גולדשטיין אוף ליין
מתי גולן ניסה לתקשר ב"דוקומדיה" עם שי ודרור בשידור חי, אבל שי גולדשטיין הגיב בניתוק
שי ודרור ייכנסו לדפי ההיסטוריה הלא כתובה כמכניסי ליין הראיון הטלפוני המפתיע בשידור חי, כטריק לחשיפת האמת. בתוכנית "דוקומדיה", בהנחיית מתי גולן, הופנה אותו נשק נגדם. באולפן התארחה גליה לייבוביץ', שילדתה נהרגה בפיגוע בכביש חוצה ישראל, ומייד אחר כך מצאו השניים לנכון לשלבה בתוכניתם (למשל, שתדרוש את החזר דמי הניסעה בכביש האגרה). גולן, שלא הסתפק בתגובה הכתובה שקיבל מהפקת התוכנית, והרים טלפון לשי גולדשטיין. כשגולדשטיין שמע במה מדובר, מיהר לטרוק, ובניסיון הבא פשוט לא ענה, ובכך שבר כל קונוטציה של כנות שאי פעם נקשרה בדמותם החתרנית.
- גולן, של מי היה הרעיון להתקשר לגולדשטיין?
"שלי. אני מכיר את תוכניתם, ובהפקה אצלנו הודיעו לי שהם לא רוצים להגיב או לבוא לאולפן. החלטתי שאם הם לא יבואו, אנחנו נבוא אליהם. ביקשתי לאסוף את כל הטלפונים של הקשורים בדבר - שלהם, של המפיקים, של כל מי שקשור בערוץ 10, מצידי אפילו של יוסי מימן".
- רצית לבוז לשיטה שלהם בזה?
"לא, אני דווקא מאוד נהנה מהתוכנית שלהם. אבל היום בתקשורת אין פרות קדושות. אני לא אומר שלא צריך לעשות סאטירה על השכול, אבל עם קצת רגישות. יום לאחר הפיגוע לפגוע ככה בנקודה חלשה?".
- ומה אתה חושב אישית על טריקת הטלפון של שי?
"זה אופייני להרבה עיתונאים, שהם עצמם לא מקיימים את מה שהם דורשים מאחרים, ומעדיפים לא להגיב על ביקורת, כך שאתה לא יכול להתעמת איתם בשידור".
- תאמץ את השיטה הזאת באופן קבוע בתוכנית?
"יכול להיות שאשתמש בשיטה הזאת בעתיד, אבל לא באופן קבוע".
עמי אמיר מ"מטר פלוס", מפיק "שי ודרור" מוסר: מה שיש לשי ודרור להגיד, הם אומרים בתוכנית. עובדה שהם לא מדברים עם עיתונאים, לא לטוב ולא לרע. זו תוכנית סאטירית שלא מושפעת מדברים מסביב".
בתוכנית הבאה מצאו שי ודרור לנכון להגיב בדרכם למקרה עם גולן, והציגו אותו במערכון כזקן שנפגע בפיגוע ו"מדמם מזיקנה". גולן: "אני חושב שפגעתי במקום רגיש, היות שהם ירדו כה נמוך. זה היה מכוער והשניים הוכיחו שאין ערך לאמירה שלהם 'אין פרות קדושות', כי הם תופסים את עצמם כפרה קדושה".