שתף קטע נבחר

22 רכבים מסחריים נתפסו היום בעת מבצע של מע"מ

במהלך מבצע של מס ערך מוסף נתפסו 22 רכבים מסחריים של חייבים; צוותים של מס ערך מוסף יחד עם המשטרה הקימו מחסומים בנתניה, רעננה, טירה וטייבה

22 רכבים מסחריים נתפסו היום (ב') במהלך מבצע של מס ערך מוסף (מע"מ) נגד חייבים. המבצע החל בשעות הבוקר המוקדמות. צוותים של מס ערך מוסף יחד עם המשטרה הקימו מחסומים בנתניה, רעננה, טירה וטייבה. במחסומים נעצרו לבדיקה רכבים מסחריים, ואם התברר כי לבעל הרכב יש חוב במע"מ, מייד עוקל הרכב ונגרר למגרש האחסון. במהלך המבצע הצליחו, כאמור, הצוותים לעקל 22 רכבים מסחריים של חייבים.

הגובה הראשי של מע"מ-נתניה, יחזקאל משה, אמר כי מדובר בחייבים שקיבלו התראות על חובם, אך לא טרחו להתייחס אליהם ולבוא למע"מ לשלם אותו. "אותם חייבים גבו כסף מלקוחות, ובמקום להעבירם לידי המדינה שילשלו את הכסף לכיסם. נגד כל החייבים נפתחו תיקי גבייה והוצאה-לפועל, ונשלחו להם מכתבי התראה - אך זה לא עזר, עד היום, שנלקחו מהם הרכבים", אמר משה.

משה מוסיף ומספר, כי מדובר באזרחים בעלי עסקים שצברו במע"מ חובות בסכומים בין 20 אלף שקלים ל-240 אלף שקלים. "לאחר שנתפסו הרכבים שלהם, פתאום הם מיהרו להגיע למע"מ כדי להסדיר את החוב. רואים שהרכב שלהם חשוב להם מאוד: היו כאלה שהוציאו כסף מזומן מהכיס ושילמו את החוב כשהתברר להם מה מטרת הביקורת, וכי רכבם יעוקל במקום".

מלבד אלה שנעצרו התברר, כי השמועה עשתה את שלה. לדברי משה, אנשים שרכבם עוקל הפיצו לחבריהם את המידע על המבצע שנערך - ובעקבות כך הגיעו רבים למשרדי מע"מ על מנת להסדיר את חובם, מבלי שנעצרו כלל לביקורת. "ללא ספק, מבצע כזה מהווה הרתעה לחייבים שמעדיפים להזדרז להסדיר את חובם לפני שיעצרו לביקורת", אמר משה.

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מבצע מוצלח"
"מבצע מוצלח"
מומלצים