הקמפוסים יורדים מהחוטים
בית הספר לתקשורת של המכללה למינהל ישיק קמפוס במדינה המרושת כולו ברשת אלחוטית. הסטודנטים יוכלו לגלוש בספריות, בקפיטריה, באולמות הרצאה ובמדשאות. במקביל, מכללת שנקר, הקמפוס האלחוטי הראשון, מרחיבה את תחום הכיסוי של הרשת שלה
החל משנת הלימודים הקרובה סטודנטים בבית הספר לתקשורת של המכללה למינהל בתל אביב יוכלו לגלוש באינטרנט במהלך ההרצאות, לאתרים מעניינים יותר או לתכנים משלימים לנושא השיעור. זאת, ללא צורך בכבלי רשת, באמצעות הרשת האלחוטית (Wi-Fi) המוקמת בקמפוס בימים אלה על ידי חברת SmartNet. הסטודנטים יוכלו להמשיך לגלוש או לשלוח דואר אלקטרוני גם כשיצאו מחדר ההרצאות, בספריות, בקפיטריה ובמדשאות.
המוסד האקדמי הראשון שהפעיל "קמפוס אלחוטי" הוא בית הספר "שנקר" להנדסה ועיצוב, שהשיק פיילוט של רשת אלחוטית כבר לפני שנתיים. שמוליק אליכין, מנהל יחידת המיחשוב ב"שנקר", מציין כי שטח הכיסוי של הרשת האלחוטית יורחב ממש בקרוב, לקראת שנת הלימודים הקרובה. "עד עתה כיסתה הרשת האלחוטית חלק מהקמפוס בלבד, אך אנחנו מתכוונים להרחיב את הכיסוי במהלך החודש-חודשיים הקרובים", הוא מציין.
הרשת האלחוטית המקורית של שנקר התבססה על טכנולוגיית ה-AirPort של אפל, המספקת תקשורת אלחוטית מהירה בין מחשבים נייחים וניידים, מדפסות ואינטרנט. אולם, מאחר שרוב הסטודנטים במכללה הם משתמשי פי סי ולא מקינטוש, עברו במכללה להתבסס על ציוד אלחוטי של סיסקו (מכשירי הגישה של Aironet), שמאפשר הן למשתמשי מקינטוש והן משתמשי פי סי להתחבר לרשת האלחוטית.
הרשת תאפשר לסטודנטים המצויידים במחשבים ניידים לתקשר עם משתמשי מחשבים אחרים בקמפוס ועם מערכת המחשבים של בית הספר. במקביל הם יכולים לגלוש באינטרנט, לשלוח ולקבל דואר אלקטרוני ולהדפיס מסמכים - ללא כל שימוש בכבילה. אליכין מציין כי בית הספר הגיע להסכמים עם חברות מסחריות, שיציעו לסטודנטים לרכוש מחשבים ניידים בהנחות ניכרות.
הסדרי אבטחה נוקשים
כאמור, "המהפכה" האלחוטית פוקדת גם את בית הספר לתקשורת של המכללה למינהל. מנהל הטכנולוגיה של בית הספר, רון פישר, מציין כי החל משנת הלימודים הקרובה ירושת כל בית הספר ברשת אלחוטית, ויאפשר ל-1,200 הסטודנטים לגשת לרשת ולמחשבים מכל תחומי הקמפוס, לשלוף מידע על ציונים, השאלות ספרים בספרייה, הודעות, אישורי לימודים ולהעביר חומרי לימוד בין המרצה לסטודנטים בזמן השיעור.
הסדרי אבטחת מידע נוקשים ידרשו מכל משתמש להזדהות בשני אופנים לפני חיבורו לרשת: באמצעות כרטיס אלחוטי ועל ידי שם משתמש וסיסמה, כך שגם אם אדם זר ישיג את הכרטיס או הסיסמה, ניסיונותיו להיכנס לרשת יעלו בתוהו. "אנחנו מעוניינים לאפשר רק לסטודנטים להתחבר לרשת ולא רוצים שאדם ייצמד לגדר המכללה ו'יגנוב' לנו רוחב פס", מסביר פישר. ומה לגבי מתן גישה לאורחים במכללה? פישר מסביר כי הכל עניין של אחריות משפטית. "אם אדם זר יגלוש ברשת שלנו ויפרוץ, למשל, לאתר הפנטגון, האחריות תוטל עלינו, בגלל שלא נקטנו באמצעי הגנה סבירים".
הגישה לרשת האלחוטית והשימוש בה יוצעו חינם לסטודנטים, שיתבקשו להצטייד לשם כך במחשב נייד ובכרטיס אלחוטי. המכללה תציע לסטודנטים מבצעים מיוחדים לרכישת מחשבים ניידים בהנחה בעקבות הסכמים שנחתנו עם חברת HP ישראל.