שתף קטע נבחר

רוצח עו"ד בשנות ה-90 לא יזכה למשפט חוזר

עובדיה שלום נשלח למאסר עולם לאחר שהורשע ברצח יו"ר האגודה לזכויות האזרח שמואל לוינסון בשנת 1994. שלום הגיש בקשה למשפט חוזר עם דגימות DNA וטען כי הן יוכיחו שהוא לא ביצע את הרצח. בית המשפט העליון דחה את בקשתו: "אין בראיות להצביע על פוטנציאל לשינוי תוצאות המשפט"

בית המשפט העליון דחה היום (ה') את בקשתו של אסיר העולם עובדיה שלום למשפט חוזר בגין הרשעתו ברצח עורך הדין שמואל לוינסון, יו"ר האגודה לזכויות האזרח, בשנת 1994.

 

בפברואר אשתקד הגיש שלום בקשה למשפט חוזר יחד עם ראיות DNA. מיום מעצרו טען שלום לחפותו ובבקשתו למשפט חוזר הגיש שורת ראויות, בהן בדיקות DNA, שלטענתו יוכיחו כי ה-DNA שלו לא היה על המיצגים שהוצגו במהלך המשפט אלא של אדם אחר.

 (ארכיון ידיעות אחרונות) (ארכיון ידיעות אחרונות)
(ארכיון ידיעות אחרונות)

 (ארכיון ידיעות אחרונות) (ארכיון ידיעות אחרונות)
(ארכיון ידיעות אחרונות)

השופט שדן בבקשה, המשנה לנשיאת העליון סלים ג'ובראן, קבע כי שלום לא יזכה במשפט חוזר והכריע בסוגיית דגימות ה-DNA כשאמר: "לא היה באחת מראיות ה-DNA כדי להצביע על כל פוטנציאל לשינוי תוצאות המשפט. זאת, לרבות ממצאים שבהם נמצא פרופיל גנטי נוסף שאינו של המנוח או של המבקש, משלא היה ביסוס ראייתי לסברה כי הפרופיל הגנטי של הרוצח אכן יימצא באותם מוצגים".

משפחתו של שלום (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
משפחתו של שלום(צילום: אלכס קולומויסקי)

בבקשה טען שלום כי הודאותיו במהלך החקירה נגרמו כתוצאה מ"קריז" שעבר בשל גמילתו באותה עת מסמים. ג'ובראן קבע באשר לטענה זו: "הערכאות הקודמות ידעו בזמן אמת על אודות שימושו בסמים. גם הראיות החדשות מוסיפות ומבססות במידה מסוימת את ידיעה זו והתוספת לטענה היא שולית".

 

בסיכום הפסיקה קבע השופט ג'ובראן: "לא מצאתי כי קיימות ראיות חדשות בעלות פוטנציאל לשינוי תוצאות המשפט או כי נגרם לו עיוות דין. המבקש (שלום) לא הוכיח כי קיימת עילה להורות על משפט חוזר בעניינו".

 

ב-2 באוגוסט 1994 נרצח עו"ד לוינסון בביתו שבירושלים. הוא הגיע לביתו בשכונת רחביה והפתיע פורץ ששהה במקום. במקום התפתח מאבק, ובמהלכו ירה הפורץ בעו"ד לוינסון ונמלט. כחצי שנה לאחר הרצח נעצר עובדיה, שהיה מוכר למשטרה כנרקומן ועבריין רכוש. בחקירה קשר את עצמו עובדיה לזירת הרצח. עובדיה ערער על הרשעתו לבית המשפט העליון, אולם ערעורו נדחה.

 

שלום פנה לסנגוריה הציבורית וביקש לבצע בדיקות DNA ממוצגים שהיו בזירה ולא נבדקו, לטענתו. בעקבות הליך משפטי, הסנגוריה קיבלה אישור לבצע בדיקות DNA, ומוצגים מזירת הרצח נשלחו לבדיקות במעבדה בארצות הברית. חוות הדעת מהמעבדה, לטענת הסנגוריה, שללו באופן חד-משמעי את האפשרות שלפיה ה-DNA של עובדיה נמצא על גבי המוצגים שנבדקו ושנאספו מזירת הרצח. 

 

לאחר שהגיש את הבקשה אמר שלום בשיחה מהכלא: "אני לא יודע אם המדינה תהיה מוכנה לקבל את הבקשה הזו, למרות שכל הראיות מוכיחות שאני חף מפשע". "אני חף מפשע. יש המון ראיות מדעיות חדשות. המערכת טוענת שהיא מושלמת וחפה מטעויות, אבל אני ריאליסטי ולא יודע מה יהיה. יש פה הרבה גורמי כוח. זו תהיה מכה לפרקליטות אם יזכו אותי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון ידיעות אחרונות
הכתבה שפורסמה למחרת הרצח
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים