שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הצצה לבית פאר מעוצב בשרון
    בית פרטי בשרון עוצב באופן המדמה כפר נופש דינמי, אך גם מרגיע. כך, כל החלונות הפכו לדלתות מהרצפה עד התקרה, באופן המאפשר לבני המשפחה להשקיף על הגינה הגדולה והבריכה מכל החדרים בבית. צפו בתמונות

    הדלתות בבית הפרטי הממוקם באזור השרון, מהוות פתח לסיפורה של האדריכלות הישראלית בת ימנו. הרצון לקשר בין הפנים למתרחש בחוץ מביא רבים מאלה הבונים בתים פרטיים, להשתמש בפתחי החלונות כדלתות לכל דבר, שהקו התחתון שלהם מתחיל כבר מהרצפה.


     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

    כדי להפוך אותן לאלמנט פרקטי, העונה על תנאי האקלים הייחודיים בארץ, נבנו הדלתות מחמש שכבות שונות: תריס עץ על ציר כדי ליצור רומנטיקה כפרית, תריס גלילה מאלומיניום למניעת פריצות, רשת יתושים נגללת, זכוכית שקופה בפרופיל ברזל ווילונות לבנים חצי שקופים לאינטימיות כשהתריסים פתוחים. בכך, הם יוצרים הקשרים בין ישן וחדש, פתוח וסגור, קליל וכבד.

     

     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)


     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    בבית הזה כל הריהוט, השטיחים, החלונות, הדלתות, גג רעפי השינגלס מזפת, המטבח, העציצים, המגבות, מסגרות המראות - אפילו הכלים במטבח ובחדר הרחצה - כולם לבנים, אפורים-כסופים או שחורים. אפילו חיפוי חדרי הרחצה לא צבעוני וללא קרמיקה כלל, אלא שיש בהיר לילדים או טדלק (חומר מריחה אטום דמוי בטון) שחור אצל ההורים.

     

     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    אל מול הצבעוניות הדרמטית והחזרתית הצבע נכנס פה ושם ועדיין במידתיות מושכלת. בסלון ובגלריה בולטות שתי כורסאות, האחת בצבעי כחול והשנייה אדמונית. בחדר של אחד הילדים יש מיטה אחת צהובה, בחוץ יש פריחה נהדרת ובריכה כחולה לתפארת, ובפנים אגרטל פרחים סגולים,ספרים וחפצים בספריות השחורות שבסלון ובגלריה. כולם מכניסים נקודות צבע לחייהם של בעלי הבית וארבעת ילדיהם.

     

     

     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    אחד האתגרים בתכנון הבית רחב הממדים היה שלא לגרום לו להרגיש גדול מדי ולאפשר חמימות משפחתית. לכן  החללים חולקו לחדרים מגובשים.

     


     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    חדר המשפחה והמטבח מהווים את לב הבית. מסיבה זאת מוקמה ליד המטבח פינת מחשב, כדי לאפשר לכלל בני המשפחה להישאר באותו חלל. אבי המשפחה הוא ספורטאי וחדר העבודה שתוכנן עבורו צופה אל הבריכה ופינת המשפחה, בדיוק בגלל אותו רצון של כולם להרגיש יחד.



     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    הרצון של בעלי הבית ליצור עבור משפחת בית המדמה במובנים רבים כפר נופש דינמי ועם זאת מרגיע הביאו לתכנונה של חצר פנימית ובה בריכה והגינה הגדולה נשקפת מכל החדרים בבית. סביבן סובבים חדרי השינה של ההורים בקומת הקרקע ושל הילדים בקומה השנייה.



     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    כדי להעצים את החוויה בחרנו ליצור מבטים מלאים על הנוף, והפיכת הפתחים מחלונות לדלתות מרצפה עד תקרה הם לחלוטין סייעו בכך, זאת גם בחדרי הרחצה האינטימיים יותר, בהם בדרך כלל נהוג לתכנן חלון לצרכי אוורור.


     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)


     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    הניקיון הצורני שמאפיין את הבית בא לידי ביטוי גם במשטח העבודה במטבח, שעשוי כולו מחתיכה אחת של נירוסטה באורך 5.30 מטרים. בנוסף, בחרנו במשקופי הדלתות בחדרים שלא לעבוד עם הלבשות כבדרך כלל, ובמזגנים פתחי היציאה הם חריץ עדין ופתחי כניסת האוויר החוזר מוסתרים בריהוט.

     


     (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    התוצאה הסופית היא בית מאופק ומוקפד שתוכנן במדויק עבור בני המשפחה על פי טעמם, צרכיהם ומאווייהם

     

    הכותבים הם מעצבת הפנים עדי חמיצר והאדריכל דולפי לוי

     


    פרסום ראשון: 27.08.17, 21:06
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "הצצה לבית פאר מעוצב בשרון"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים