שתף קטע נבחר

ישראייר ואל על יוצאות בפרסום לישראלים בארה"ב

שתי החברות משקיעות 10,000 דולר בקמפיין שקופיות בערוץ הישראלי בארה"ב. ישראייר משקיעה 7,000 דולר נוספים בפרסום במגזין של הערוץ

המאבק על הקו לניו יורק בין אל על וישראייר מתעצם. השבוע נערכה טיסת הבכורה של ישראייר לארה"ב וכעת מפנות שתי החברות משאבים לתחום השיווקי. אלא שבשלב ראשון מקצות החברות משאבים לשיווק ופרסום של הטיסות והמבצעים לניו יורק דווקא בארה"ב ולא בישראל.

 

בימים האחרונים יצאו שתי חברות התעופה הישראליות בקמפיינים פרסומיים ושיווקיים בערוץ הישראלי בארה"ב וקנדה. החברות, שעד כה נמנעו מלנהל מאבק פרסומי חזיתי בישראל על הקו הפופולרי, משקיעות כל אחת כ-10,000 דולר בחודש לקמפיינים בטלוויזיה. ישראייר השקיעה 7,000 דולר נוספים על פרסום בעמודי צבע במגזין הפנאי של הערוץ הישראלי שנשלח למנויים מדי חודש ומופץ בבתי קפה הממוקמים בקהילות היהודיות. הקמפיין במגזין כולל סממנים של התוכנית "סקס והעיר הגדולה".

 

בשלב זה מתמקדות החברות בפרסום מחירתי בלבד ומעלות בערוץ שקופיות פרסום עם מחיר הטיסה לישראל. אל על גם מעדכנת את הצופים במבצעים ובמחירי הטיסה בכל חודש.

 

לדברי גולן שקד, סמנכ"ל השיווק של הערוץ הישראלי בארה"ב, את הפרסומת הראשונה העלתה אל על לפני כחודש וחצי, והקדימה את ישראייר שהעלתה פרסומת שלושה שבועות לאחר מכן. שתיהן מפרסמות בזמן צפיית השיא – אל על מעלה שקופית של 30 שניות בצמוד למהדורת החדשות של הערוץ וכן במהלך היום וישראייר מפרסמת בברייק הפרסומות בתוך המהדורה. לדברי שקד, מחיר ממוצע לספוט (30 שניות) בערוץ הישראלי בארה"ב עומד על 160 דולר מחיר מחירון, אך בפועל, לאחר הנחות, יכול התשלום להגיע ל-50-60 דולר. מדובר במחיר זול בהרבה בהשוואה לפרסום בערוצים מסחריים בישראל, בהם מחיר ממוצע לספוט בפריים טיים עומד על 10,000 דולר, וזו ככל הנראה הסיבה שהחברות בחרו להתחיל את המאבק השיווקי על הקו דוקא בערוץ בארה"ב ולא בישראל.

  

שקד מעריך, כי "בתקופת הקיץ המסרים הפרסומיים מתרכזים במחיר הטיסה בלבד, אך בשלב הבא יצטרכו החברות לפתח אסטרטגיית בידול, המתבקשת לאור התחרות בנתיב, ויעלו עם קמפיינים תדמיתיים שיסבירו את העדיפות שלהן על פני המתחרות".

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל על. קמפיין מחירים
אל על. קמפיין מחירים
מומלצים