שתף קטע נבחר

תושבי טוקיו תוהים: "איך מתמודדים עם טילים?"

אחרי שטיל צפון-קוריאני חלף בשמי יפן יודעים האזרחים הפשוטים בטוקיו שאין להם הרבה מה לעשות - לרבים אפילו מקלט אין בבית. הם מקווים שמנהיגי העולם יפתרו את הסכסוך בדרכי שלום. מיצ'יקו אוסוי, בת 71: "הדור הצעיר לא יודע מה זה מלחמה ולא מתייחס ברצינות לאיום הגרעין. זה מפחיד"

בצפון יפן התעוררו הבוקר (יום ג') לקולות אזעקה בעקבות שיגור הטיל הבליסטי של צפון קוריאה – טיל שאחרי שנורה חלף מעל שטח יפן ונפל בים. למרות הדאגה מהתעצמותה של פיונגיאנג הודו היום תושבים בבירה טוקיו כי תחושתם היא שאין להם הרבה מה לעשות בנדון, וכי כל תקוותם היא שמנהיגי העולם יצליחו לפתור את המשבר עם צפון קוריאה בדרכי שלום. אשר לעירם – הם חוששים שהיא אינה מוכנה לתרחיש הגרוע ביותר.

 

 

מימין לשמאל: יושיהירו טנקה, טקשי קומון, מיצ'יקו אוסוי ויוקי היוואטארי. הסכנה חלפה מעל הראש (צילום: AP) (צילום: AP)
מימין לשמאל: יושיהירו טנקה, טקשי קומון, מיצ'יקו אוסוי ויוקי היוואטארי. הסכנה חלפה מעל הראש(צילום: AP)
"אני חושבת על הילדים שלנו", אמרה יוקי היוואטארי בת ה-35, מורה בבית ספר ואם לשני ילדים. לדבריה שיגור הטיל היה קריאת השכמה מדאיגה: "אירוע כזה גורם לי לדאוג מאוד בנוגע לעתיד". בבית הספר שבו היא מלמדת יש תוכניות ברורות להתמודדות עם רעידת אדמה – רעידות כאלה מתרחשות ביפן לעתים קרובות – אבל תוכנית להתמודדות עם מתקפת טילים אין בנמצא.

"מה שקרה היום הופך לחלק מחיי היום יום שלנו", אמרה יוקי. "אנחנו צריכים לגבש תוכנית חירום להתמודדות עם מתקפת טילים, גם אם זה לעולם לא יקרה. אני מקווה שמנהיגי העולם יפתרו את זה בדרכי שלום ולא בכוח".

 

הרומי יושידה, עקרת בית בת 39, חוששת שטוקיו תהפוך יום אחד למטרה בעצמה. "כשזה קורה וצופרי האזעקה מתחילים לפעול – מה אנחנו אמורים לעשות?", תהתה. "הממשלה אומרת 'תעשו כך ותעשו כך, תיזהרו ותתפנו', אבל יש באמת משהו שאנחנו יכולים לעשות? לאזרחים פשוטים כמונו אין מקלטים בבית". חוסר הוודאות בנוגע לאופן שבו יש להגיב באירועי חירום מלחיץ אותה. "אני חשה חסרת אונים. כל מה שאני יכולה לעשות זה להתפלל שזה לא יהפוך למלחמה".

 (צילום: EPA ) (צילום: EPA )
(צילום: EPA )

ריו שיגיהרה, עובדת מסעדה בת 47, פוחדת מחדשות רעות מיום שבו שמעה שצפון קוריאה השיגה יכולת לשגר טילים בליסטיים. "נעשיתי מודאגת כששמעתי שיש להם יכולת לירות טילים כאלה. כשראיתי חדשות ושמעתי שהטיל באמת עבר מעל יפן ונפל באוקיינוס השקט מיד הרגשתי סכנה".

 

מיצ'יקו אוסוי, בת 71, חוששת שהדור הצעיר אינו מתייחס ברצינות רבה מספיק לאיום הגרעיני. "אף אחד לא מבין איך זה היה לברוח במלחמה", היא אומרת. אוסוי נולדה רק שנה אחרי שפצצות האטום האמריקניות הוטלו על הירושימה ונגסקי וסיימו את מלחמת העולם השנייה. "היפנים לא באמת מרגישים סכנה כלשהי. זה מפחיד".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

טקשי קומון, מנהל חברה, אומר שהמשבר סביב צפון קוריאה מחריף מהר מדי. "יש לי תחושה שעברנו את השלב שבו אפשר למצוא פתרון בדו-שיח", אומר טקשי בן ה-67, ניצב ליד תחנת הרכבת שימבשי במרכז טוקיו. "השעון מתקתק. אני פוחד שיפן מסתמכת יותר מדי על ארה"ב ובקושי נוקטת צעדים בעצמה. אני רוצה שיפן תעשה משהו. אם נמשיך ככה – נהיה בצרות".

 

אבל לא כולם בטוקיו מתייחסים בדאגה לשיגור הטיל בלילה שעבר. יושיהירו טנקה, אנימטור במקצועו, חושב שיפן אינה צריכה לדאוג משום שהמטרה הראשית של פיונגיאנג היא ארה"ב. "בהלת הטיל נופחה. אני חושב שאנשים מגזימים בתגובה שלהם", אומר טנקה, בן 53. "אני לא חושב שצפון קוריאה מתכוונת לפגוע ביפן, אבל אני מקווה שהמנהיגים של המדינות המעורבות ינסו שלא להסלים עוד יותר את המתח, כדי שהשכנות של צפון קוריאה, כולל יפן ודרום קוריאה, לא יסתבכו בסכסוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
היפנים לומדים את האיום. תושבי טוקיו
צילום: AP
מומלצים