שתף קטע נבחר

מי ריסס את התפוח שלי

אין זה סוד שקשה למצוא היום מזון טבעי ובריא: את הירקות מרססים, את הפירות היבשים מקרינים ועדרי הבקר זוללים אנטיביוטיקה. רגע לפני שאתם מתייאשים, הבאנו לכם את דברי המומחים, מה לדעתם ממש מסוכן וממה אין לכם סיבה לפחד

את ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ועורך "תזונה פלוס", כתב עת מקצועי בנושאי תזונה, לא תתפסו כשהוא נועץ מזלג בסטייק עסיסי שזה עתה הוצא מהגריל של מסעדת גורמה. עד כדי כך הוא מקפיד על מזונו, שאפילו סלט הוא לא אוכל במסעדות. מה שבטוח בטוח. ד"ר הוכברג, שמתגורר בכפר אהרון, שכונה בנס ציונה, מגדל בעצמו את ארוחות הצהריים שלו, שכוללות מגוון ירקות אורגניים, ללא דשנים, הקרנות, אנטיביוטיקה, הורמונים ושאר מרעין בישין. את מוצרי המזון שאינם גדלים אצלו בגינה הוא רוכש בחנויות למזון אורגני, ועל בשר הוא לא מוכן לשמוע.

"תזונה טבעית היא ערובה לחיים בריאים", טוען הוכברג בן ה-71. "מי שרוצה הוכחה, שייסע לסין. 40 עד 50 אחוז מהאוכלוסייה הסינית, המתגוררת בערים, אימצה את תרבות האכילה המערבית ולכן היא סובלת היום ממחלות לב וכלי דם. זאת בניגוד לאוכלוסיית הכפרים, שממשיכה לאכול מזון טבעי, ללא חומרים משמרים, דשנים כימיים ועוד, שפוגעים בבריאות".

גם אם לא כולם מסכימים עם ד"ר הוכברג ולא היו ממהרים לאמץ את אורח החיים שלו, אין ספק שהאוכל שאנחנו אוכלים עובר לא מעט תחנות בדרך לצלחת שלנו, כשהוא סופג במהלכן לא מעט חומרים כימיים ואחרים. בקיצור, לא פלא שיש כאלה שרואים היום במזון את אחד הגורמים העיקריים לתחלואה ולבריאות רעועה.

רגע לפני שגם אתם הופכים לחסידי המזון האורגני, כמו ד"ר הוכברג וחבריו, בדקנו בעזרת מומחים את הטיפולים שעובר המזון שלנו, מה מכל זה באמת מזיק ומה איננו אלא עלילת שווא של משוגעים לדבר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריסוס. יכול לגרום נזק רב
ריסוס. יכול לגרום נזק רב
צילום: חגי אופן
בשר. יכול להביא עמו אנטיביוטיקה
בשר. יכול להביא עמו אנטיביוטיקה
חסה. מאבדת יתרונותיה אחרי שבוע במקרר
חסה. מאבדת יתרונותיה אחרי שבוע במקרר
מומלצים