שתף קטע נבחר

זה הכל כסף?

האם הגזירה השווה בין ההצלחה היחסית של אתר דה מארקר לכשלון היחסי של אתר הארץ לבין מקבילות הדפוס שלהם נמהרת מדי?

עיתון כלכלי חדש נולד בשבוע שעבר בתוך עיתון הארץ ולידו עיתון האב נראה לפתע דק ומסכן. עיתון אמרנו? "The Marker הארץ" הוא אתר האינטרנט המודפס הראשון (המכתב לקוראים הבטיח 'כלי ניווט פשוטים' לצורך התמצאות בעיתון).

 

"זה הכל כסף והגיע הזמן שתבין את זה", אומר בפרסומת עם שמץ של נזיפה דב הפנדה המגודל, שאמור לסמל נגישות וחביבות, אך לא מפספס הזדמנות לזלזל בקורא העיתון הטמבל שמנסה להתעניין במניות. ואמנם, העיתון החדש שואף לטפל בכל – צרכנות, טכנולוגיה ואינטרנט ואפילו תרבות – כאשר הכל נצבע בצבע הכסף.

 

עורכי העיתון הסבירו כי השינויים בוצעו לאחר שנה של מחקרים ובדיקות, בין השאר בעקבות מחקר בקרב גולשי אתר The Marker. לא נפקפק ברצינות הבדיקות או בהבנה הכלכלית המעמיקה של עורכיו, אך בהשלכה הגורפת מהאינטרנט לדפוס ניכרים סממנים של הימור. לא נכון לגזור גזירה שווה בין ההצלחה היחסית של אתר The Marker והכשלון היחסי של אתר הארץ לבין מקבילות הדפוס שלהם. הדפוס הוא חיה שונה לחלוטין מהאון ליין.

 

ברשת, נאמנות הקורא חמקמקה יותר וכופה על אתרי האינטרנט שינויים מתמידים ומאבק יומיומי על לבו. גולשים רבים יבקרו בכמה אתרי חדשות מתחרים במקביל בעוד מיעוט מבין קוראי העיתונים קונה שני עיתונים ברוב ימי השבוע.

 

האינטרנט היא פלטפורמה אידיאלית לאתרי נישה הפונים לקוראים לפי תחומי עניין ספציפיים. בדפוס, עיתונים שמתמקדים בנישה מסוימת מצמצמים את קהל היעד הפוטנציאלי שלהם, ונזיפות לקוראים שלא מגלים עניין בתחום מסוים לא צפויות לעזור במקרה הזה. העניין או חוסר העניין במדורי הכלכלה מזכיר קצת את הספורט - חלק מהקוראים לא מפספסים ולו פסיק אחד, ואילו אחרים משליכים את כל המדור לפח מבלי להקדיש לו מבט.  

 

כל אותם גורמים שסייעו להצלחה של אתר The Marker – עדכניות ומגוון ידיעות בתחום הכלכלי מספקים נימוקים כבדי משקל להמשיך לקרוא את אתר The Marker, ולא בהכרח משכנעים את הקוראים לשלם עבור מנוי לעיתון הארץ. צביעת "הארץ" בצבע הכסף תדבר בעיקר למשוכנעים – אלה שממילא ניזונים מדיווחים כלכליים בארוחת הבוקר ומחוברים אליהם בהמשך היום באמצעות האינטרנט. לטובת הפלורליזם התקשורתי, הלוואי ואני טועה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדפוס והאינטרנט - שתי חיות שונות
הדפוס והאינטרנט - שתי חיות שונות
מומלצים