שתף קטע נבחר

Fiono 330 : מחשב מדיה זעיר וחסכוני לסלון

Fiono 330 הוא מחשב קומפקטי, חסכוני ושקט, ומעל לכל: הרבה יותר מהיר מהמתחרים. בדקנו את אחד המחשבים המסחריים הראשונים המבוססים על פלטפורמת ION של nVidia. מיוחד ל-ynet

Fiono 330 הוא מחשב שולחני זעיר ("Nettop"), במשקל של קילוגרם אחד ובנפח של כחצי קופסת נעליים. זהו לא המחשב הראשון מסוגו, אבל הוא אחד מהראשונים להתבסס על פלטפורמת ION של nVidia - אחת מטכנולוגיות הכי חמות ומסקרנות בשטח כיום.

 

ה-Fiono, מוצר של חברה טיוואנית בשם FunTwist, מספק תצוגת תכלית של הפלטפורמה החדשה. הוא זול מרוב המחשבים המתחרים (בראשם דגמי ה-Eee Box של Asus) אך ביצועיו לעומת זאת - טובים משמעותית. הוא גם נדיב יותר בשקעים ויציאות ומאובזר טוב יותר.

 

שולחני זעיר? למה זה טוב?

לפני שנמשיך, הסבר קצר: מחשבי ה-Nettop הם בעצם המהדורה השולחנית של הניידים הזעירים ("נטבוק") שנהיו כל כך אופנתיים בארץ ובעולם.

 

ברובם הם מתבססים על מעבדי Atom של אינטל, מעבדים שיוצרו במיוחד למחשבים אלה, והם בעלי צריכת חשמל נמוכה ופליטת חום מופחתת - מה שמאפשר למחשבים להיות קטנים, קלים, שקטים וחסכוניים.

 

בדומה לנייד זעיר, מחשב שולחני דומה, לא מסוגל להתמודד היטב עם יישומים כבדים או ריבוי-משימות אינטנסיבי. חשוב להבין: אלו לא מחשבים שמיועדים לגיימרים או לאנשים שאוהבים לראות המון חלונות פתוחים בו זמנית על המסך.

 

מה כן? הם מסוגלים להתמודד בכבוד, פחות או יותר, עם שימושי אינטרנט בסיסיים, יישומי אופיס והצגת וידאו, בדרך כלל ברזולוציה רגילה. לרבים מאתנו זה אולי לא נשמע אטרקטיבי במיוחד - אבל ה-Fiono עשוי להיות בחירה הגיונית כמחשב משרדי, וגם להרבה משתמשים ביתיים שמעדיפים מחשב החסכוני בחשמל.

 

החידוש המשמעותי בדור הנוכחי של המחשבים הללו הוא במחיר - הרחוק במאות שקלים בודדות ממחשב שולחני בסיסי. ION, באופן ספציפי, מעמידה למבחן את גם טענתה של nVidia, שהמאיץ הגרפי (GPU) חשוב יותר בימינו מהמעבד המרכזי (CPU).

  

ביצועים: שיפור בכל החזיתות

החידוש האטרקטיבי של פלטפורמת ION, המפעילה את ה-Fiono, הוא השידוך בין Atom האינטלי לבין מאיץ גרפי ממשפחת GeForce וערכת שבבים תואמת מבית היוצר של nVidia.

 

במקרה הספציפי של Fiono, מדובר על מעבד Atom 330 דו-ליבתי, בעל מהירות שעון של 1.6GHz, עם ערכת השבבים MCP7A ומאיץ GeForce 9400.

 

המאיץ של NVidia, שביצועיו גבוהים עד פי עשרה מאלו של המאיץ האינטלי שכלול בערכת השבבים המתחרה, הוא ללא ספק שדרוג משמעותי והוא הסיבה לכך שהמחשב הזה מסוגל להתמודד גם עם וידאו באבחנה גבוהה (HD) ואפילו עם משחקי תלת-ממד בסיסיים (ציון ה-3DMark של המחשב היה 1066 נקודות).

 

הוסיפו לזה את המעבד הדו-ליבתי וכמות הזיכרון הנאה (2GB), ותבינו מדוע המחשב הזה מהיר משמעותית ממה שהתרגלנו לראות במחשבים מבוססי Atom. בהרצת יישומים נפוצים, הוא מספק ביצועים שדומים למה שהיינו מצפים ממחשב מבוסס פנטיום 4 (ציון PCMark05 של 2083 נקודות). יש לזכור שרק לפני שלוש שנים קראנו לזה "מהיר". ועכשיו אנחנו מקבלים את הביצועים הללו באריזה זערורית.

 

ליבה כפולה - ביצועים כפולים? לא בהכרח

עם ה-Fiono 330 עושה את הופעת הבכורה שלו בערוץ המחשבים, גם מעבד ה-Atom הדו-ליבתי (Dual Core). זהו מעבד שתומך ברוב הטכנולוגיות שתומכים בהן מעבדים "רגילים", אבל במה שקשור לביצועים, הוא לא באמת פורץ דרך. מפתה היה לצפות ממנו לביצועים כפולים, אבל השיפור בפועל קרוב יותר ל-25 אחוזים

 

תיאורטית, הוא מסוגל להריץ ארבעה קטעי קוד, "נימים" (Threads) בכל רגע נתון - בדומה למעבד ארבע-ליבתי (Quad Core), בזכות התמיכה בטכנולוגיית ריבוי-הנימים Hyperthreading. לא הרבה תוכנות מסוגלות לנצל את היכולת הזו בפועל, אבל לפחות בהרצה מקבילה של יישומים, השימוש אמור להיות "חלק" יותר.

 


 

אומנם, לא ממש רואים את זה בתוצאות מבחני הביצועים, אבל חוויית השימוש הסובייקטיבית שלנו עם Fiono 330 השאירה אצלנו לראשונה את התחושה, שמדובר במחשב "אמיתי" - וזה בניגוד לתחושה הצעצועית והחלשלושה שמעניקים מחשבי נטבוק.

 

סיכום: יש בו כל מה שצריך

Fiono 330 לא רק מציג וידאו HD בצורה סבירה בהחלט, אלא גם מגיע עם יציאת HDMI ייעודית. יש לו חמישה שקעי USB, יציאת eSATA, קורא כרטיסים מובנה (לפורמטים SD/MMC), שקע רשת מקומית (10/100/1000) ותמיכה מצויינת בתקשורת אלחוטית.

 

החיבור לצג הוא באמצעות יציאת DVI, אבל המחשב מגיע גם עם מתאם ל-VGA, שמצטרף לאנטנת Wi-Fi חיצונית, חוברת תיעוד מפורטת, תקליטור תוכנות, רגליות שמאפשרות להעמיד את ה-Fiono על צדו, ועוד כמה פריטי אבזור חיוניים יותר ופחות.

 

FunTwist מגדירה אותו כ"Ultra-Compact Multimedia PC". אבל לפני המולטימדיה, זהו קודם כל מחשב שמצליח להתמודד בצורה סבירה עם ריבוי משימות, משהו שמחשבים מבוססי Atom לא עשו עד היום.

 

תמורת תוספת של מאות שקלים בודדות בהשוואה לשולחני בסיסי "רגיל", Fiono 330 נראה כעסקה די משתלמת - בהנחה שאתם לא זקוקים למחשב חזק, ומעדיפים מחשב שלא תופס הרבה מקום. את ההוצאה הנוספת תחזירו לעצמכם דרך השורה התחתונה של חשבון החשמל.

  

FunTwist Fiono 330

הציון:


מחיר (מומלץ לצרכן): החל מ-1713 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנה

 

יבואן: קסיונייט

 

יתרונות: קומפקטי, חסכוני, נוח, שקט, מרובה יציאות, מתמודד יפה עם רוב היישומים

חסרונות: לא יריץ משחקים חדשים או תוכנות כבדות

השורה התחתונה: מעט מקום, מעט חשמל, ביצועים מפתיעים לטובה.

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 194x136x55 מ"מ, 1.06 ק"ג

מפרט ליחידה שנבדקה: מעבד Atom 330 1.6GHz, זיכרון DDR2-800 2GB (ניתן להרחבה עד 4GB), דיסק 250GB 2.5" 5400rpm, מאיץ NVidia GeForce 9400

ממשקים: USB2x5, eSATA, אתרנט 10/100/1000, אלחוט 802.11b/g/n, מיקרופון, אוזניות, SPDIF, DVI, חריץ SD/MMC

אספקת חשמל: שנאי (מצורף)

 

מפרט מלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המחשבים שלנו

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים