שתף קטע נבחר

נביטה נעימה

מה התנאים הטובים ביותר לנביטת עגבנייה?

אביזרים:

צלחת פטרי, זרעי עגבנייה יבשים, זרעי עגבנייה שהושרו 24 שעות במי מלח, זרעי עגבנייה שהושרו 24 שעות במים מתוקים, מי מלח, מים מתוקים.

 

 

מהלך הניסוי:

זורעים שלושה סוגים של זרעי עגבנייה בשלוש צלחות פטרי שונות. בצלחת אחת זורעים זרעים יבשים שיקבלו השקיה של מים רגילים, בצלחת שנייה זורעים זרעים שהושרו במי מלח למשך 24 שעות ויקבלו השקיה של מי מלח, בצלחת השלישית זורעים זרעים שהושרו במים מתוקים למשך 24 שעות ויושקו במים מתוקים (רגילים)

 

את כל הזרעים נשים בכלי סגור עם צמר גפן רטוב, מי לדעתכם ינבוט הכי מהר? ומי הכי לאט?

 

מה קרה?

מי המלח, עיכבו את זריעת העגבנייה ולכן הזרעים בצלחת הראשונה לא נבטו.

בצלחת שהושקתה במים רגילים החלה נביטה של הזרעים אבל בקצב איטי.

בצלחת שבה היו זרעים שהושרו במים רגילים למשך 24 שעות לפני הזריעה, הייתה נביטה חזקה ומהירה.

 

המסקנה, להשרות את הזרעים במים לפני הזריעה, זאת פעולה שמעודדת את הנביטה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה נובט יותר מהר?
מה נובט יותר מהר?
עגבניות במי מלח?
עגבניות במי מלח?
עגבניות במים רגילים?
עגבניות במים רגילים?
חכו ותראו...
חכו ותראו...
להשרות במים לפני הזריעה
להשרות במים לפני הזריעה
נותן את התוצאות הטובות ביותר
נותן את התוצאות הטובות ביותר
מומלצים