אישום: גנבו נשק מצה"ל והסתירו אותו בבית העלמין
ארבעה תושבי אילת חשודים בגניבת אמצעי לחימה ממחסן נשק צה"לי ובהסתרתו. חקירת המשטרה הובילה לבית העלמין באילת, שם נמצאו אמצעי לחימה רבים. המשטרה לא שוללת אפשרות של כוונה למכור את הנשק לארגונים עוינים
ארבעה תושבי אילת הואשמו היום (ג') בבית המשפט המחוזי בבאר שבע בעבירות נשק. עדיין לא ברור אם בכוונתם היה למכור אותו לגורמים פליליים או לעשות בו שימוש אחר. הארבעה - מרק ברינויג, דורון בוניאן, שי בן-שלוש ודוד דבי מואשמים בעבירות של החזקת נשק שלא כדין, התפרצות למקום שאינו מקום מגורים וגניבה.
תחילת הפרשה לפני כשבועיים, כאשר אמצעי לחימה רבים נגנבו ממחסן נשק של בסיס צה"ל בדרום. משטרת מרחב אילת, בפיקודו של פקד משה לוי, הקימה צוות חקירה מיוחד בשיתוף עם המשטרה הצבאית. יום לאחר הפריצה הבחינו בלשי המשטרה ברכב חשוד. השוטרים נדהמו למצוא ברכב ארבע אצבעות חבלה, לבנת חבלה, פתיל השהייה ומציתים.
שלושת הנוסעים ברכב וצעיר נוסף שנעצרו בחשד למעורבות בפרשה, המשיכו להכחיש כל קשר לאירוע, ומעצרם הוארך מספר פעמים בבית משפט השלום באילת.
חקירת המשטרה הובילה לבית העלמין באילת. שם, בשטח בית העלמין נתגלו אמצעי הלחימה הגנובים: לבנות ואצבעות חבלה, מוקשים נגד אדם (נ"א), פתילי השהיה, מטעני חבלה ואמצעי לחימה נוספים. כולם נוטרלו על ידי חבלני משטרת אילת.
עו"ד גיל באיער, שייצג את מרק ברינוויג בהארכות המעצר, מסר כי מרשו הודה רק במציאת אמצעי הלחימה ובאחזקתם ומכחיש כי פרץ למחסן התחמושת. עו"ד איציק מויאל, המייצג את דורון בוניאן, מסר כי מרשו טוען כי אין לו שום קשר להחזקת הנשק.
מהמשטרה נמסר כי לא ברורה מטרת גניבת אמצעי הלחימה. נבדק המישור הפלילי, אולם לא נשללת גם האפשרות שאמצעי הלחימה נגנבו כדי להימכר לארגונים עויינים.