שתף קטע נבחר

אינטל בישראל: כבר לא יצרנית מעבדים בלבד

במהלך כנס IDF, אירוע המפתחים של אינטל, שהתקיים לראשונה בישראל, חשפה החברה שבב חדש להתקנים ניידים, ומידע נוסף על הפלטפורמה הניידת החדשה Ultra Mobile PC

"אינטל כבר אינה רק יצרנית מעבדים, אלא יצרנית פלטפורמות מיחשוב מתקדמות המשלבות מגוון יכולות עבור תחומי הארגון, הבית הדיגיטלי, הניידות, והבריאות", כך אמר לס פישר, מהנדס בכיר באינטל, באירוע המפתחים של החברה (IDF – Intel Developer Forum), שהתקיים היום (ד') לראשונה בישראל בהשתתפות כ-1,100 אנשי מקצוע.

 

הרצאות הכנס עסקו בטכנולוגיה ומחקר, הארגון הדיגיטלי, ניידות ותקשורת, הבית הדיגיטלי, פיתוח תוכנה רב-פלטפורמית, רכיבי פלטפורמה, פלטפורמה ופתרונות לארגון הדיגיטלי. באירוע הוצגו חידושים של אינטל, ונשמעו הכרזות חדשות.  

 

צילום וידאו: דני דגן

 

האירוע נפתח הבוקר בהרצאה של דדי פרלמוטר, סגן נשיא וראש קבוצת הניידות של החברה. פרלמוטר חשף בהרצאתו פרטים חדשים אודות אסטרטגיית הפלטפורמת של אינטל, וההתפתחויות הצפויות בתחום המחשוב הנייד, ריבוי ליבות (Multi-Core) והמעבר לייצור בתהליך 65 ננומטר.

 

אזכור ראשון של מעבד חדש

 

בתחום המחשבים הניידים הציג פרלמוטר על הבמה מחשב נייד מבוסס על פלטפורמת Napa,

 וכן הודגמו יכולות עיבוד מקבילי על פלטפורמה ניידת דו-ליבתית הראשונה בעולם.

 

החידוש החשוב בהרצאה היה האזכור הראשון של מעבד חדש, בינתיים תחת שם הקוד Monahaus. מדובר בשבב ממשפחת X-Scale (משפחת המעבדים של אינטל המשמשת במחשבי כף-יד וטלפונים סלולריים חכמים), שצפוי להיות זמין מסחרית במהלך החצי השני של 2006 במהירויות שעון של החל מ-1.24GHz.

 

לשאלת ynet הסכים פרלמוטר לומר שהמעבד החדש ייווצר בתהליך 90 ננומטר (בהשוואה ל-130 ננומטר בדגמי X-Scale הנפוצים היום), יצטיין בביצועים גבוהים משמעותית מהמקובל בתחום היום, במיוחד בשימושי גרפיקה. מלבד זאת, הוא יישם איטגרציה של תכונות נוספות – פרלמוטר ביקש שלא להרחיב ולא ציין אילו תכונות, אבל אמר שהתואר "System On A Chip" יתאים לו מאד.

 

פרלמוטר התייחס בהרצאתו בהרחבה גם לפלטפורמה הניידת החדשה, UMPC, עליה דיווחנו אתמול, והציג שני אבות-טיפוס ראשונים (תמונות של המכשירים בפעולה אפשר לראות בסרטון). כזכור, מדובר על התקנים חדשים לגמרי שישלימו את הרצף הטכנולוגי שבין המחשבים הניידים הסופר קומפקטיים (Ultra Portable) לבין מחשבי כף-היד. מכשירים בגדול של ספר קטן, ובמשקל של כחצי ק"ג או פחות.

 

מחשבי UMPC יאפשרו, לדברי פרלמוטר, את כל השימושים שאנחנו מכירים מהמחשבים השולחניים – לרבות גלישה, שימוש באפליקציות משרדיות, דואר אלקטרוני ואפילו משחקים.

 

לשאלת ynet הוסיף כי המוצרים הראשונים שיופיעו כבר בחצי השני של 2006, יתבססו על מעבדים מוחלשים (Scaled Down) במיקרו-ארכיטקטורה הקיימת של פנטיום M, ולא על Merom, הגירסה המתקדמת יותר. "גם כך", אמר, "הם יהיו בעלי כוח מחשוב גדול יותר ממה שקיבלנו ממחשב שולחני לפני שנתיים לערך".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
IDF. לראשונה בישראל
צילום: שוקי גלילי
פרלמוטר (מימין). התייחס לפלטפורמה הניידת החדשה
צילום: שוקי גלילי
מומלצים