10 עובדות שלא ידעתם על: "מונבלאן"
חברת מונבלאן הוקמה בברלין לפנייותר ממאה שנים. העט היקר ביותר שלה עולה מיליון דולר, ונמכרו ממנו 20 יחידות
1. חברת מונבלאן הוקמה לפני יותר מ-100 שנה בברלין, גרמניה, כחברה לייצור עטים ומכשירי כתיבה. לפני 78 שנה החלה לייצר את קו המוצרים מייסרשטוק שבזכותו הגיעה להכרה בינלאומית בתחום העטים.
2. ב-1992 החלה לייצר סדרות לאספנים שיוצאות שלוש פעמים בשנה. חלק ניכר ממהדורות האספנים מוגבלות ל-4,810 עותקים, כגובהו במטרים של הר המונבלאן שבאלפים הצרפתיים.
3. החברה מייצרת את העט היקר בעולם, מסדרת רויאל קולקשן המיוצרת רק בהזמנה מיוחדת ומחירה יותר ממיליון דולר. היא כוללת עט, שעון וחפתים משובצים ביהלומים. העט משובץ ב-4,810 יהלומים ושוויו 800 אלף דולר. עד כה נמכרו יותר מ-20 עטים כאלה בעולם כולו.
4. העט היקר ביותר של החברה שנמכר בישראל הוא עט אספנים שכמוהו יש 75 בעולם כולו. שוויו 60 אלף דולר ונמכרו בארץ שבעה כמותו.
5. לג'ורג' בוש, ביל קלינטון, טוני בלייר, ביל גייטס, קלאודיה שיפר, דונלד טראמפ, ג'יי לנו, דייוויד לטרמן, שמעון פרס, בינימין נתניהו, אהוד אולמרט, אהוד ברק, בני גאון, אלי יצפאן ומנשה קדישמן יש עטי מונבלאן.
6. עד לפני עשר שנים מונבלאן מכרה רק עטים. זה כעשר שנים היא מייצרת גם שעונים, מוצרי עור ותכשיטים. בישראל העטים מהווים 60% ממכירותיה, והשעונים 30%. כמו כן מיוצרים בזכיינות משקפי שמש ובשמים שלה.
7. הסמל של החברה, הכוכב הלבן הדומה למגן דוד, אינו קשור למגן דוד אלא מייצג את מראהו של הר המונבלאן. הסמל עוצב בתחילת המאה ה-20.
8. עד סוף 2003 יהיו לחברה כ-150 בוטיקים ברחבי העולם, בהם יימכרו אך ורק מוצרי מונבלאן. הראשון נפתח בהונג-קונג בתחילת שנות ה-90.
9. חנות הדגל של החברה נפתחה השנה בשאנז-אליזה בפאריז, על שטח של 400 מ"ר. בניו-יורק יש חנות בת שלוש קומות שמציגה גם תערוכות של אמנות מודרנית ואמנים שיוצרים עבור החברה.
10. מונבלאן מזוהה עם תחום המוזיקה הקלסית ומוציאה אחת לשנה-שנתיים עט על שמו של מלחין או מוזיקאי מפורסם. עד כה הוצאו עטים המוקדשים למוצרט, באך, יהודי מנוחין, ליאונרד ברנשטיין ועוד.