שתף קטע נבחר

מתכון לסלט בורגול דרוזי

סלט לשבת: מברדה הוא סלט דרוזי שבסיום ההכנה שלו מוסיפים לקערה חצי כוס שמן זית. כן, קראתם נכון, חצי כוס שמן זית. אז אולי זה לא הסלט המומלץ בתפריט של הדיאטנית שלכם אבל זה בהחלט סלט שלא תוכלו להפסיק לזלול

מברדה

מרכיבים:

5-3 עגבניות, קצוצות דק

1/4 צרור בצל ירוק, קצוץ דק

1/4 צרור נענע טרייה, קצוצה דק

2 כוסות בורגול דק

1 כפית גדולה רסק עגבניות

1 כפית קטנה פפריקה מתוקה

מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

מיץ מלימון אחד 

1/4 כפית קינמון

1/2 כוס שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

סלט בורגול דרוזי (צילום: אבתסאם פארס) (צילום: אבתסאם פארס)
סלט בורגול דרוזי(צילום: אבתסאם פארס)

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הבורגול, מסננים היטב ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את כל יתר המרכיבים (מלבד שמן הזית), מתבלים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. יוצקים לתערובת 1/2 כוס שמן זית ומערבבים.
  4. ממתינים כ-10 דקות עד שהבורגול יספוג את הטעמים, ומגישים.

 

הבשלנית אבתסאם פארס, מכפר חורפיש שבגליל, משתתפת בפסטיבל "ימי ענף הזית", שמתקיים בגליל ובגולן בימים אלו ועד ה-19 בנובמבר. במהלך הפסטיבל מתקיימים סיורים מודרכים במטעי זיתים, מסיק זיתים, ביקור בבתי בד, סדנאות ייצור שמן זית וטעימת מאכלים אותנטיים. פרטים נוספים באתר פסטיבל שמן הזית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מברדה. סלט בורגול דרוזי
צילום: ירון ברנר
מומלצים