שתף קטע נבחר

  • מתכונים לחנוכה
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתכונים ללביבות קצת אחרת
    מתכוננים לחג: לביבות ללא טיגון בתבנית שקעים, מטבל שיכול להיות תוספת מרעננת ללביבה וגם מתכון ללביבות מנגולד ולביבות בטטה - המתכונים שיסדרו לכם את החג

    בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    אין חנוכה בלי לביבה (צילום: אלון מסיקה)
    אין חנוכה בלי לביבה(צילום: אלון מסיקה)

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    לביבות בטטה

    לביבות רכות ונימוחות. הן הכי מוצלחות כשהן מטוגנות, אבל אפשר בהחלט לאפות אותן ולוותר על הטיגון.  

     

    המצרכים (ל-30 לביבות):

    4 בטטות

    1 תפוח אדמה

    50 גר' חמאה

    1 ביצה

    100 גר' קמח תופח (3/4 כוס)

    פטרוזיליה קצוצה, כוסברה ונענע (לא חובה)

    מלח, פלפל שחור גרוס

     (צילום: אלון מסיקה)
    (צילום: אלון מסיקה)

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים היטב את הבטטות ואת תפוח האדמה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כשעה עד לריכוך.
    2. מצננים, חוצים את הבטטות ואת תפוח האדמה ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף לקערה.
    3. מוסיפים לקערה את החמאה, מועכים היטב ומוסיפים ביצה, תבלינים וקמח ומערבבים היטב.
    4. מחממים מעט שמן לטיגון במחבת, לוקחים מהתערובת ומטגנים משני הצדדים, מורידים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
    5. אם בוחרים באופציה של האפייה ,יש לחמם את התנור ל-190 מעלות, להוסיף לבלילה רבע כוס חלב ולערבב היטב (במהלך האפייה הלביבה מתייבשת מעט).
    6. אופים -20  דקות, תלוי בגודל הלביבה. רצוי להפוך את הלביבות במהלך האפייה, עד שהן משחימות מעט מכל צד.

     

    לביבות מנגולד

    על מנת לקבל לביבות פריכות ויפהפיות, יש לסחוט היטב את עודפי הנוזלים מהירקות ולטגן מיד כשהבלילה מוכנה.

     

    המצרכים (ל-16 לביבות):

    צרור עלי מנגולד (סלק עלים)

    1 בצל קטן, קצוץ דק

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    1 תפוח אדמה, מרוסק וסחוט היטב

    2 כפות פירורי לחם

    1 כף קמח תופח

    1 ביצה

    מלח, פלפל שחור גרוס

     (צילום: אלון מסיקה)
    (צילום: אלון מסיקה)

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים היטב את עלי המנגולד, ומפרידים את העלים מהגבעול.
    2. חולטים את העלים במים רותחים במשך 3 דקות, ואת הגבעולים חולטים עד לריכוך (בערך 10 דקות). סוחטים היטב לניקוז הנוזלים, קוצצים ומצננים מעט.
    3. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
    4. מחממים שמן לטיגון במחבת, מטגנים משני הצדדים, מורידים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

     

    תפוח אדמה אישי בתבנית שקעים

    אם נמאס לכם מטיגון ואתם מחפשים מתכון מהיר ותוצאה מרשימה, זה המתכון שלכם - ערמות דקיקות ומנחמות של תפוחי אדמה רכים. השתדלו להתאים את גודל התפוד לגודל השקע, כך יתקבל מערום יפה ומדויק.

     

    המצרכים (ל-16 יחידות):

    14 תפוחי אדמה, קלופים ושטופים

    250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

    מעט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)

    מלח, פלפל שחור טחון טרי

    1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת

    עלים מענפי טימין

    מעט חמאה להברשה

    1 שן שום חצויה

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים חמאה יחד עם שן שום, ומברישים את שקעי התבנית.
    2. פורסים דק את תפוחי האדמה בעזרת סכין חדה, מתבלים כל שכבה במלח, פלפל ומעט טימין ומסדרים בתבנית שקעים.
    3. מערבבים שמנת עם מחצית מכמות הגבינה, יוצקים עד ל-3/4 מגובה תלולית תפוחי האדמה ומכסים ברדיד אלומיניום.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות, מסירים את הכיסוי לאחר 30 דקות, מפזרים מעל כל תלולית מעט גבינה מגוררת ואופים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה. משהים כ-10 דקות להתייצבות, ומגישים מיד.
    5. אפשר להשמיט את המרכיבים החלביים, ובמקומם להשתמש בשמן זית להברשת השקעים: מסדרים את תלוליות התפודים, ויוצקים מעל כפית שמן זית ומים או ציר מרק ירקות לכיסוי תפוחי האדמה.

     (צילום: אלון מסיקה)
    (צילום: אלון מסיקה)

    מטבל ירוק ללביבות

    עד שלא תכינו את המטבל הזה, לא תבינו עד כמה הוא היה חסר לכם. הוא כל כך טעים, שיש סיכוי שתמצאו את עצמכם משתמשים בו כרוטב לסלט או כממרח להחייאת כריך עייף.

     

    שימו לב: אתכם יכולים לשנות את כמות הירוקים לפי טעמכם האישי.

     

    המצרכים:

    1 גביע שמנת חמוצה (או יוגורט)

    2 כפות מיונז

    2 כפות שמן זית

    1/2 כוס פטרוזיליה

    10 גבעולי עירית

    5 עלי נענע

    2 שיני שום קצוצות

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. מעבדים במעבד מזון את העשבים עם השום, מוסיפים שמן זית, שמנת, מיונז ותבלינים, וממשיכים לעבד עד לקבלת מחית ירוקה ויפהפיה.
    2. שומרים במקרר עד להגשה.

     

    הכלים באדיבות GOLF & CO, מתכונים וסטיילינג: לילך חן שימל

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מתכונים ללביבות קצת אחרת"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים