שתף קטע נבחר

ארה"ב: גם תיירים בקובה סבלו מהנזקים הגופניים המסתוריים

גורם רשמי במחלקת המדינה מסר כי התקבלו פניות רבות מצד אזרחים אמריקנים שביקרו בקובה באופן פרטי וסבלו גם מאובדן שמיעה, סחרחורות ועייפות - בדומה לאנשי סגל שגרירות ארה"ב בהוואנה שהיו "יעד למתקפות מסתוריות"

תסמינים דומים לאלו של אנשי השגרירות. תיירים אמריקנים בקובה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תסמינים דומים לאלו של אנשי השגרירות. תיירים אמריקנים בקובה(צילום: רויטרס)

מחלקת המדינה האמריקנית קיבלה פניות רבות מצד אזרחים אמריקנים שביקרו בקובה באופן פרטי וחוו תסמינים דומים לאלו של אנשי סגל שגרירות ארצות הברית בהוואנה, שסבלו ממה שהיא מגדירה כ"מתקפות" מסתוריות שהובילו לאובדן שמיעה, סחרחורות ועייפות. כך מסר הלילה (שבת) גורם אמריקני רשמי.

 

עם זאת, אותו גורם במחלקת המדינה, שביקש להישאר בעילום שם, הוסיף כי הממשל האמריקני "לא הצליח לאמת את הטענות", אך על המטיילים לציית לאזהרת המסע שפורסמה ביום שישי שעבר. באזהרת המסע נכתב בבוטות כי "מכיוון שביטחון הסגל שלנו נמצא בסיכון, ואנחנו לא מצליחים לזהות את מקור המתקפות, אנו מעריכים כי ייתכן שגם אזרחים אמריקנים נמצאים בסיכון, ומזהירים אותם מפני נסיעה לקובה".

תייר אמריקני מצלם סלפי בהוואנה, קובה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תייר אמריקני מצלם סלפי בהוואנה, קובה(צילום: רויטרס)

על פי אזהרת המסע, המתקפות "התרחשו במגורי הסגל הדיפלומטי ובבתי מלון שאותם נהגו לפקוד אזרחים אמריקנים". שגרירות ארה"ב בהוואנה ציינה שני בתי מלון - "נסיונל" ו"קאפרי" - כמקומות שבהם היו עובדי השגרירות יעד ל"מתקפות" בחודשים האחרונים. רשת CBS הייתה הראשונה לדווח כי גם אזרחים פרטיים התלוננו על התסמינים החשודים לאחר ביקור בקובה.

 

לפחות 22 מעובדי השגרירות האמריקנית בקובה נפגעו מאותן "מתקפות" מסתוריות, ודיווחו על תסמינים כגון איבוד שמיעה, סחרחורות, כאבי ראש, עייפות, בעיות קוגניטיביות וקשיי שינה. בעקבות כך, קיצצה ארה"ב בשבוע שעבר ביותר ממחצית את הסגל הדיפלומטי שלה בקובה. השגרירות בהוואנה תשהה את הטיפול בבקשות הוויזה של קובנים המבקשים לבקר בארה"ב ותספק רק שירותי חירום לאזרחים אמריקנים – צעדים שעשויים להמשיך ולשחוק את תהליך ההתקרבות מחדש שהחל בימי הנשיא הקודם, ברק אובמה.

שגרירות ארה"ב בבירת קובה, הוואנה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שגרירות ארה"ב בבירת קובה, הוואנה(צילום: רויטרס)
 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

 

הפינוי החלקי, המתואר כצעד שננקט ליתר ביטחון, שולח מסר של חוסר שביעות רצון אמריקנית מהטיפול של קובה בנושא, ומנחית מכה נוספת למדיניות אובמה להידוק הקשרים עם קובה, שהייתה יריבה מרה של ארה"ב בתקופת המלחמה הקרה. מזכיר המדינה, רקס טילרסון, אמר כי "עד שממשלת קובה תוכל להבטיח את ביטחונם של הדיפלומטים שלנו בתחומה, צוות השגרירות שלנו יצומצם לסגל חירום, כדי למזער את כמות הדיפלומטים שנמצאים בסיכון של חשיפה לפגיעה".

 

ביום שלישי החריף ממשל טראמפ את הצעדים נגד קובה בעקבות ה"מתקפות", והודיע על גירושם של 15 דיפלומטים קובנים מארה"ב.

 

ממשלת קובה הכחישה כל מעורבות ואמרה כי היא חוקרת את הטענות. גורם במערכת אכיפת החוק האמריקנית מסר כי גם ה-FBI חוקר את המקרים, אך עד כה לא הצליח לקבוע את הסיבה להם. בכיר במחלקת המדינה אמר כי לא ארה"ב ולא קובה הצליחו לזהות מי האחראי, אך הדגיש כי "ממשלת קובה אחראית לנקוט בכל הצעדים המתאימים כדי למנוע מתקפות על הסגל הדיפלומטי שלנו בתחומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תיירים אמריקנים בהוואנה
צילום: רויטרס
מומלצים