למרות המצב: ועדת הכספים ממשיכה להתכנס במלון יוקרתי
חברי הכנסת אמנם הקיפאו את שכרם בשנה, אבל זה לא מפריע לוועדת הכספים להתכנס מדי יום חמישי במלון שרתון סיטי -טאואר המפואר ברמת גן
בימים קשים אלו שבהם אנו מתבשרים על פיטורים, קיצוצי שכר, קריסה של חברות ועסקים ותחזיות קודרות לגבי העתיד, נותרה הכנסת בשלה.
חברי הכנסת אמנם הקיפאו בשנה את שכרם, עדיין יש כמה פינוקים עליהם הם אינם מוכנים לוותר. אחד מהם הוא הכינוס השבועי של ועדת הכספים במלון שרתון סיטי-טאואר החדש והיוקרתי ברמת-גן, כינוס שעולה למשלם המסים עשרות אלפי שקלים בשנה.
למדינת ישראל יש מספיק מתקנים בהם יכולים חברי הוועדה להתכנס. ואם חשבו כבר על בית מלון יוקרתי בתל אביב, הרי מספרם אינו מבוטל וניתן לקיים על כך מכרז ולחסוך בעלויות. בכנסת לא חשבו על כך.
ממלון שרתון סיטי-טאואר נמסר, כצפוי, כי המלון אינו נוהג למסור פרטים על לקוחות וועדת הכספים היא לקוח לכל דבר. במלון מסרו כי עלות שכירת חדר ישיבות ליום עומדת על כמה מאות דולרים.
דובר הכנסת אמר בתגובה: "80% מחברי ועדת הכספים הם תושבי אזור השפלה, כך שאם הדיונים היו מתקיימים בירושלים, הכנסת היתה צריכה לשלם גם עבור הוצאות הלינה של חברי הוועדה בבתי מלון בירושלים. הוועדה היתה מתכנסת עד כה בבית אמות משפט בתל אביב, ולאחר בדיקת מחירים הוחלט לעבור לשרתון סיטי-טאואר".
"לקיים מכרז או רוטציה"
בתגובה אמר חבר הוועדה, ח"כ יוסף פריצקי (שינוי), ל-ynet: "אם ועדת הכספים אינה מתכנסת במתקן ממשלתי – דבר שחמור בפני עצמו, אז לכל לפחות היא צריכה לפרסם מכרז, עליו יוכלו להתחרות בתי מלון אחרים. בשל מצוקת בתי המלון ניתן גם לעשות 'רוטציה' לאירוח התכנסויות הוועדה. אין ספק שיש צורך לעיתים להתכנס מחוץ לירושלים - אך יש לפעול תמיד כדי להשיג את המחיר הזול ביותר".
"חשיבות הדוגמה האישית"
כתבתנו לינוי בר גפן מוסיפה: ח"כ מוסי רז (מרצ) פנה היום ליו"ר הכנסת בבקשה לבטל את הנוהג של שימוש בבתי מלון יוקרתיים לצורך ישיבות ועדות הכנסת בימי חמישי, וכן לא לאפשר לח"כים לישון בבתי מלון בת"א על חשבון הכנסת בימי רביעי בשבועות בהם לאחר מכן יש ישיבה בת"א.
היום הפיצה מזכירות הכנסת בין חברי הבית רשימה של 3 בתי מלון חדשים במרכז עמם הגיעה הכנסת להסדר לפיו תמורת 100 דולר לח"כ ללילה יוכלו ח"כים המתגורים במרחק של מעל 70 ק"מ מת"א לישון בהם כאשר יש ישבה של ועדה ביום חמישי בת"א. המלונות הם קראון פלזה ושרתון מוריה בת"א וכן שרתון סיטי-טאור ברמת גן.
הכנסת הגיעה להסדר הזה מאחר וועדת הכספים של הכנסת, ולעיתים גם ועדת החוקה, מקיימות בימי חמישי ישיבות במלון שרתון סיטי-טאור ברמת גן.
רז טוען כי לאור המצב הכלכלי העגום מן הראוי שהכנסת תנהג בצניעות ותקיים את הישיבות הללו במשכן הכנסת בירושלים למרות שאילו ימים בהם הכנסת אינה פעילה "חשיבות הדוגמה האישית שעלינו לתת כנבחרי ציבור ברורה ונהירה ואל לנו לנהוג בבזבזנות היכן שא]שר ורצוי לחסוך", אמר רז.
מאמות משפט לסיטי-טאואר
יצוין כי בעבר היו הישיבות מתקיימות בבית אמות משפט ברחוב שאול המלך בתל אביב אולם בשנה האחרונה לא איפשר המקום לח"כים להשתמש בחניית הבניין והם התלוננו על כך שהם נדרשים לשלם לחניונים הסמוכים.
הכנסת החליטה להעביר את הישיבות למלון שרתון סיטי-טאואר ברמת גן שדרש עלות זהה לזו של בית אמות משפט - 300 דולר ליום, אולם גם סיפק חניה.
בכנסת טוענים כי רשימת הח"כים שתשתמשו בבתי המלון בתל אביב מצומצמת מאחר ורובם המכריע של חברי ועדת הכספים וועדת החוקה הם תל אביבים או מתגוררים במרחק של פחות מ-70 ק"מ מתל אביב. בכנסת טוענים כי דרישתו של רז להעביר את כל הישיבות לירושלים מגוחכת מאחר ואותם ח"כים של ועדת הכספים והחוקה המתגוררים במרכז ילונו בבתי מלון בירושלים ובכך למעשה רק יגדילו את עלות ההוצאה של הכנסת. לכנסת יש הסדר עם כמה בתי מלון בבירה של 100 דולר ללילה עבור חדר, הסדר ותיק מאוד אשר רבים מהח"כים המנצלים אותו.
ועדיין נשאלת השאלה, מדוע בכלל צריכים ח"כים ירושלמיים למשל לזכות בחדר על חשבון הציבור אם הם באים לרמת גן להשתתף בישיבת ועדת הכספים?