שתף קטע נבחר

סקירת עיתונות, 11 באפריל 2004

כותרות עיתונים בעולם, 11 בספטמבר 2004:

 

יו.אס.איי טודיי

 

גל של חטיפות בעיראק: המורדים העיראקיים שחטפו אזרח אמריקני איימו להרוג אותו ולערוף את ראשו, אם הכוחות האמריקניים לא יסוגו מפלוג'ה. בקלטת וידיאו שפורסמה אתמול ברשת אל ג'זירה נראה החטוף, עובד קבלן אמריקני, כשהוא עומד לפני דגל עיראקי. הבעת פניו רגועה אך הוא נראה מודאג מאוד.

 

קריין רשת אל ג'זירה אמר בדיווח כי החטוף האמריקני סיפר שמתייחסים אליו "יפה" וכי הוא עובד "בחברה פרטית שתומכת בפעילות הצבא".

 

אל חיאת

 

הלוחמים העיראקיים: מקורות עיראקיים מעריכים שבפלוג'ה מתרכזים כ-600 לוחמים. המקורות מחלקים את הלוחמים לשלושה זרמים עיקריים: נאמני סדאם חוסיין, בני שבטים שהצטרפו ללחימה בעקבות פגיעה בקרוביהם על ידי האמריקנים וגורמים איסלאמיים מחוץ לעיראק. המקורות אמרו עוד שמרבית הלוחמים היו קצינים בצבא העיראקי, הם מאומנים והיטב ובעלי ניסיון רב בלוחמת גרילה.כמו כן, ברשותם יש סוגים שונים של נשק קל וכבד.

 

האובזרבר

 

בלייר מדבר לראשונה על "האינתיפאדה השיעית": ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, אמר אתמול כי ממשלתו לא תירתע "מהמאבק ההיסטורי" בעיראק, למרות המורדים והטרוריסטים. בלייר אמר את הדברים בנאום ראשון שנשא בלייר מאז החל גל האלימות האחרון במדינה שבמהלכו נהרגו 460 עיראקים ו-46 חיילים אמריקניים.

 

לדבריו, "אם כוחות הקואליציה ייכשלו בעיראק, רודנים ישמחו, קיצוניים וטרוריסטים ינצחו". לקראת פגישתו השבוע עם הנשיא ג'ורג' בוש, אומר בלייר כי עיראק אינה מידרדרת למלחמת אזרחים וכי המורדים הם נאמני סדאם חוסיין, תומכי אל קאעידה ומוקטאדה א-סאדר. לדבריו, מרבית עיראק אינה מושפעת מהעימותים ומרבית העיראקים מתנגדים להתקוממות.

 

א-שרק אל-אווסט

 

מגעים למקלט מדיני למוקטאדה א-סאדר באיראן: מקורות שיעים בעיראק טוענים כי אישיות עיראקית-שיעית בכירה תיווכה באחרונה בין האיראנים לבין איש הדת השיעי מוקטאדה א-סאדר, לגבי אפשרות של מקלט מדיני עבורו באיראן. המקורות מסרו כי האישיות העיראקית נפגשה עם בכירים איראניים ועם בכירים במודיעין האיראני בקשר להעברתו של א-סאדר לאיראן, כדי למנוע מהכוחות האמריקניים לרדוף אחרי א-סאדר, בחשד לרצח ולהסתה.

 

המקורות אמרו שהבכירים האיראניים לא הבטיחודבר אך אמרו שהם יעבירו את הבקשה למשרד המודיעין האיראני בכדי לדון בה.

 

לה פיגארו

 

שנה אחרי נפילתו של סדאם חוסיין, הכאוס שולט בעיראק: תמונת המצב אחרי שבוע של לחימה- המורדים, סונים ושיעים, התאחדו כדי להילחם בכוחות הקואליציה. איש הדת השיעי הקיצוני, מוקטאדה א-סאדר לא מהסס ופונה לנשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש: "אני פונה לאויב שלי, בוש. אתה נלחם כעת באומה שלמה, מהדרום ועד הצפון, מהמזרח למערב ואנחנו מציעים לך להוציא את חייליך מעיראק", הוא אמר בדרשה שנשא בתפילות יום השישי במסגדים. מנהיג השיעים הוא "הלב והנשמה" מאחורי ההתקוממות שהחלה בשבוע שעבר. אולם, דווקא העיר הסונית פלוג'ה הפכה לסמל המאבק כולו.

 

ניו יורק טיימס

 

פרסום המסמך המודיעיני: במסמך התדרוך המסווג בנוגע לאל קאעידה שהתקבל בבית הלבן כחודש לפני מתקפת הטרור ב-11.9 נאמר כי רשת הטרור אל קאעידה שומרת על נוכחות קבועה בארצות הברית, במשך שנים. עוד נאמר בדו"ח המודיעיני שהותר אמש לפרסום כי אנשי הארגון עורכים מעקב אחרי בניינים פדרליים בניו יורק וייתכן שהם מתכננים חטיפות. אולם, המזכר אינו מתייחס לזמן ולמקום מסוים להתרחשות הפיגוע ולא מזהיר מפני שימוש במטוסים כבטילים.

 

בכירים בבית הלבן אמרו מיד לאחר פרסום המסמך כי המידע המדובר אינו קשור לפיגועים בניו יורק ובפנגטון שהתרחשו חודש לאחר מכן. אולם, המזכר מראה שלבוש היה מידע מדויק ועדכני יותר בנוגע לאיומי הטרור מאשר ידעו בעבר.

 

מדובר בתדרוך מודיעיני יומי שקיבל הנשיא באוגוסט 2001 ופורסם בעקבות דרישת ועדת החקירה העצמאית הבודקת את הנסיבות שהובילו למתקפת הטרור.

 

הסאן

 

שערוריית המין של הכדורגלן דיוויד בקהאם: רבקה לוס, המאהבת של כוכב הכדורגל, מגלה עוד ועוד פרטים על הרומן עם בקהאם וחושפת סודות מחדר המיטות. לוס טוענת שניהלה רומן עם הכוכב, במהלך משבר בנישואיו עם חברת ה"ספייס גירלס" לשעבר, ויקטוריה.

 

רבקה, 26, אמרה לחברה לשעבר: "הכנסתי כיף ומין לחייו, שני דברים שהיו חסרים לו מאוד. הוא אהב את הגוף שלי ואני אהבתי את הגוף שלי. אבל בעצם, מי לא היה אוהב אותו? חשבתי שאני מתאהבת בו ובתחילת יחסינו הוא היה מדבר איתי הרבה על הבדידות שלו ועל העובדה שהוא מתגעגע מאוד לילדיו. הוא האשים את ויקטוריה שאינה מביאה אותם לספרד והם רבו על כך".

 

לדבריה, הרומן ביניהם התחיל לאחר שיצאו לארוחת ערב עם חברים במסעדה תאילנדית. בקהאם, כוכב ריאל מדריד, מכחיש שהיה רומן בינו לבין לוס. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיראק. חטיפות, מהומות וכאוס
עיראק. חטיפות, מהומות וכאוס
צילום: ערוץ 1
בלייר. "לא נירתע מהמאבק"
בלייר. "לא נירתע מהמאבק"
צילום: CNN
בקהאם. בודד ומתגעגע לילדיו
בקהאם. בודד ומתגעגע לילדיו
צילום: איי אף פי
מומלצים