שתף קטע נבחר

המעסיק הפריש לכם לפנסיה? בקרוב תוכלו לעקוב בקלות

טיוטת הוראות חדשה מבקשת לחייב את קרנות הפנסיה לעדכן את החוסכים בטלפון הנייד במקרה שהמעסיק לא העביר את ההפקדות לחיסכון כנדרש

חוסכים לפנסיה? לא פעם עובדים גילו כי המעסיק לא הפקיד להם עבור חיסכון לפנסיה, או שהמעסיק הפקיד אך הכספים כלל לא נקלטו בחיסכון. טיוטת הוראות חדשה שפורסמה אמש (א') מבקשת לייצר יותר שקיפות ונגישות למידע אודות החיסכון, כדי למנוע מצבים כאלו.

 

 

על פי הטיוטה, מעסיק יהיה חייב למסור את מספר הטלפון הנייד של העובד, לצורך עדכונים שיקבל החוסך מקרן הפנסיה.

 

ההוראות כיום קובעות שבמידה והופסקו הפקדות לחיסכון של העובד, הקרן נדרשת ליידע את המעסיק והעובד. כדי להנגיש את המידע בצורה טובה יותר, נקבע כי ניתן יהיה לשלוח הודעה בדבר הפסקת ההפקדות לנייד של העובד (אלא אם כן ביקש לקבל באמצעות הדוא"ל).

 

ההוראות קובעות עוד, כי כדי לתת מענה לאוכלוסיית לקויי הראיה כמו גם לאוכלוסייה החרדית המחזיקה במכשירי טלפון "כשרים", במקרה הצורך, יישלח לחוסך מסרון קולי, על פי בקשתו. אם לעובד אין טלפון נייד או ביקש שלא לשלוח לו הודעות באמצעות הנייד או הדוא"ל - תישלח ההודעה בדואר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עוד נקבע בטיוטה, אותה פרסם רו"ח הראל שרעבי, סגן בכיר לממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון, כי העובד יוכל לפנות לחברה המנהלת את הכספים בבקשה לקבל דיווח חודשי אודות סך הכספים שניכה המעסיק משכרו אל מול סך הכספים שנקלטו בחשבונו – מידע שיועבר באמצעות הודעה לטלפון הנייד.

 

בהודעה זו החברה תתריע בפני העמית במקרה שקיימת אי התאמה בין דיווח המעסיק לבין אופן קליטת הכספים.

 

קרן הפנסיה תידרש גם להציג באזור האישי של העמית באתר החברה, את אופן קליטת הכספים בחשבונו, בהשוואה לדיווח שהועבר על ידי המעסיק. אם נמצא כי קיים פער בין אופן החלוקה לבין הדיווח שקיבלה – עליה לציין זאת באופן בולט.

 

בנוגע לצורת הפקדת הכספים עבור העובדים, קובעת הטיוטה כי מעסיקים לא יוכלו יותר להפקיד לפנסיה עבור עובדיהם באמצעות צ'קים. כיום רבים מהמעסיקים מעבירים את ההפקדות בצ'קים, באמצעות סוכן או ישירות לקרן הפנסיה, כאשר הטענה היא שתהליך קליטת הצ'קים הינו מסורבל וחשוף לטעויות רבות מהן נפגעים החוסכים.

 

הטיוטה קובעת גם נהלים חדשים בכל הנוגע להפקדות לפנסיה עבור עובדי משק בית. כיום, מעסיק נדרש להפקיד עבור החיסכון לעובד מידי חודש תוך שבעה ימי עסקים ממועד תשלום המשכורת או עד ל-15 בחודש, לפי המוקדם מבניהם. על מנת לצמצם את העלויות התפעוליות של המעסיקים, נקבע כי מעסיק של עובד משק בית יוכל להפקיד אחת לרבעון, ולא מדי חודש.

 

לדברי אייל סיאני, מנהל מקצועי וממונה ציות ואכיפה בהלמן-אלדובי קופות גמל ופנסיה, ההוראות מקבלות משנה תוקף לאור כניסתה לתוקף של הפעימה האחרונה של תקנות התשלומים - תקנות אשר מסדירות, בין היתר, את אופן העברת דיווח על הפקדת תשלומים לקופת גמל ממעסיק לחברה מנהלת.

 

פעימה זו תחל בפברואר 2018 ותחול על כ-260 אלף מעסיקים (מקומות עבודה שבהם פחות מ-50 עובדים).

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים