סיים את האוניברסיטה לפני התיכון
יעקב נוימן (17) מבאר-שבע עדיין לומד בתיכון, מה שלא הפריע לו לסיים את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה
ליעקב נוימן (17) מבאר-שבע בחר מסלול לימודים מאוד לא שיגרתי: מחר הוא יקבל בטקס חגיגי את תעודת התואר הראשון במדעי המחשב, באוניברסיטה הפתוחה ברמת-אביב, ובחודש הבא יתחיל את לימודי התואר השני בפיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע. אבל רק בעוד שנה ישלים את לימודיו התיכונים כדי לקבל את תעודת הבגרות.
כבר בהיותו בן 12 התחיל יעקב, בנם של סווטה ואלי נוימן, שני מתכנתי מחשבים מבאר-שבע. ללמוד מחשבים באוניברסיטה הפתוחה. "התחלתי ללמוד באוניברסיטה כדי להעביר את הזמן הפנוי בשפע שיש בתיכון", הוא אומר. לפני חצי שנה השלים בציון 93 את לימודי התואר הראשון.
לצורך לימודיו באוניברסיטה קיבל יעקב נוימן, הלומד עדיין בבית-הספר התיכון אשל הנשיא, דחיית שירות מהצבא. "אני לא גאון, רק אחד שאהב מחשבים, והיה לו מספיק זמן כדי ללמוד את זה במקביל ללימודים בתיכון", הוא מסביר. ואיך הספיק לעשות את הכל באותו זמן? "פשוט מאוד – לא באים לשיעורים בתיכון".