"מספר 2" בזק"א נתגלה כבורר לשעבר בעולם התחתון
נגד אהרון גרטנר, מפקד יחידה בזק"א, הוגש כתב תביעה מטעם אנשי עמותת "שופר" והרב אמנון יצחק, בטענה כי הוא ניסה לסחוט אותם. מתמלילי הקלטות שהציגה העמותה עולה שגרטנר התפאר בכך ששימש כבורר ב"פרשיות כבדות" ושישב חצי שנה בכלא
אהרון גרטנר, מתנדב ואחד ממפקדי יחידות זק"א, נעצר אתמול (א') לחקירה בחשד לניסיון סחיטה באיומים של עמותת שופר והרב אמנון יצחק. גרטנר הכחיש ושוחרר בערבות, אולם מכתב תביעה שהוגש נגדו, עולה כי האיש, המגיע לעתים לפני המשטרה לזירות פשע ופיגועים, שימש בעבר כבורר בעולם התחתון ואף ישב שישה חודשים בכלא.
הפרשה בה מעורב גרטנר, המשרת בהתנדבות כמפקד יחידה 410 של זק"א, ונחשב ל"מספר 2" אחרי יהודה משי-זהב בארגון, החלה ביוני. הרב אמנון יצחק יצא למסע כנסים והרצאות ברחבי ארה"ב וקנדה ובעקבות זאת שכרו אנשי עמותת שופר, חברה שתתעד את המסע ותפיק ממנו קלטות ותקליטורים להפצה בארץ ובעולם, עד תחילת חודש אלול (28.8.03), חודש הרחמים והסליחות.
כאשר חזר הרב יצחק, קלטות המאסטר לא נמצאו. בעמותה חשדו בחברת ההובלה שהעבירה את ציוד ההקלטה. העמותה הגישה תלונה במשטרה ויוסי לנדאו, בעליה של החברה, נעצר בתשעה באב, יחד עם אחד מעובדיו, טוביה נוימן, וטען שהקלטות אינן בידיו.
מכתב התביעה, שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד גרטנר ואחרים, עולה כי העמותה מאשימה את גרטנר בניסיון סחיטה.
גרטנר, מצידו אמר כי הוא אמרו היה לשמש כבורר בסכסוך בין אנשי העמותה ללנדאו. לדבריו, בהליך הבוררות שניהל, התברר כי לנדאו חף מפשע ולכן הוא הורה לאנשיו של הרב אמנון יצחק, לפצות אותו ב-5,000 שקל, משום שהוא נעצר בתשעה באב. אולם בכתב התביעה, על סך חמישה מיליון שקל שהוגש נגד גרטנר ונגד אחרים, טוען עו"ד חיים כפיר, מעמותת שופר, כי גרטנר ניסה לסחוט אותו.
גרטנר אמר שהקלטות אצלו
בכתב התביעה הוצגו תמלילי קלטות, שהקליט עו"ד כפיר בפגישתו עם גרטנר. מהקלטות עולה שגרטנר, אחד ממפקדי זק"א בתל אביב, המתייצב ראשון בזירות פשע, שאף קיבל לפני מספר חודשים את אות המתנדב מהנשיא משה קצב, היה בעברו בורר בעולם התחתון.
תחילה אמר גרטנר לכפיר כי הקלטות נמצאות אצלו.
גרטנר: "הקלטות בידי. אתה רוצה לעמוד בתנאים האלה? תעמוד. אתה לא רוצה? אני קם והולך".
עו"ד כפיר: "בוא נדבר על זמנים. נגיד שאני מוציא לך מכתב מחר. מתי הקלטות אצלי? ".
גרטנר : "ברגע שישימו צ'ק ואת שאר פרטי ההסכם שרצינו".
בהמשך התפאר גרטנר בפני עו"ד כפיר: "אני פעם הייתי בורר בעולם התחתון. אתה יודע, בפרשיות קצת כבדות. יכולתי לומר לך: אדוני, תן לו 10,000 דולר, תן לי 5,000 בוררות. אני לא יודע מה אני מביא לך. אחרי זה אני בא אליך, אומר לך: אדוני, עזוב כל הדברים, תן לי 10,000 דולר, אני מביא לך קלטות. אתה נותן אותם? אני אומר לך, גם אם עכשיו אתה אומר לי לא, אני הולך הביתה, תוך שבוע אני מקבל ממך טלפון שכן. אני אומר לך. אתה רוצה לנסות? בוא נראה. בוא נלך בדרך הזאת".
על פי תמלילי השיחות, ענה לו עו"ד כפיר: "זה לא אני זה שמחליט". גרטנר השיב: "אני יושב עם עבריינים. יושב עם אלפרון. יושב עם כולם. לא כולם רעים. הם כולם נשמות טובות טהורות. הרוע שלהם מה שאתה רואה ברחוב, שנראה לך רוע, זה בדיוק הפוך".
בהמשך, אמר גרטנר כי הוא אינו פוחד מהמשטרה. "כמה שיוסי (לנדאו) גיבור, אני קצת גיבור יותר גדול. אני לא מפחד ממשטרה. לא מזה שמקליטים אותי. אני יכול להגיד לך דוגרי. הקלטות אצלי. משטרת ישראל יכולה לבוא לעצור אותי. כבר ישבתי שש חודשים על זה שלא דיברתי עם אשה, לא רציתי לדבר עם אשה".
"מה שהוא עושה בזמנו הפרטי זה לא מענייננו"
בעמותה התייאשו מלקבל בחזרה את הקלטות, היכן שלא יהיו, והגישו תלונה במשטרה. גרטנר נעצר ולאחר עימות עם עו"ד כפיר, נמסר מהמשטרה כי הוא שוחרר בערבות עצמית ונאסר עליו ליצור קשר עם כפיר. פרט לכך נעשה חיפוש בביתו והקלטות המדוברות לא נמצאו.
מדוברות זק"א נמסר ל-ynet כי "גרטנר הוא רק מתנדב בזק"א ומה שהוא עושה בזמנו הפרטי, זה לא מענייננו".