שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    3 מתכונים של חורף
    לקט ירקות חורף מוקפצים, מרק אפונה וגם תבשיל גולש עשיר בטעמים: שלושה מתכונים חורפיים שכיף לפתוח איתם את החורף

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    ירקות חורף מוקפצים

    המצרכים (ל-6 סועדים):

    3/4 עלי מנגולד קצוצים

    3/4 עלי קייל קצוצים

    1/2 ראש ברוקולי קצוץ

    חופן שעועית ירוקה

    2 יחידות קולורבי מבושלים במים עם מלח, חתוכים גס

    2 יחידות סלק מבושל במים עם מלח, חתוכים גס

    עלי בקצ'וי קצוצים

    1/2 כוס אפונת גינה

    4-3 שום כתוש

    חופן תרד טורקי

    שמן זית - לפי הטעם

    1/3 כוס יין לבן

    חופן פטרוזיליה קצוצה

    1/2 לימון סחוט

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים מחבת גדולה (שתצליח להכיל את כל הירקות), וכשהמחבת לוהטת מוסיפים את הקייל, המנגולד, הבקצ'וי, הברוקולי, השעועית ירוקה ומלח ופלפל.
    2. מטגנים את המצרכים קלות ומוסיפים יין לבן, שום, פטרוזיליה, אפונה, תרד, סלק וקולורבי.
    3. טועמים ומתקנים תיבול.

     

    מרק אפונה

    המצרכים (ל-6 סועדים):

    1 בצל לבן קצוץ

    1 מקל סלרי קצוץ

    3 שיני שום כתושות

    1 כרישה, קצוצה דק

    2 עגבניות שרופות, וקצוצות גס

    1 כפית שטוחה כמון

    1 ק"ג אפונה, מושרית במים במשך שעה

    מלח, פלפל - לפי הטעם

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר גדול מטגנים את הבצל, הסלרי, הכרישה והשום.
    2. מוסיפים 5 ליטר מים ואת האפונה. מוסיפים עגבניות, מלח, פלפל ומבשלים כשעה. מוסיפים כמון, מתקנים תיבול וממשיכים לבשל עד לרתיחה.
    3. מומלץ להוסיף שמן זית ומיץ לימון לפני ההגשה.

     

    תבשיל גולש

    המצרכים (ל-6 סועדים):

    1 ק"ג  בשר אונטר, חתוך קוביות

    2  בצלים לבנים קצוצים, חתוכים לקוביות קטנות

    3 שיני שום כתושות

    4 עגבניות, קצוצות גס (מומלץ ללא הקליפה)

    2 פלפלים יבשים מתוקים

    2 עצמות מח

    2 עלי דפנה

    מלח ופלפל - לפי הטעם

    2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

    2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. יוצקים שמן זית לסיר, ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב. לאחר הטיגון, מוציאים את הבצל מהסיר. מחממים בחזרה את הסיר על אש בינונית, וצורבים את הבשר עם מלח ופלפל עד לקבלת לאחר גוון מעט שחום. 
    2. מוסיפים לסיר את העגבניות, הפפריקה, עלי הדפנה, השום והעצמות.
    3. מוסיפים 3 כוסות מים, מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את האש לשעתיים לפחות.
    4. מוסיפים את תפוחי האדמה עד לריכוך, טועמים ומתקנים תיבול.

     

    נפתח לכם התיאבון לעוד מתכונים של חורף? השף רז סלע ממסעדת "טורקיז" במתחם סי אנד סאן בתל אביב משיק בימים אלה תפריט חורף חדש הכולל מנות כמו ריזוטו זנב שור, בויאבז, רביולי כרשה ופטריות, פילה לוקוס וריזוטו שחור ושיפוד כרובית עם פונדו גבינות. להזמנות: 03-6996306

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "3 מתכונים של חורף"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים