אליהו: עלייה של 96.5% ברווח הנקי ברבעון
הגיע ל-41 מיליון שקל; העלייה נובעת בעיקר מרווח של 16.4 מיליון שקל מהשקעות בעיסקי ביטוח כללי
הרווח הנקי של חברת הביטוח אליהו גדל ברבעון השלישי של השנה ב-96.5% והסתכם בכ-41.1 מיליון שקל, לעומת כ-20.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
ברווח הנקי לתשעת החודשים הראשונים של השנה חלה ירידה של 21.3% והוא הסתכם בכ-5.28 מיליון שקל, לעומת 108.32 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
העלייה ברווח הנקי לרבעון נובעת בעיקרה מהרווח מהשקעות בעיסקי ביטוח כללי, שהסתכם ב-16.4 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 10.7 מיליון שקל, ברבעון המקביל אשתקד. הרווח מעיסקי ביטוח כללי היה 69.4 מיליון שקל, ושיקף עלייה של כ-67% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2003.
בכל תשעת החודשים הראשונים נרשמה בענף זה ירידה של 12.4% ברווח, והוא הסתכם בכ-136.2 מיליון שקל.
אליהו תחלק השנה מניות הטבה לבעלי המניות בסכום של 30 מיליון דולר. בעל המניות הוא שלמה אליהו, שמחזיק בהן במישרין ובאמצעות חברת שלמה אליהו אחזקות. אליהו הכחיש שיש בכוונתו למכור את מניותיו בפניקס או שהוא מנהל מגעים בנושא עם בעל השליטה בפניקס, יעקב שחר.
בהכנסות החברה משכר דירה חלה ירידה של 62%. אלו הצטמצמו מ-929 אלף שקל ברבעון המקביל אשתקד ל-354 אלף שקל ברבעון השלישי השנה.
בעיסקי ביטוח חיים נרשמה ברבעון ירידה של כ-46% ברווח והוא הסתכם בכ-5 מיליון שקל. בתשעת החודשים ירד הרווח מביטוח חיים ב-17.3% והסתכם ב-22.57 מיליון שקל. בכוונת החברה להיכנס בתנופה רבה יותר לתחום, לאחר שצירפה לשורותיה כמנהל האגף את בועז ליננברג, מבכירי חברת הפניקס. נראה כי הירידה ברווח נגרמה בעיקר בגלל ירידה ברווחי ההשקעות בענף ב-7.2 מיליון שקל, ל-10.9 מיליון שקל.