שתף קטע נבחר

מהאדמה לצלחת - סלט ארטישוק

הארטישוק נמצא עכשיו בשיאו, וזה הזמן להתנפל עליו: השף מוטי טיטמן מסביר איך לבחור ארטישוק, איך לנקות אותו, איך לבשל אותו ואיך להכין ממנו סלט מגרה

 

שף מוטי טיטמן (צילום: אפיק גבאי)
שף מוטי טיטמן(צילום: אפיק גבאי)
  

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

 

במבט ראשון הארטישוק נראה כמו פרח קוצני, אבל כשמקלפים את העלים אט-אט ומגיעים אל הלב, מבינים כמו הוא יפהפה, ואיך כל ההשקעה הייתה שווה את זה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

סלט ארטישוק

המצרכים:

6 לבבות ארטישוק נקיים (ראו בסרטון כיצד מוציאים את הלבבות ומנקים אותם)

2 לימונים, חתוכים גס

1/4 כוס שמן זית כתית איכותי

1/4 כוס יין לבן

3 כפות מיץ לימון

1 כף מלח ים

1 פלפל צ'ילי חריף, חתוך גס

1 כפית פלפל לבן שלם

2 כוכבי אניס

2 גבעולי טימין

1 גבעול מרווה

 

לוויניגרט צלפים ואנשובי -

5 נתחים של אנשובי, מסוננים וקצוצים

1/2 כוס שמן זית

1/2 צנצנת צלפים איכותיים, מסוננים וקצוצים

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1 שן שום, קצוצה דק

2 כפיות חומץ בן יין אדום

3 כפות מיץ לימון

 

לסלט -

צרור עלי אורוגלה, שטופים ומיובשים היטב

צרור עלי רוקט, שטופים ומיובשים היטב

חופן גבינת פרמזן מגולפת (אפשר לגלף את הגבינה בקולפן ירקות)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הארטישוק - שמים בסיר רחב ושטוח את לבבות הארטישוק, יוצקים עליהם מים עד לכיסוי ומוסיפים את כל יתר החומרים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  2. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה (הטכניקה הצרפתית המסורתית טוענת שהבישול צריך להיות איטי ועדין, כי אנחנו רוצים שהארטישוק ימשיך להיות רך אבל לא יותר מדי). אחרי כחצי שעה של בישול - הארטישוק מוכן. חוצים את לבבות הארטישוק לחצי ושומרים אותם בתוך נוזל הבישול.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  3. מכינים את ויניגרט הצלפים-אנשובי - מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  4. מכינים את הסלט - בקערת ערבוב גדולה שמים את העלים ויוצקים מוויניגרט כמות מספקת לציפוי העלים.
  5. הגשה - מסדרים את העלים בצלחת הגשה, מניחים מעליהם את לבבות הארטישוק המבושלים ויוצקים מעל עוד קצת מהוויניגרט. מקשטים בפרמזן ומגישים.

    מוטי טיטמן הוא השף של מסעדת "מלגו ומלבר" בתל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הכי טעים שיש. סלט ארטישוק מגרה
צילום: ירון ברנר
מומלצים