שתף קטע נבחר

ניסתה לקבל במירמה רשיון לניהול השקעות והורשעה

בית משפט גזר 9 חודשי מאסר על תנאי על נורית בדש, שהורשעה בניסיון לקבל במרמה רשיון לניהול תיקי השקעות

שופטת בית משפט השלום בתל אביב, יהודית אמסטרדם, גזרה היום (ב') 9 חודשי מאסר על תנאי על נורית בדש, שהורשעה בניסיון לקבל במירמה רשיון לניהול תיקי השקעות.

בדש עבדה מאז מרץ 1993 בחברת גלעד רון השקעות ופיתוח ועסקה שם בביצוע עבודות מנהליות, בהעברת פקודות בניירות ערך לבורסה ואף השתתפה באסיפות דירקטוריון. בפברואר 1997 הגישה בדש לרשות ניירות ערך בקשה לקבלת פטור מבחינות רישוי לניהול תיקים. פטור כזה ניתן אז לכל מי שהוכיח כי עסק בפועל בניהול תיקים בשוק ההון לפחות שבע שנים לפני הבקשה.

בדש, שהייתה מודעת לכך, ציינה בבקשת הפטור כי החלה לעבוד בחברת גלעד רון כבר באוקטובר 1988. במקביל, הגישה בקשה לקבלת רשיון ניהול תיקים – וגם בה הצהירה כי היא פועלת בשוק ההון כמנהלת תיקים כבר מאוקטובר 1988. היא צירפה לכך אישור כוזב שהכין עבורה מנהל חברת גלעד רון, רוני זילברמן. באישור נאמר, כי בדש שימשה בחברה כאנליסטית בכירה וכמנהלת תיקי השקעות.

התובעת מטעם פרקליטות מחוז תל אביב, עו"ד ורד סלומון, ביקשה להרשיע את בדש. סלומון טענה כי אין מדובר במעידה חד-פעמית וכי בדש חזרה והצהירה עובדה כוזבת במספר טפסים ובתאריכים שונים, וכל זאת במטרה לקבל במרמה רשיון ניהול תיקים.

 

"רק גורם כשיר ובעל השכלה"

 

בהכרעת הדין קבעה השופטת כי החוק "נועד להבטיח שלקוח המבקש להשקיע כספו בניירות ערך יקבל שירות של מנהל תיקים מהימן, ושירות זה יינתן על ידי גורם כשיר ובעל השכלה ורמה מקצועית נאותה. אין עסקינן אפוא, בעבירה פעוטת ערך".

בדש ביקשה שלא להרשיע אותה, בנימוק שאין לה כל עבר פלילי ושהרשעתה עלולה להביא לפיטוריה ממקום עבודתה. אמסטרדם דחתה את הבקשה והרשיעה אותה בעבירה של ניסיון לקבל במירמה רשיון ניהול תיקים.

מנהל חברת גלעד רון, רוני זילברמן ז"ל, הורשע בעבר בביצוע שתי עבירות של ניסיון לקבל במירמה רשיון ניהול תיקים, עבור אשתו ועבור בדש עצמה. כמו כן, הורשע זילברמן בהדחה בחקירה.

עו"ד סלומון הזכירה כי בדש הייתה עדה עוינת לתביעה במשפטו של זילברמן. השופטת אמסטרדם קבעה כי "אין להתעלם מהתנהגותה של הנאשמת במהלך ניהול ההליך הפלילי בתיק דנן, כמו גם היותה 'עדה עוינת' בתיק שהתקיים כנגד רוני זילברמן ז"ל, וזאת לאחר ששיקרה במהלך עדותה בבית המשפט". יחד עם זאת, ציינה השופטת כי העבירה נעשתה כאשר בדש מוסתת ונתמכת על ידי מעבידה.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התובעת טענה כי לא מדובר במעידה חד-פעמית
התובעת טענה כי לא מדובר במעידה חד-פעמית
מומלצים