שתף קטע נבחר

ברק בנאום הניצחון: "היום מתחיל מסע התיקון"

היו"ר החדש של מפלגת העבודה הודה ליו"ר היוצא, התחייב לפעול לחיזוק מערכת הביטחון וסימן מטרות: "בימים של חרדה, תחושה של חוסר ביטחון, מיאוס ואובדן דרך, על מפלגת העבודה להתייצב בראש האלטרנטיבה הדמוקרטית של מדינת ישראל". עוד קרא ברק - שקיבל 51.3 אחוזים מן הקולות - לאיחוד כוחות בתוך המפלגה: "נבחרתי להוביל אך אעשה זאת עם עמי וכל החברים האחרים"

מלווה במחיאות כפיים סוערות, נלחץ בין עשרות תומכים ושופע חיוכים, כשברקע קריאות "הו הא מי זה, ראש הממשלה הבא", הגיע הלילה (יום ד'') אהוד ברק אל בית מפלגת העבודה בתל-אביב ונשא את נאום הניצחון כיו"ר החדש. "היום מתחיל גם מסע התיקון", אמר היו"ר החדש-ישן. "אין שלטון ללא אמון הציבור. בימים של חרדה, תחושה של חוסר ביטחון, מיאוס ואובדן דרך ומנהיגות, על מפלגת העבודה להתייצב בראש האלטרנטיבה הדמוקרטית של מדינת ישראל".

 

על פי תוצאות האמת ולאחר ספירת כל הקלפיות (313) זכה ברק ב-34,542 מן הקולות (51.3 אחוזים) לעומת 32,117 קולות בהם זכה אילון (47.7 אחוזים). אחוז אחד מן המצביעים (683 קולות) נמנע.

 

לאחר שסיים את נאומו, התיישב ברק על כיסא היו"ר בלשכה ונראה נרגש. מאוחר יותר התקשר אליו עמי אילון שהתמודד מולו על ראשות המפלגה, ובירך אותו על ניצחונו בבחירות. אילון הודיע כי אין בכוונתו לערער על תוצאות הבחירות (אם כי הבטיח שידרוש לחקור חשדות לזיופים - ראה מסגרת) והבטיח לו כי יעבוד עימו בשיתוף פעולה מלא. לצידו עמדו על הבמה איתן כבל, בנימין בן אליעזר, יצחק הרצוג ועוד שרים וחברי כנסת שתמכו בו מרגע שהחליט לחזור לפוליטיקה ולהתמודד על ראשות המפלגה.

 

פרשנות: המציאות מחכה לברק מעבר לפינה

 

"אני נכנס היום לכהונת יו"ר העבודה במקום עמיר פרץ ומבקש להודות לו על כהונתו", פתח ברק את דבריו. "היום מתחיל המסע הארוך, העיקש והמחייב בדרך להחזרת מנהיגות שקולה, אחראית, מנוסה, שורשית ומאחדת למדינת ישראל. היום מתחיל המסע שלנו יחד, בו נחפש את המאחד, המשותף, הבונה והמחבר. נעשה זאת מתוך תחושת שליחות ומחויבות בסיסית לקיומה של החברה הישראלית ולבטחונה של מדינת ישראל, ביתו של העם היהודי, מבצרו ההיסטורי, מולדת בני עמנו".

 

ברק הדגיש את החשיבות באיחוד השורות: "בדרכנו המשותפת נצעד שלובי זרועות כתף אל כתף, עם כל הכוחות הבונים במדינה. יש לנו את הנבחרת הטובה ביותר, את החבורה המנוסה ביותר שיש למפלגה כלשהי בפוליטיקה הישראלית".

 

הוא קרא גם לאילון לשתף פעולה: "נבחרתי להוביל את המשימה אך אני מתכוון לעשות זאת יחד עם הנבחרת המופלאה שיש לנו, יחד עם עמי (אילון) וכל החברים האחרים. ההתמודדת הפנימית הגיעה לקיצה וכעת מוטל עלינו לרכז את מאמצינו ולעשות את המיטב - כל איש בתחומו".


ברק על הבמה. בין המשימות: שיקום מערכת הביטחון (צילום: ניב קלדרון)

   

במהלך הקמפיין לקראת הסיבוב השני הבהיר ברק כי אם ראש הממשלה אהוד אולמרט לא יתפטר עוד לפני פרסום הדו"ח הסופי של ועדת וינוגרד, תצא מפלגת העבודה מן הממשלה. הלילה, בנאומו, הוא כבר סימן את תיק הביטחון והודיע: "אני מתחייב להשקיע את כל המרץ והידע בחיזוק מערכת הביטחון וצה"ל ובהשבת כוח ההרתעה וכוח ההכרעה לישראל".

 

יד ימינו של ברק, השר בן אליעזר, אמר ל-ynet: "עכשיו צריך לעשות הסדר מהיר עם ראש הממשלה, כדי שברק ייכנס במהרה ללשכת שר הביטחון כדי לשקם את הביטחון של מדינת ישראל. באותה הנשימה, ברק יפעל גם לקידום השלום". 


ברק על כיסא היו"ר. ישתף את כולם בהובלת המפלגה (צילום: ניב קלדרון) 

 

בצד השני, במטהו של עמי אילון, התקשו לקבל את ההפסד הצפוי וטענו כי חלו שיבושים בהליך הבחירות. "בידינו הוכחות חותכות וברורות לזיופים בהיקף גדול מאוד", אמר לכתבים יובל פורת, היועץ האסטרטגי של אילון. פורת לא נקב בשמות הקלפיות אך רמז כי מדובר בקלפיות הממוקמות בישובים ערביים: "נחשוף את ההקלטה עם ההוכחות על זיופים, אחת מבין רבות. הגשנו עתירה למוסד לבירור עתירות. יש כוונה להביא ראיות רבות".

 

במטהו של עמיר פרץ ניסו לראות את חצי הכוס המלאה בהפסד. גורם במטהו של שר הביטחון אמר ל-ynet כי ללא הסיוע של פרץ והמחנה החברתי בראשו הוא עומד, "אילון היה מובס בשבעים-שלושים". הגורם ציין עוד: "בכל המוקדים שבהם המחנה החברתי פעל, הם הצביעו על פי הקו של המחנה החברתי. אם לא היתה הנחיה בעיירות הפיתוח, אנשי אילון לא היו מגיעים לשם בשום דרך. הבאנו הרבה יותר ממה שאילון הפסיד במקומות אחרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק. מנהיגות שקולה ואחראית
צילום: איי פי
עמי אילון. נקרא לאחד כוחות
צילום: עופר עמרם
מומלצים