חדש בישראל: סדנת הרזייה הוליסטית לילדים
בסדנה החדשה, שתיפתח בתחילת שנת הלימודים בגבעתיים, ילמדו בני 10-16 איך להוריד ולשמור על המשקל באמצעות תזונה טבעית, תפישה הוליסטית ודמיון מודרך
מגמת הניו-אייג' תופסת תאוצה, ומגיעה עכשיו גם לקטנטנים: בספטמבר תיפתח בגבעתיים קבוצת "קיד לייט" – תמיכה להרזיה ושמירת משקל לבני 10 עד 16, על פי עקרונות התזונה הטבעית, התפישה ההוליסטית והדמיון המודרך.
הסדנה תיערך במתכונת של מפגש שבועי, שיתקיים לאורך כל השנה, ויכלול תוכנית הרזייה אישית ומעקב צמוד לכל משתתף. הסדנה תכלול הרצאות על שינוי הרגלי אכילה והקניית ערכים חדשים לכל החיים, העשרה בנושאי תזונה, שיתוף חווייתי ורגשי, כלים להתמודדות עם קשיים חברתיים, שיפור הדימוי הגופני וסיוע בהצבת יעדים והשגת מטרות. כל אלה, לצד ייעוץ להורים ושילובם לכל אורך התהליך.
את הסדנה ינחו ד"ר ולי עילם, הנטורופטית הראשית של "בית לוינשטיין", ונירית נורמן, מנחת דמיון מודרך מוסמכת. נורמן מסבירה: "זו בעצם קבוצה הוליסטית של אנשים ששומרים על המשקל. ד"ר עילם תסביר בסדנה על עקרונות התזונה הנכונה וההיכרות עם אבות המזון והשומנים, ואני אעביר את החלק של הדמיון המודרך והשגת מטרות".
"הדגש הוא על תזונה טבעית", היא מפרטת, "ואנחנו לא מנסות לעשות מהפכות יותר מדי רציניות בהרגלים של הילדים והמשפחות. אבל בהחלט נמליץ להימנע או לפחות להפחית עד כמה שניתן צריכת קקאו, קולה, דיאט קולה, שוקולד ושומנים רוויים שנמצאים בעיקר במזונות מן החי".
ומה כן אפשר וכדאי? "להוסיף יותר סיבים תזונתיים, שנמצאים בדגנים מלאים, בפירות ובירקות. לשלב מיצים טבעיים במים – במקום כל המשקאות הממותקים. להימנע מחומרים משמרים, מצבעי מאכל וממייצבים של צבע וטעם".
פרט לייעוץ ולשקילה, תכלול הסדנה שיתוף חוויתי של הנערים ב"סיפורי גבורה ופיתויים", והרצאות שונות כמו "איך להתנהג במסעדות", "מה לעשות אם אתה לבד בבית" ו"איך לא ליפול למלכודת הפאסט פוד". בתום כל מפגש, לאחר הרפייה אקטיבית מיוחדת לילדים, ייערך תרגול של דמיון מודרך, שיתמקד בשני תחומים: שיפור הדימוי הגופני העצמי וכלים להתמודדות חברתית עם מחסומים ועם דחייה. דגש מיוחד יינתן לשאלה כיצד להציב מטרה ולעמוד בה.
עלות הסדנה, שתיערך החל בספטמבר, בבית שרת בגבעתיים: 280 שקל לחודש.
הילדים ילמדו איך לא ליפול במלכודת הג'אנק פוד
מומלצים