שתף קטע נבחר

מגשימים את חלומו של שמעון פרס

הבוקר נפתחו אירועי השנה לפטירתו של הנשיא התשיעי שמעון פרס. חמי פרס יו"ר מרכז פרס ובנו של הנשיא לשעבר, הכריז על הקמת מרכז החדשנות של ישראל - פרויקט הדגל שהשאיר לפני פטירתו וצפוי להיפתח בעוד כשנה. "זה היה חלומו של ידידי הנשיא התשיעי, שמעון פרס", אמר הנשיא רבלין

בשיתוף מרכז פרס לשלום ולחדשנות

 

"לכל מי שיושב כאן היום יש אחריות, יש תפקיד ויש הזדמנות לגרום לתעשיית החדשנות הישראלית להמשיך ולהיות עמוד האש שלפני המחנה עוד שנים רבות וארוכות, זה היה חלומו של ידידי הנשיא התשיעי, שמעון פרס. זו הייתה אמונתו, ועכשיו זה".

 

שנה לפטירתו של הנשיא התשיעי שמעון פרס - מנהיגים וראשי חברות הגיעו הבוקר (רביעי) למרכז פרס לשלום ולחדשנות כדי לכבד את זכרו. נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין פתח את אירועי הזיכרון ביום בנאום מרכזי בכנס מנהיגות וחדשנות לזכרו של פרס. עוד השתתפו בכנס: ראשי חברות ענק מהעולם ובכירי המשק הישראלי, בהם יו"ר חברת CISCO העולמית ג'ון ציימברס, יו"ר ומנכ"ל חברת צ'ק פוינט גיל שוויד ועוד.

 

"לכל מי שיושב כאן היום יש אחריות"

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אמר: "השתלבות בהיי-טק הישראלי היא עדיין פונקציה של רקע משפחתי, מצב סוציו אקונומי ויישוב מגורים ולא של כישרון, שאפתנות ועבודה קשה. אנחנו חייבים לשנות את התמונה הזו. דרושה תכנית עבודה ברורה ומעשית לצד חזון אמיץ ויישום שאינו מתפשר. תכנית ההיי-טק לעידוד ההון האנושי שאושרה על ידי הממשלה בינואר השנה היא תכנית חשובה שקוראת את המציאות נכוחה ומבינה כי הצורך הבוער והדחוף במהנדסים, במתכנתים, במפתחים, הוא צורך לאומי. לא פחות מזה. זוהי תכנית שמבינה שחייבים להשקיע בסטודנטים בתחומים הרלוונטיים, להשקיע בהכשרות וכמובן בהשמה כמותית ואיכותית. זו החלטה חשובה שעכשיו צריך להתחיל ליישם אותה והיא תצליח רק בשילוב כוחות נחוש ובהובלה משותפת של כל מי שהמדינה הזו ועתידה יקרים ללבו. 


 (צילום: אביב חופי) (צילום: אביב חופי)
(צילום: אביב חופי)

"לכל מי שיושב כאן היום יש אחריות, יש תפקיד ויש הזדמנות לגרום לתעשיית החדשנות הישראלית להמשיך ולהיות עמוד האש שלפני המחנה עוד שנים רבות וארוכות, זה היה חלומו של ידידי הנשיא התשיעי, שמעון פרס. זו הייתה אמונתו, ועכשיו זה בידינו".

 

חמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות ובנו של הנשיא התשיעי: "החזון של אבא שלי היה העתיד. אנו נמשיך ונממש את חזונו כאן במרכז פרס ונעניק לכל צעיר וילד בישראל את הזכות לחלום בגדול. מורשתו צופה לעבר פני העתיד, והיא מחייבת את כולנו. מרכז החדשנות של ישראל שייפתח בעוד שנה יספר את סיפורה של ישראל כאומת חדשנות אך גם יבטיח את המשך קיום החדשנות הישראלית כמובילה בעולם".

 

יו"ר חברת CISCO העולמית, ג'ון ציימברס: "שמעון פרס לקח חזון של תקווה והפך אותו לאפשרי ומעשי. הוא הפך אותי למנהיג טוב יותר. לא רק אני זכיתי, כל ראש חברה שפגש אותו יכול להעיד כי חזונו של הנשיא התשיעי הפך אותו למנהל טוב יותר.

המושב המרכזי שהתקיים הבוקר במרכז פרס לשלום ולחדשנות. משמאל לימין: יונתן אדירי, ג'ון צ'יימברס, אורית גדיש, ג'ו שונדורף וגיל שוויד (צילום: אביב חופי) (צילום: אביב חופי)
המושב המרכזי שהתקיים הבוקר במרכז פרס לשלום ולחדשנות. משמאל לימין: יונתן אדירי, ג'ון צ'יימברס, אורית גדיש, ג'ו שונדורף וגיל שוויד(צילום: אביב חופי)

 

עוד הוסיף צ'יימברס כי "הטכנולוגיה מתפתחת במהירות ומדינת ישראל חייבת להאיץ בתחרותיות, בעוד כמה שנים חמישים אחוזים ממקומות העבודה שאנו מכירים היום יהפכו ללא רלוונטיים, ושמעון הבין את זה ופעל כדי להכין את מדינת ישראל למהפכה הזו. זה הזמן להכניס אוכלוסיות חדשנות למעגל החדשנות. בביקורי בארץ אני פוגש סטארטאפיסטים מכל המגזרים - וזה מדהים בעיני. זה הסטארטאפ האמיתי של מדינת ישראל".

 

 (צילום: אביב חופי) (צילום: אביב חופי)
(צילום: אביב חופי)

גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט: "בישראל יש לנו חיים טובים יותר מאשר במדינות רבות אחרות. קיימים לחצים לעבור לעמק הסיליקון, אך אני בוחר שוב ושוב להישאר כאן כי אני חושב שיש לנו חיים טובים יותר. הטכנולוגיה מאפשרת לי להישאר כאן, להיות חלק מהעם הזה להיות חלק מחלום הציונות וחלק ממדינת ישראל".

 

מקימים את מרכז החדשנות של ישראל

בתוך כך, ראשי החברות הגיעו במיוחד לישראל כדי לכבד את זכרו של פרס ז"ל ולקדם את הפרויקט אותו ייסד - הקמת מרכז החדשנות של ישראל שצפוי להיפתח בעוד כשנה. שלושה חודשים טרם פטירתו, הניח יחד עם נשיא המדינה ראובן ריבלין וראש הממשלה בנימין נתניהו את אבן הפינה להקמת מרכז החדשנות של ישראל, אשר חרט על דגלו את פיתוח החדשנות הישראלית העכשווית, למען דור העתיד של מדינת ישראל וקידומה בזירה הבינלאומית.


 (באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות) (באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות)
(באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות)

מרכז החדשנות הלאומי של ישראל יפתח בספטמבר 2018 את שעריו למאות אלפי משתתפים מהארץ ומהעולם ובראשם; ראשי מדינות ושרים, חברות, יזמים, משלחות עסקיות, אנשי צבא ותלמידים. כל אלו ייחשפו לסיפורה של אומת החדשנות, של היזמים הישראלים, ולמיטב הפיתוחים הישראלים בתחומים שונים באמצעות תצוגות טכנולוגיות מתקדמות.

המתחם אשר יתפרס על גבי 2,500 מ"ר (בבניין מרכז פרס לשלום ולחדשנות על חוף ימה של יפו), יכלול תצוגות ב-4 תחומים:

 

קומת הכניסה של המרכז (באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות) (באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות)
קומת הכניסה של המרכז(באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות)

 

1. קומת כניסה: מיצג קינטי אומנותי ענק המורכב ממסכים אינטראקטיביים דרכו יוכלו המבקרים להיחשף להמצאות הישראליות הגדולות ששינו את פני האנושות וספרייה דיגיטלית יחידה מסוגה בעולם, בה יוכלו המבקרים בעזרת אמצעים דיגיטליים לשאול שאלות ולקבל תשובות על סיפורי החדשנות הישראלית, ועל מרכיבי ההון האנושי מהם צומחת החדשנות. WAZE, דיסק און קי, Mobileye, טפטפות, עגבניות שרי ועוד.

 (באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות) (באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות)
(באדיבות: מרכז פרס לשלום ולחדשנות)

2. סיפורה של החדשנות הישראלית: בעקבות מחקר שעורכים צוותים של מרכז פרס במשך קרוב לשנה, בראשות פרופסור גילי דרורי מהאוניברסיטה העברית, לראשונה, יסופר במקום אחד סיפור הפיכתה של ישראל לאומת חדשנות מפותחת. רבים מחפשים כיום את "קפסולת הקסם", שדרכה ניתן להבטיח את עתידה של ישראל כמעצמת חדשנות. תוצאות המחקר שיכללו את תרומת צה"ל, התעשיות הביטחוניות, הכור, תרומות הממשלה, קרנות ההון סיכון ואת זווית היזמים עצמם.

 

חדר היסטוריית החדשנות (באדיבות מרכז פרס לשלום ולחדשנות) (באדיבות מרכז פרס לשלום ולחדשנות)
חדר היסטוריית החדשנות(באדיבות מרכז פרס לשלום ולחדשנות)

 

3. חדשנות ישראלית עכשווית: בנוסף, לרשות המבקרים תועמד פלטפורמה אינטראקטיבית המאפשרת הכרות עם החברות הישראליות פורצות הדרך בתחומים שונים. קיר זה, כמו כל המתחם יתעדכן בצורה שוטפת ויהווה מקור ידע, השראה וגאווה עבור קהל המבקרים. מתחם זה יהיה המתחם המתעדכן, שבעצם יוכל להפנות כל מבקר, כל יזם וכל משקיע לתחום הספציפי המעניין אותו (ווטק, אגריטק, סייבר, רפואה דיגיטלית, חומרה, אינטרנט וכו').

 

4. מתחם טכנולוגיות העתיד: אילו מקצועות יהיו בעתיד? אילו אתגרים מחכים לאנושות? מיטב החברות הישראליות המובילות יציגו את פיתוחי העתיד; מציאות מדומה, טכנולוגיות אינטרנט, רפואה, מזון, חינוך, לייזר וחלל. מתחם טכנולוגיות העתיד יאפשר לכל ילד, חייל או מבקר להתנסות בחשיבה מחוץ לקופסא ובמציאת פתרונות יצירתיים לאתגרי העתיד ולבעיות הקיימות בעולם.

מסע אל העתיד (באדיבות מרכז פרס לשלום ולחדשנות) (באדיבות מרכז פרס לשלום ולחדשנות)
מסע אל העתיד(באדיבות מרכז פרס לשלום ולחדשנות)

  

בתוך כך, הערב (רביעי) בשעה 20:00 יתקיים ערב זכרון במעמד מזכיר המדינה האמריקני לשעבר, הנרי קיסנג'ר, בכירים במערכת הביטחון, חברים ומשפחת פרס, אורחים רמי דרג מהארץ ומהעולם ושותפים של מרכז פרס.

 

מחר (חמישי) בשעה 11:00, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין יישא דברים יחד עם ראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, באזכרה הממלכתית של מדינת ישראל לזכר הנשיא שמעון פרס. עוד ישתתפו באירוע הממלכתי: חברי סגל א', ילדי בתי הספר שנקראו השנה ע"ש שמעון פרס ברחבי הארץ מכפר סבא, נצרת עלית וראש העין, וכן אורחים רמי דרג, משפחה וחברים.

 

 

 

 

 

בשיתוף מרכז פרס לשלום ולחדשנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביב חופי
הנשיא רבלין עם חמי פרס
צילום: אביב חופי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים