שתף קטע נבחר

תלמידי "עמל נהריה" ייצאו לטיול שנתי ביום השואה

מנהל בית הספר: "לא מצאנו אלטרנטיבה אחרת". לדבריו, "התלמידים יספגו את רוח היום בטקס בערב יום השואה. ח"כ אלדד: "מדובר בזילות של השואה". משרד החינוך: ביקשנו ממנהל בית הספר לדחות את הטיול

בית ספר בנהריה מתכוון להוציא את תלמידיו לטיול שנתי דווקא ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, החל ב-29 באפריל. בעוד מרבית בתי הספר בישראל יתייחדו בבוקר יום השואה עם זכר הנספים, ייצאו תלמידי שכבת י' בחטיבה העליונה בתיכון מקיף "עמל" באותו זמן לטיול בן שלושה ימים במדבר יהודה.

מנהל בית הספר, יוסי זיגלמן, אינו רואה פסול במועד שנקבע לטיול. הוא אמר שתאריך זה נותר המועד היחיד לקיום הטיול, לאחר שפעמיים בעבר הוא נדחה בשל סופת חול ובגלל מחלות בהן לקו מורי השכבה.

על פי זיגלמן, עד לסוף שנת הלימודים לא מצאה הנהלת השכבה תאריך אחר בו יהיו מקומות לינה פנויים ל-250 התלמידים בשכבה, ולכן דחייה נוספת של הטיול לא התאפשרה. "אם הייתה אלטרנטיבה אחרת, לא הייתי מוציא את התלמידים לטיול", הוא אמר, "ובחודש יוני יהיה כבר חם מדי בשביל טיול במדבר יהודה".

זיגלמן הסביר שבערב יום השואה יקיים בית הספר טקס בהיכל התרבות בעיר, בו יהיו נוכחים כל התלמידים שייצאו לטיול, וכך יספגו את רוח יום הזיכרון. לדבריו, לא הגיעו אליו תלונות של תלמידים בנושא, אולם גורמים בנהריה מספרים כי אליהם כן הגיעו כמה מספר תלונות כאלה. "אם יגיעו אליי תלונות, אסביר לתלמידים שהיציאה לטיול היא הדבר הנכון לעשות", אמר זיגלמן.

 

"זילות של השואה"

 

ח"כ פרופ' אריה אלדד (האיחוד הלאומי), שפנה לזיגלמן במכתב בנושא, רואה בחומרה את ההחלטה לקיים את הטיול, וטוען שמדובר ב"זילות של השואה". לדבריו, יום זה חייב להיות מוקדש כולו ללימוד ולהתייחדות עם זכר הנספים, ואין לאפשר בו יציאה לטיול.

"אמנם לטיול שנתי יש ערך חינוכי, אבל הוא צריך להתכופף מול התאריך הקבוע בחוק לזכר השואה. כולנו יודעים שבטיול שנתי יש כיף, ולכן אסור לקיים אותם בימי זיכרון. אסור שיום השואה יהפוך ליום ככל הימים", אמר.

אלדד טען שרוח החוק לגבי יום הזיכרון לשואה ולגבורה "אינה ברורה למנהל בית הספר". כפי שאסור לפתוח בתי עינוגים ביום זה, לדברי אלדד, כך לא ראוי לקיים טיולים שנתיים. "צריך להגן על החוק הזה, אחרת יום זה יהפוך ליום ככל הימים. עוד מעט יגישו בג"ץ למה לא משמיעים שירים שמחים של מוקי והדג נחש ברדיו ביום השואה", אמר.

 

תגובת משרד החינוך

 

ממשרד החינוך נמסר: "בעקבות פניית ynet פנה מנהל מחוז הצפון במשרד למנהל בית הספר והבהיר לו כי על פי חוזר מנכ"ל אין לקיים טיולים בימי זיכרון ועל כן ביקש ממנו לדחות את הטיול למועד אחר".

לדבריו, "מנהל המחוז ביקש ממנהל בית הספר הסבר מדוע קיבל החלטה זו, והבהיר לו עד כמה יום השואה הוא יום קדוש, וכל פעילות שאינה קשורה ליום השואה ביום שכזה מהווה זילות של השואה".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טקס יום השואה. ארכיון
טקס יום השואה. ארכיון
צילום איי פי
טיול
טיול
צילום רני שלו
מומלצים