

     

    המרפסת ומטבח החוץ

    לצד המטבח הפנימי, מוקם המטבח החיצוני כדי לאפשר גישה נוחה לאירוח וכן להוסיף פריט עיצובי נוסף שניתן לראותו מהחלל הציבורי. כדי להמשיך את הקו העיצובי הקלאסי, הנקי והיוקרתי נבחר מטבח חיצוני העשוי סרגלי אלומיניום בטכנולוגיית segment של חברת 'דומיסיל' אותו צבענו בצבע שחור פחם.

     


    מטבח חוץ של דומיסיל (צילום: יואב פלד )
    מטבח חוץ של דומיסיל(צילום: יואב פלד )

     

    ידיות הפליז ומכסי הפליז של הכירה והגריל מהווים תכשיט למטבח ומתמזגים אף הם בקו העיצובי של הבית. מטבח חוץ זה אינו דורש תחזוקה, בעל עמידות גבוהה לשחיקה ולתנאי חוץ ומתמזג במראה האורבני.  

     

    חדרי השינה

    להורים תוכננה סוויטה הכוללת חדר ארונות מרווח ודקורטיבי במראה אלגנטי, שחלקו פתוח לחלל החדר ולצידו חדר אמבטיה באווירת ספא. בחדר הרחצה של השניים, חשוב היה להכניס את החוץ פנימה לשם כך נבנה ספסל בתוך המקלחון המפנק, ומעליו זכוכית סיקורית עד התקרה, דרכה ניתן לראות את הצמחייה הנשקפת מהמרפסת ההיקפית והתחושה המתקבלת היא של רחצה בטבע.



     (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    (צילום: ליאת לוי colorstudio)
     

     

    הבן שהשתחרר מהצבא ביקש חדר גברי ומוקפד, שיתאים לאירוח בשילוב חדר אמבטיה. בשל מגבלת שטח החדר, הוחלט להפריד את חדר האמבטיה מחדר השינה בשתי דלתות זכוכית המתנשאות לגובה של שלושה מטרים ,היוצרות אשליה של מרחב ומכניסות אור רב לחדר.

     


     (צילום: ליאת לוי colorstudio)
    (צילום: ליאת לוי colorstudio)

     

    הכותבת היא מעצבת פנים מ-Hastudio Design

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "רומנטיקה כפרית בלב העיר: ביקור בית בר"ג"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים