שתף קטע נבחר

יוזמה חרדית: "הפרדה מרצון" ברכבת הקלה

לאחר ניסיונות שכשלו בשנת 2011 למסד באופן רשמי קרונות נפרדים - יוזמה חדשה מנסה להעתיק את "קווי המהדרין" לרכבת בירושלים. היוזמים קוראים לגברים החרדים להתכנס "בכל נסיעה ברכבת בקדמת הקרון האחורי", וכן "לבקש מבנות הבית היקרות לבחור להן מקום אחר לשבת"

מוקף באדום - האזור המיועד לגברים
מוקף באדום - האזור המיועד לגברים

 

"קווי המהדרין" – גירסת הרכבת הקלה: גורמים חרדיים יוזמים הפרדה וולונטרית בין המינים בקרונות הרכבת בירושלים, וקוראים לגברים ולנשים להתרכז באזורים נפרדים בזמן הנסיעה בה. הם הדגישו כי אינם מעוניינים לכפות את העדפתם זו על שאר נוסעי הרכבת, אלא רק ליצור לעצמם באופן טבעי ו"בנעימות" אווירה "צנועה וטהורה".

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

 

עוד לפני עליית הרכבת בבירה על הפסים ב-2011, בדקו עסקנים חרדיים את האפשרות להעתיק אל כלי התחבורה הציבורית הנבנה בעיר, את ההפרדה שהייתה נהוגה אז בחלק מקווי האוטובוסים.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

הם אף זכו לתמיכה מבכירי "סיטיפס", החברה המפעילה את הרכבת הקלה. אלא שבינואר אותה שנה קבע בג"ץ כי מתכונת ה"מהדרין" אינה חוקית, וההצעה נגנזה.

 

"הפרדה בנעימות"

כעת, לאחר שש שנים וחצי שבהן הנסיעה בכל הקרונות משותפת לגברים ונשים, נקרא הציבור לבחור בהפרדה גם מבלי שהדבר יוסדר באופן רשמי, ובימים אלה, לקראת השימוש המוגבר בתחבורה הציבורית בחופשת הפסח, מחולקים מנשרים בעניין בריכוזי המגזר ובבתי כנסת בבירה.

 

"יהודי יקר, בוודאי יצא לך כמה פעמים ליסוע ברכבת הקלה בירושלים, ובוודאי נתקלת בחוסר הצניעות השוררת שם, ובפרט בימות הקיץ", נכתב בפרסומים. "לא עוד! מהיום בעזרת ה' נתכנס כולנו בכל נסיעה ברכבת בקדמת הקרון האחורי (בנעימות ובלי לגרום חילול ה' חס ושלום)".

 

המארגנים צופים כי "כך, על ידי ששם יתכנסו כל בני התורה, תיווצר שם אווירה יותר צנועה וטהורה", וקוראים לגברים להשפיע גם על נשות המשפחה שיתרמו את חלקן להפרדה.

 

"כדאי לבקש מבנות הבית היקרות לבחור להן מקום אחר לשבת", כתבו. על מנת להמחיש את כוונתם, מופיעה על הפלאיירים תמונת הרכבת הקלה ובה מסומן האזור המיועד לגברים.

 

תגובות נזעמות: "לא נולדנו אתמול"

בסיעת "ירושלמים" הגיבו בזעם: "אנחנו מכירות את הטריק הזה, לא נולדנו אתמול. יוזמות כאלה מתחילות בצורה 'וולנטרית' ולכאורה בנעימות, אבל מהר מאוד נקבעות עובדות בשטח, עם קרונות נפרדים וגברים שיורקים ומכריחים נשים לעלות מאחור. ראינו את זה קורה באוטובוסים הנפרדים ואסור שזה יקרה גם ברכבת הקלה".

 

יו"ר הסיעה, פלר חסן-נחום, הוסיפה כי "גברים הם לא חיות, ואין סיבה שהם לא יהיו באותו קרון עם אישה. צריך להפסיק להתייחס לנשים כמו אל חפץ או אובייקט מיני. אם יש מישהו שלא יכול לשלוט בעצמו, זו בעיה שלו ולא של הציבור. אדם כזה מוזמן להתכבד וללכת ברגל".

 

משדולת הנשים בישראל נמסר בתגובה: "בפעם האחרונה שבה ביקשו 'בנעימות' מנשים לזוז אחורה בתחבורה הציבורית, זה הסתיים באלימות מילולית קשה וחשש לשלומן של נשים. מקרה טניה רוזנבליט הוא דוגמה אחת לכך".

 

הן הדגישו כי "בית המשפט העליון אסר באופן מוחלט לבקש או להורות לנשים לעבור מקום בתחבורה הציבורית. שופט העליון, אליקים רובינשטיין, פסק בבג״ץ נעמי רגן כי 'מפעיל תחבורה ציבורית (כמו כל אדם אחר) אינו רשאי לומר, לבקש או להורות לנשים היכן עליהן לשבת באוטובוס רק משום היותן נשים, או מה עליהן ללבוש, והן רשאיות לישב בכל מקום שתרצינה'".

 

עוד הוסיפו, כי "אם יוזמה כזו חלילה תתממש, מי שיובילו אותה יהיו חשופים לענישה פלילית, ואם חברת 'סיטיפס' לא תאכוף את החוק - גם היא תהיה חשופה לתביעה נזיקית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים