שתף קטע נבחר

המשטרה: הטרור בירושלים נמשך למרות הפסקת האש

כך אומר ל-ynet גורם בכיר. לדבריו, יש כבר כיוון ראשוני במרדף אחרי חוליית היורים. בני הזוג כהן נורו ממארב בעת שנסעו על כביש 9, המחבר בין הגבעה הצרפתית לרמות. האישה מלי, בהריון מתקדם, נפצעה בראשה. התינוק שהיה ברכב לא נפגע. לפני כשבועיים נרצח מאיר וייסהויז בפיגוע ירי בכביש - ההערכה היא כי מדובר באותה חוליה

"הטרור נמשך במחוז ירושלים למרות שהוכרז על הפסקת אש", כך אומר היום (ה') ל-ynet מקור בכיר במשטרה. לדבריו, למשטרה ולשב"כ יש כיוון ראשון בחקירת הפיגועים שמבצעת חוליה פלסטינית בצפון הבירה.

הגורם הוסיף כי במערכת הביטחון עושים מאמץ עילאי כדי לאתר את חוליית היורים בצפון העיר. הפיגוע האחרון שלה אחראית החוליה אירע הלילה: בני הזוג מלי ופנחס כהן נפצעו בעת שנסעו במכוניתם בכביש 9, המחבר בין הגבעה הצרפתית לשכונת רמות.

בני הזוג כהן ובנם התינוק נסעו לכיוון הגבעה הצרפתית. על כביש 9 עקפה את מכוניתם מכונית אחרת וממנה נפתחה אש אוטומטית. על המכונית נספרו לפחות שמונה פגיעות קליעים. מלי, בת 25 ובהריון בחודש שמיני, נפגעה בראשה ובעלה פנחס ספג קליעים בבטנו. אליה, תינוקם בן ה-9 חודשים של בני הזוג לא נפגע. המכונית ממנה נורתה האש נמלטה לאחר הירי לכיוון צומת הגבעה הצרפתית.

יחיאל אוהב עמי, חובש במד"א, נסע אחרי הרכב שנפגע: "ראיתי מכונית חולפת מאחוריי, וגם מרכס ההר ראיתי שתי דמויות, שכנראה ירו", סיפר. "מהמהירות בה הרכב עקף אותי בלמתי במקום, והרכב חלף על פניי ופגע ברכב שנסע לפניי".

"בתור חובש מד"א, עצרתי וניגשתי לנהג. הוא היה פצוע. ראיתי שהוא מתפקד, אז רצתי לכיוון התינוק. ראיתי שגם הוא בסדר. פניתי לאישה, וכשפתחתי את הדלת היא נפלה, כאשר כל הצד שלה היה מחורר בכדורים. טיפלתי בה, ובמקביל הגיעו כוחות מד"א ומשטרה למקום. פחדתי כל הזמן שהחולייה נמצאת עדיין באזור". בני הזוג קיבלו טיפול רפואי ראשוני בשטח מצוותים של מגן דוד אדום ואחר פונו לבית החולים הדסה עין כרם. מבית החולים נמסר שמצבם מוגדר בינוני ויציב. לא נשקפת סכנה לעוברה של האשה.

לאחר הירי הגיעו למקום כוחות גדולים של משטרה ופתחו בסריקות נרחבות אחר חוליית המחבלים. בנוסף, ובאופן חריג, לכוחות המשטרה ומשמר הגבול שערכו את הסריקות הצטרף גם כוח של צה"ל.

לפני כשבועים אירע על אותו הכביש פיגוע ירי בו נרצח מאיר וייסהויז, משגיח כשרות בן 23, ונפצע אדם נוסף. ההערכה היא, כי מדובר באותה חוליה פלסטינית שביצעה את הפיגוע הקטלני.

 

ניצב מיקי לוי: אירוע קשה

 

מפקד מחוז ירושלים, ניצב מיקי לוי, הגדיר את האירוע "קשה וחמור מאוד". בתדרוך שערך במקום הפיגוע אמר ניצב לוי כי "מדובר בחולייה שעקבה אחרי רכב עם משפחה שיצא משכונת רמת שלמה. כאשר יצאו מהשכונה, החולייה עקפה אותם ופתחה באש". לוי העריך שמדובר באותה החולייה שביצעה את הפיגוע לפני כשבועיים.

"הבעיה שלנו היא שכיוון הבריחה של המחבלים הוא לרמאללה", הוסיף ניצב לוי. הוא סיפר כי ברגע שהתקבל הדיווח על הירי, נתנה המשטרה לצבא הוראה להפוך את המחסומים בצפון העיר - אולם המכונית הספיקה להימלט דרך כביש צדדי לכיוון רמאללה.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מושב התינוק בתוך הרכב. אליה לא נפגע
מושב התינוק בתוך הרכב. אליה לא נפגע
צילום ערוץ 2
המכונית הפגועה של בני הזוג
המכונית הפגועה של בני הזוג
צילום ערוץ 2
מומלצים