ליגת נטוויז'ן: חולון ניצחה את גליל עליון
יכולת טובה של בטי לנוקס הספיקה לחולון ביום בינוני כדי לנצח את הגליל. אליצור רמלה הביסה את מכבי רעננה 79:95
המחזור השני של לאומית א' לנשים נפתח הערב (שני) במפגש מסקרן בין אליצור חולון והפועל גליל עליון. חולון, שרצה חזק מאוד בתמונת האליפות, פתחה טוב יותר את המשחק, והובילה במשך כל המחצית הראשונה. בטי לנוקס, טמיקה וויטמור ואינה גורביץ' החולוניות עשו כמעט ככל העולה על רוחן במהלך המחצית הראשונה, ורק אוקטביה בלו מהגליל שמרה את חולון בתמונת המשחק.
הרבע הראשון הסתיים בתוצאה די צמודה, 19:21 לטובת חולון, ובמחצית הפער נשמר (34:37 לחולון בהפסקה), כאשר גורביץ', לנוקס וויטמור קולעות 28 נקודות מתוך ה-37 של קבוצתן.
במחצית השנייה הגליל, שחסרה את ג'יימי ריד הזרה שעזבה את הארץ בגלל המצב הבטחוני, קלעה את שתי הנקודות הראשונות, אבל חולון השיבה בשמונה נקודות רצופות, ועלתה ליתרון 36:45. בהמשך חולון צופפה את ההגנה, עלתה ליתרון של בין שבע לעשר נקודות, והצליחה לשמור על היתרון עד סוף הרבע השלישי, שהסתיים בתוצאה 51:59.
ברבע האחרון, לנוקס הבהירה מדוע היא נבחרה לרוקי השנה ב-WNBA. אליצור חולון, עם משחק התקפה מצוין של לנוקס, פתחה פער של 15 נקודות, 52:67. אחרי כחמש דקות בתוך הרבע החליט מאמן הגליל, אלון שמר, לעבור להגנה אזורית 2-3 צפופה, ולנוקס וחולון נעצרו מעט. גליל כבר חזרה לשבע נקודות הפרש בלבד, אבל המשחק הסתיים בסופו של דבר ב-78:67 לחולון.
מאמן חולון, דני נחמינוביץ', אמר לאחר המשחק: "שיחקנו היום פחות טוב ממה שאנחנו יכולים לשחק. העייפות שלנו אחרי הטיסה לקפריסין - למרות שהמשחק שם לא היה קשה - כנראה השפיעה. אנחנו צריכים להתרגל שכל שבוע יש לנו משחק בליגה ומשחק ברונקטי. עם זאת, אחד הדברים החשובים שעשינו השנה הוא שהבאנו שחקניות שיכולות לקחת את המשחק על עצמן, גם שהקבוצה לא נראית טוב".
קלעו לחולון: לנוקס 22 נקודות, גורביץ' 20, וויטמור 18, סמיון 10, גורדנה קומדינה 6 וחן שטיין קלעה 2 נקודות.
לגליל: טניה קוסטיץ' 19 נקודות, בלו 16, גוני תלחנסון 10, נעמי קולודני ויילנה מוסטפינה 7 כל אחת, איריס דינרמן 6 וענבל שנפר 2 נקודות.
אליצור רמלה - מכבי רעננה: 79:95
במשחק הגנה מצוין הצליחה אליצור רמלה לנצח את מכבי רעננה, אחת מהקבוצות המפתיעות של תחילת העונה, בתוצאה 79:95. ברמלה התאמנו במהלך השבוע בעיקר על התמודדות עם שמירת לחץ, אחד מהכלים החשובים של רעננה במשחקים הקודמים. בנוסף, שחקניות רמלה שמרו חזק את סימון אדוארדס, קלעית מובילה ברעננה, והשאירו אותה על שתי נקודות בלבד במחצית הראשונה, שהסתיימה בתוצאה 29:47.
במחצית השנייה חלה דעיכה קלה במשחק ההגנה של רמלה, מה שאיפשר לרעננה לחזור מעט למשחק, עם ארבע שלשות לעומת אפס במחצית הראשונה. אדוארדס קלעה בחצי השני 16 נקודות, אבל רמלה הצליחה לשמור על היתרון מהמחצית הראשונה, בעיקר בזכות שליטתה המוחלטת של בוראץ' בריבאונדים (11).
מאמן רמלה, אילן קובלסקי: "המשחק היה בשליטתנו לכל אורכו. רעננה שיחקה יפה מאוד, אבל לרמלה בבית אסור להפסיד משחקים כאלה".
קלעו לרמלה: ליסה בוראץ' 21 נקודות, טלי נוי 15, אינה בוטנקו 13, ביליאנה סטושק ולודה רום 11 כל אחת, שרית ארבל 10, טרבסה גאנט ואלכסנדרה ניקוצ'נייה 7 כל אחת.
קלעו לרעננה: אמבר הול 19 נקודות, סימון אדוארדס 18, אמרה ג'אבו ונילי נטאכו 11 כל אחת, ענת גולדברג 10, מוניקה קובאץ' 5, שירה עליון 3, לירון כהן 2 נקודות.
נירוסופט כרמיאל - אליצור ראשון לציון: 60:111
ברבעים - 15:29, 32:58, 48:87.
קלעו לכרמיאל: צ'סיטי מלווין 23 נקודות, לקישיה פרט 22, רינת זלץ 16, לימור מזרחי ולירן בוכריס 15 כל אחת, ענבל ציונוב 10, מאירה חשיבון 8, וויקי חשיבון 2 נקודות.
לראשון לציון: יאנה טקצ'ובה 25, רושקובה 15, ג'נט איוונובה 10, שולה כדוסי 6ולימור פלג 4 נקודות.
א.ס רמת השרון - מכבי תל אביב 65:93
ברבעים - 14:29, 37:49, 53:70.
קלעו לרמת השרון: מוואדי מאביקה 34 נקודות (4 שלשות מ-5 נסיונות, 9 סלים ל-2 מ-12 נסיונות), ויקי הול 11, ליעד סואץ ומרינה שפיצנדל 9 כל אחת, סנדרה ואן אנדריקס 8, לי מולדובן ושי דורון 6 כל אחת, אנג'ליה ארבוטינה ואלומה גורן 4 כל אחת ואירנה סירושטן 2 נקודות.
בני הרצליה - בני יהודה 63:57
ברבעים - 23:14, 43:35, 47:47.
קלעו לבני הרצליה: מריאנה רגוס 16 נקודות, קוזט ולנטיין 14, ניצן פרינץ 7, איוונה בוגויה ואפרת רבינוביץ' 6 נקודות כל אחת.
קלעו לבני יהודה: רוזיטה קרלובה ותמר מעוז 11 נקודות כל אחת, סווטלנה בויקו 10, לינדה ברג'ס 9, סו וויקס 8, מיכל אפשטיין ורלי חרזי 7 נקודות כל אחת.