שתף קטע נבחר

באר שבע: צופר אזעקה וחייל הוצבו בגן ילדים

ההורים מחו על הצבת הצופר בעבר ואף ניתקו את זרם החשמל. בעירייה מתעקשים: מפיקוד העורף נמסר שבימי כוננות אין אפשרות להעביר את הצופר. החייל ישמור על הצופר מפני ההורים

חייל צה"ל הוצב היום (ה') לשמור על צופר אזעקה שפיקוד העורף ועירית באר שבע מיקמו מעל גן ילדים. ההורים כבר ניתקו אותו בעבר, ולכן דווח כי בצה"ל מעוניינים בשמירה הדוקה על הצופר.

לפני כחודשיים הוצבה מערכת צופרים רבי עוצמה על גג של גן ילדים בגילאי שנה עד שלוש של נעמ"ת בשכונת רמות בבאר שבע. עקב כך התעורר זעמם של ההורים. ההחלטה התמוהה הובילה אותם לפנות לגורמים המוסמכים ולמחות על כך, בטענה שבמקרה אמת בו תופעל המערכת, שהינה בעלת הספק של 116 דציבלים, עלולה הצפירה לגרום לנזקים בלתי הפיכים לאוזני הפעוטות.

הורי הילדים פנו לגורמים בעיריה, וזכו לתמיכתו של מנהל יחידת איכות הסביבה, אלי לדרמן. הוא פנה במכתב דחוף למהנדס העיר. "עוצמת הרעש של הרמקולים עלולה לגרום לפעוטות הלם קשה ונזק בריאותי", כתב לדרמן.

"אני לא רוצה לחשוב מה יקרה בגן בזמן אזעקת אמת", אמרה אחת האמהות, יפה גל. "אפילו בימי זכרון בהם מפעילים את הצופרים יכולה הצפירה לגרום לילדנו טראומה הרבה יותר גדולה מהטילים שכולנו חוששים מהם. ישנם הורים שלא שולחים את ילדיהם לגן בשל כך".

ההורים החליטו לנקוט בפעולה כדי להדגיש את חוסר שביעות רצונם מהצבת הצופרים על גג הגן, וניתקו את אספקת החשמל למערכת.

מהנדס העיר, צבי טל-יוסף משוכנע אף הוא שהצבת הצופרים במקום זה היא בעייתית, והוא אף מצא בית כנסת המצוי במרחק של כחצי קילומטר מהגן לשם יועברו הצופרים.

בעקבות צעדי ההורים הגיע לגן רכז הבטחון של העיריה. לטענת גל, הוא אמר כי ראש העיריה, יעקב טרנר, נתן הוראה לחבר בכל זאת את המערכת. חיילים שהגיעו עימו חיברו את הצופר למצברי חשמל, וחייל הוצב במקום על מנת לשמור שההורים לא ינתקו את אספקת החשמל החלופית.

"התנהגותו של טרנר נגועה בחוסר תום לב", אמרה גל בזעם, "מה גורם לאדם שמן הסתם יש לו נכדים להתנהג כך?"

טל-יוסף אמר בתגובה, כי מפיקוד העורף נמסר לו, כי אין הם ערוכים בימי הכוננות הגבוהה של ימי המלחמה להעביר את הצופרים, ויבחנו את הענין שוב, כשהמצב יירגע.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צופר. על אפם ועל חמתם של ההורים (אילוסטרציה)
צופר. על אפם ועל חמתם של ההורים (אילוסטרציה)
מומלצים