שתף קטע נבחר

כוכב המזרח מירדן

ספקית הסלולר הירדנית "פסטלינק" מפלסת לה אט-אט את דרכה כספקית היצירתית, החדשנית והמשמעותית ביותר באזור. בנוסף, אינטל מתכננת את כניסתה לעולם הסלולר

אם חשבתם לרגע שסלקום, פלאפון או פרטנר הן השחקניות המשמעותיות ביותר בזמן האוויר של המזרח-התיכון, כדאי שתביטו מזרחה. ספקית הסלולר הירדנית "פסטלינק" מפלסת לה אט-אט את דרכה כספקית היצירתית, החדשנית והמשמעותית ביותר באזור. פסטלינק הוקמה ב-1995, ובמונחים עולמיים נחשבת לספקית קטנה, עם מיליון לקוחות בלבד.

 

ציוניוני הדרך

 

עם זאת, בשמונה שנות פעילותה הציגה החברה מספר ציוני-דרך מרשימים, שהמכנה המשותף לכולם הוא ראשוניות: חברת הסלולר הירדנית מחזיקה בארסנל שלה את המכשירים והשירותים החדישים בעולם. בשנת 2000 היתה פסטלינק לחברה הראשונה במזרח-התיכון שהציעה שירותי WAP.

 

בתחילת 2002 השיקה פסטלינק, לראשונה בירדן, רשת מסחרית בטכנולוגיית GPRS של מוטורולה. חודשים ספורים לאחר מכן היא הפכה לחברת הסלולר הראשונה במזרח-התיכון שפרסה תשתית MMS, להעברת מסרי מולטימדיה מטלפון לטלפון. בעוד שבישראל נמכרים כיום פחות מחמישה מכשירים התומכים בהודעות תמונה.

 

שרותי נדידה

 

בנוסף, עדיין קיימת אי-תאימות בהודעות המועברות בין הרשתות - בירדן המצב מתקדם בהרבה: הירדנים נהנים מ-13 מכשירי MMS ומשירותי נדידה, המאפשרים לשלוח הודעות תמונה בין מכשירים שונים - ואפילו למדינות אחרות באיזור (למשל, כוויית). במארס השנה הלכה פסטלינק עוד צעד אחד קדימה: היא החלה להשיק שירותי MMS משופרים, המאפשרים למשתמשים לשלוח לא רק תמונות וקול - אלא גם קבצי וידאו.

 

שירות דומה, שהשיקה סלקום אצלנו, יצא לדרך רק לפני חודשיים. ביולי הפכה פסטלינק לאחת החברות הראשונות בעולם שעורכת ניסויים בשירותי Push To Talk טכנולוגיה המאפשרת שימוש בטלפון כמו במכשיר קשר, כך שניתן לשוחח עם אחרים בלחיצת כפתור. בתחילת 2004 יהפכו השירותים הללו למסחריים בירדן.

 

למה לקנא בירדנים

 

ויש עוד סיבות לקנא בירדנים. פסטלינק מציעה ללקוחותיה היצע טלפונים רחב, שבו מיוצגות כל החברות הבולטות בתחום. בין המכשירים ניתן למצוא את הטלפון-מצלמה הסימביאני P800 של סוני אריקסון, לצד מכשירים צבעוניים ומתקדמים אחרים של אותה יצרנית: T310 ,T30 ו-T68I. 

 

נוקיה מספקת לירדנים מכשירי MMS חדשים, ובהם דגמי טלפון-מצלמה כמו נוקיה 7250, נוקיה 3650 ואפילו נוקיה 6610 החדש - שטרם נחת בישראל. מסימנס מגיעים שלושה מכשירי S55 :MMS, SL55 ו-M55. מוטורולה משגרת לירדן את האקומפלי, T 720I ואת סדרת 60V. אך מה גורם לחברה הירדנית להקדים את יריבותיה מישראל? כנראה שבירדן החקיקה בתחום התקשורת מתירנית יותר ופחות ביורוקרטית מאשר בארץ. 

 

הסלולר המשולב של אינטל

 

יצרנית המעבדים הגדולה בעולם מתכננת את כניסתה לעולם הסלולר - בתחילה דרך מעבדי XSCALE חדשים המותאמים לטלפונים סלולריים, ובשלב מאוחר יותר באמצעות פיתוח וייצור טלפונים חכמים. בכנס המפתחים השנתי שערכה אינטל בשבוע שעבר הוצג אב-טיפוס חדש של מכשיר טלפון עתידי.

 

בשלב הנוכחי נועד המכשיר רק להדגים את הטכנולוגיות שבהן אינטל מתמקדת, אך סביר שבעתיד הקרוב תחבור החברה לאחת היצרניות הגדולות כדי לפתח מכשיר שכזה. המכשיר הנסיוני משלב יכולות סלולר ברשתות GSM/GPRS ורישות אלחוטי בטכנולוגיית WI-FI.

 

מטלות גרפיות כבדות

 

הוא מצוייד במעבד XSCALE מהיר, בחריץ הרחבה לכרטיסי SD, בצג צבע חדש בטכנולוגיית OLED ובמקלדת ייחודית ונוחה. מעבד XSCALE המותקן בטלפון משתייך לסדרה חדשה של מעבדים מהירים (עד 300 מה"צ) בשם BULVERDE, שאמורים להגיע לחנויות כבר באמצע 2004. המעבדים הללו מסוגלים לעמוד גם במטלות גרפיות כבדות, שנתבעות מיישומי מולטימדיה ומשילוב המצלמות בטלפונים.

 

יישומי ג'אווה (J2ME) יתפסו חלק נכבד ביותר ממאמצי הפיתוח של אינטל בשנים הקרובות. הטלפון כולל טכנולוגיות נוספות כמו - QUICK CAPTURE מימשק ייחודי, המקשר בין המצלמה הדיגיטלית לטלפון הסלולרי, ומאפשר לטלפון לקלוט ולטפל בקבצי תמונה ווידאו באיכות ובמהירות גבוהות ביותר.

 

טכנולוגיה אחרת ומסקרנת היא SPEEDSTEP, הלקוחה מעולם המחשבים הניידים. היא תאפשר לטלפון ניהול משאבים נכון בהתאם ליישום שבו נעשה שימוש, וכך לחסוך בצריכת האנרגיה. הטכנולוגיה השלישית המשולבת במעבד נקראת WIRELESS MMX, והיא מיועדת בעיקר לשוחרי המשחקים: היא תאפשר למשתמשי הטלפון להריץ יישומים דו-מימדיים ותלת-מימדיים במהירות גבוהה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגיעו לירדן, לא לישראל, החדשים של סוני אריקסון וסימנס
הגיעו לירדן, לא לישראל, החדשים של סוני אריקסון וסימנס
מומלצים