עלו ברשת: איקאה מאכזבת
חתימה בכתב חרטומים, המכונית מנוחתה עדן, פוקר למתקדמים, איגואנה בבית, החיה שבמרצדס, עיצוב הבית, אקזיט ברשת, וגם: סנאי ופינגווין מנגנים קאנטרי
פייבוריט
למען הגילוי הנאות, נודה כי נוכח הצריכה הכפייתית של כפיסי עץ וטקסטיל שבדיים של כותב שורות אלה, אפשר לכנות את קומה שתיים בבית איקאה בפולג על שמו, לאות כבוד על תרומתו הרבה לקידום עסקי אינגבר קמפארד בישראל.
א-ב-ל, האתר החדש שהשיקה איקאה - הוא אחד האתרים הישראליים הפרימיטיביים והמרגיזים ביותר. להקמתו קדם, כנראה, תהליך קבלת החלטות ששילב קמצנות עם חוסר הבנה מוחלט בחשיבות האינטרנט. מהלכים שיצרו מוצר מופרך ומביך, שמציג את דפי הקטלוג המודפס של איקאה, ומאפשר ניווט בעמודים המותאמים לקריאה מנייר, ובחלוקה לפרקים שמוכתבים בידי הקטלוג המודפס. אם מעוניינים לדעת יותר על כל פריט - אפשר להגדיל את הטקסט או את התמונה וזהו.
כדי לחדד נסביר, שעל פי תפיסה זו, אין הבדל בין טלוויזיה לעיתון: את הדיווחים החיים והחדשות בטלוויזיה ניתן היה להקרין כטקסטים על גבי המסך, ללא ראיונות, צילומים מהשטח, או מגיש.
ציפינו מגוף שעשה כניסה כה מוצלחת לשוק הישראלי להשקיע יותר: להציג קטלוג מלא, לא רק של העונה הנוכחית, לאפשר חיפוש פריטים בכל חתך, ולאפשר לכל גולש ליצור רשימת קניות עם שמות הדגמים, מחיריהם ואפילו (וזה הכי חשוב באיקאה, כי אין שם קנייה ללא מקצה סבלות וסחיבות במחסני הענק של החנות) - מה מיקומם המדויק במחסנים.
אין סיבה, פרט אולי למגמה מכוונת של הנהלת איקאה לעודד את הלקוחות לשוטט יותר בחנות ולהגדיל את נפח הקנייה - שלא לאפשר הכנת רשימת קניות כבר באתר, מהלך כה אלמנטרי ב"חוויית הקנייה" של איקאה.
באיקאה מרגישים עם, אבל אנחנו יודעים בוודאות שבמישור המקוון הם לגמרי בלי: בלי היגיון, בלי ערך מוסף, בלי ערך בכלל. במקרה הזה, עדיף בלי אתר בכלל. גם באתרים אחרים של החברה באירופה ובעולם ניכר כי המגמה הזו - לא להוציא יותר מדי כסף במקום שבו ממילא אנשים נוהרים לקנות - קיימת.
אפילו באתר המצוין של הזכיין הבריטי אין אפשרות לבצע "הוספה לסל", כלומר לקבץ לרשימה אחת את כל הפריטים שמבקשים לאסוף בחנות עצמה. אולי גם שם הסיבה היא אמונה שיש לעודד את הקליינטים הפוטנציאליים לבוא ולהסתובב שעתיים בין המוצגים בחנות, רק כדי לבחור כסא להרכבה עצמית.
אז הבנו - איקאה לא מעוניינת עדיין לאפשר רכישה ישירה ברשת, מסיבותיה שלה. מצד שני, בהחלט יש מקום לצפות לקטלוג מקוון שבנוי בהתאמה לרשת, מביא יותר מידע ומאפשר הכנת רשימת קניות. יש כללים בסיסיים וסטנדרטים מקצועיים שגוף ענק כמו איקאה לא יכול להרשות לעצמו שלא לעמוד בהם עם כניסתו לרשת. באופן מפתיע, בחר הזכיין המקומי להתעלם מכולם.
לא פחות מ-23 עמודים עמוסי תמונות איכותיות ממתינים לכם בפורום של "הייד-פארק", שמתעד את מהלכה של הפגנת הימין הגדולה בשבוע שעבר. התמונות צולמו לאורך הדרך מיישובי גוש קטיף ועד לכותל המערבי, הן מציגות ילדים ומבוגרים אוחזים ידיים, ממחישות את מורכבותו הלוגיסטית של המבצע הזה, ומעבירות משהו מהאווירה הפסטיבלית, שמזכירה את מצעדי המחאה של שנות השישים.
"ארבעה גלגלים" הוא שמה של התערוכה העצובה של ליאור ברוך, המתעדת עשרות ואולי מאות כלי רכב עתיקים ונטושים בשטחים פתוחים ולצדי הדרכים ברחבי הארץ. באתר מסביר ברוך כמעט בליריות כיצד שימשו כלי רכב אלה את בעליהם בנאמנות רבה במשך שנים, וכשיום אחד נתקעו, והגיעו לגיל זקנה - נבעטו אל השדה הפתוח, וננטשו שם, "חשופים ופגיעים" (זה ציטוט מדבריו). סדרת התמונות צולמה במשך כמה שנים, והיא מציגה את אנדרטות הפח האלה כחלק כמעט טבעי מסביבתן. התערוכה חולקת כבוד אחרון לכלי הרכב המתים, ומצליחה לרגש.
חבורה של ישראלים בטווח גילאים רחב ומערים שונות ברחבי הארץ, שהמכנה המשותף להם הוא אהבתם לחיות אקזוטיות, כלומר זוחלים וחרקים בעיקר, ייסדה את אחד האתרים הקהילתיים היפים ביותר שעלו לאחרונה לרשת - "אקזוטיק פט'ס". האתר נועד לאגור ידע בכל הנוגע לגידול זוחלים וחרקים בעיקר בסביבה ביתית, הוא עתיר מידע חינוכי, מביא מאמרים מקצועיים, אינדקס אתרים, גלריות, ומערכת של כ-15 פורומים לייעוץ והחלפת מידע מקצועי. העיצוב והמבנה נאים, ואהבת הטבע של מפעיליו עוברת בקלות גם לגולשים.
אם אתם בני פחות מ-18 ועדיין לא מצאתם את האתר הרשמי של "אקזיט", הלהיט הטלוויזיוני (היחיד בינתיים) של ערוץ 10, הנה הוא לפניכם: צבעוני מאוד, עמוס פרטים על המנחים והפינות הקבועות, מביא קטעי וידאו ותמונות פפארצי, מידע על סדרת מסיבות הקיץ נוסח MTV "אקזיט-סיטי", וכמתבקש מהאתר המארח ("תפוז") - גם פורומים.
אתר חדש, איכותי, אסתטי ומושקע, מוקדש כל כולו למשחק הפוקר, מביא חדשות מהענף, הודעות על פעילות בארץ, מידע על כללי המשחק, מילון מונחים, טורנירים בארץ ובעולם, טיפים ואסטרטגיות לשחקנים, וקישורים לאתרי פוקר ברשת. האתר אינו נוגע בתחום הלא חוקי, וגם לא מזכיר במבנהו ועיצובו אתר הימורים. הוא כולל מאמרים מקצועיים, מדריכים למתחילים וכתבות מגזיניות, מבשר על בחירתו של חיים אסולין ל"אלוף הפוקר הישראלי", ומקדיש עמודים ל"היכל התהילה" של הפוקר העולמי, בו מוצגים גדולי הקלפנים של כל הזמנים. לצד התכנים מפעיל האתר גם פורום.
הרעיון הזה מסחרי לחלוטין, אבל מקורי ומעניין מספיק על מנת שנזכיר אותו: מפעילי "מיי בית" (נכון, שם עילג), אתר מסחר כללי, אספו במשך תקופה ארוכה תוכניות מפורטות מאדריכלים, להקמה ובנייה של בתים מסוגים שונים, שאותם אדריכלים יצרו במקור למען חברות בנייה ואנשים פרטיים. התוכניות מפורטות מאוד, ויורדות לניואנסים הכי קטנים של היבטי המגורים בכל סוג של בית.
כעת, מציעים מפעילי האתר את המאגר לציבור משפרי הדיור המשוטט ברשת למצוא מציאות, ומאפשרים לכל אדם שמעוניין לבנות את בית חלומותיו לבחור אחד מהדגמים הרבים, שמתאים למבוקשו. כך, במקום אלפי דולרים, עלותה של תוכנית אדריכלית מקורית, ניתן לרכוש תוכנית טובה ומתאימה בכמה מאות דולרים בלבד, ואחרי ביצוע ההזמנה - לקבלה מודפסת בצבע בדואר או בכל דרך אחרת. נחמד.
הצחוקיה
ושוב איתכם: מקבץ הכתובות, הקישורים, הסרטונים והבדיחות המקוונות שיעשו לכם שלושים שניות של נחת.
הזר הזר - לפחות 16 קוראים שונים שלחו אלינו את הלינק הזה השבוע, ובמקביל - רבים אחרים ביקשו שנפרסם את כתובתו המלאה בתירוצים שונים. ועל מה הרעש? לא, חלילה, אתר שמלמד לייצר שטרות של דולרים כשרים מגלילים ביתיים של ניילון נצמד, אלא סתם, עוד תרגום מילולי, פלאשי ודבילי, לשיר מוכר. הלהיט התורן של חובבי הז'אנר הוא שיר טורקי מוכר, "הזר הזר", שבגירסתו זו, חייבים להודות, שופר להפליא, והצליח למרוח חיוך אידיוטי של מבוכה גם על פרצופו של גדול הקטיגורים.
יומולדת למאיה - ואם כבר עיבודי פלאש לשירים, הנה "מזל טוב מאיה", עיבוד של סער מיטלמן למשהו לטיני שנשמע כמו להקת "ארה", עם הרבה פעלולים, טיפוגרפיה מושקעת ואטיטיוד חביב.
שם חרטומי - איזה מגניב: אם תמיד תהיתם כיצד היה שמכם נכתב בכתב חרטומי מצרים, הנה המקום שיאפשר לכם לקעקע רצף של צורות ודמויות שביחד מהווה את שמכם (או שם אהובתכם) על הכתף. האתר המקסים הזה מאפשר הזנת שם (או מילה), המתורגם מידית לכתב חרטומים. לא ברור אם יש ביסוס מדעי ארכיאולוגי מוכח למנגנון הזה, אבל הרצינות הכללית והאיכות גורמים לנו להניח שכן. (שלחה: נעה בן שבת).
צמד רעים - סרטון אנימציה חמוד: סנאי ופינגווין מנגנים קטע קאנטרי על רקע שמורת טבע אמריקנית, ההולכת ומתמלאת במבקרים. סרטון מתוק עם ניחוח חזק של מחאה ירוקה. (שלחה: ריטה גפן)
בועות מתפוצצות - הנה משחק שכבר בתחילתו החלטנו שהוא לא בשבילנו, עם המוטוריקה הבעייתית שלנו וקשיי השליטה בעכבר ובמקלדת בו זמנית, אז ויתרנו. עם זאת, יש שטוענים שהוא ממכר ונחמד: יצור עם פוזה של קאובוי יורה סילונים לעבר בועות סבון, שמתפצלות והופכות לעוד בועות סבון, שמאיימות להטביע אותו. כל שלב קשה מקודמו. (שלח: אביב רפפורט).
חיה רעה - והנה מוכרחון: פיתחו רמקולים, הפעילו נגן מדיה, וצפו לכם בסרטון פרסומת פשוט ע-נ-ק של מרצדס, המוכיח שהעיצוב האלגנטי של המכונית, והקווים הנקיים הם רק הסוואה לחיה רעה שמסתתרת בתוך הברזלים, ומאיימת לפרוץ בכל רגע. סרטון מדליק ומקורי במיוחד. (שלח: עמית פ').
חולף עם הרוח - ואם כבר פרסומות למכוניות, הנה סרטון לא פחות מדליק, שמנסה להוכיח שהנהיגה בדגמים החדשים של אודי יכולה להחליק לכם את הקמטים מרוב תענוג. התיאוריה הזו מקבלת גיבוי לא שגרתי. (שלח: עמית פ')