שתף קטע נבחר

האופרה הישראלית תבצע לראשונה את "ווצק"

"ווצק", מיצירות המופת החשובות שנכתבו במאה ה-20, תעלה כהפקה משותפת עם פסטיבל ויסבאדן לציון 125 שנה להולדתו של ברג

לציון 125 שנה להולדתו של המלחין אלבן ברג תעלה האופרה הישראלית החדשה, בשיתוף עם פסטיבל ויסבאדן, את האופרה "ווצק" שבוצעה לראשונה לפני 80 שנה. זו הפעם הראשונה בה תבצע האופרה הישראלית את "ווצק", הנחשבת לאחת היצירות החשובות שנכתבו במאה ה-20.

 

מנהלה המוזיקלי של האופרה הישראלית, אשר פיש, ינצח על ההפקה שתעלה בבכורה ב-16 בפברואר בבימויו של מנפרד ביילהרץ, מנהל הפסטיבל ומחשובי הבמאים העכשוויים בגרמניה.

 

צילום: גדי דגון
ווצק האופרה הישראלית החדשה אלבן ברג (צילום: גדי דגון)

בהפקה הנוכחית ישתתף צוות זמרים בינלאומי ובהם זמרי הבריטון הגרמנים אנדרס שרייבנר וקרלו הרטמן שיחלקו ביניהם את תפקיד ווצק; זמרת הסופרן הבלגית הלן ברנרדי וזמרת הסופרן הפינית אילאנה לפאליינן שיבצעו לסירוגין את תפקיד מארי הבוגדנית; זמר הבריטון האוסטרלי מייקל הווארד בתפקיד מפקדו של ווצק וזמר הבריטון האמריקני מייקל מאיירס בתפקיד מאהבה של מארי.

 

ברשימת הסולנים הישראלים שישתתפו בהפקה ניתן לציין את זמר הבריטון ולדימיר בראון שיבצע את תפקיד הרופא של ווצק, את פליקס ליבשיץ בתפקיד השוטה וסבטלנה סנדלר.

 

לצורך הפקת הענק יחברו גם זמרי פילהרמוניה או תחת שמה הנוכחי "המקהלה הישראלית החדשה", ילדים ממקהלת מורן והתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. ההפקה החדשה תבוצע בגרמנית ותלווה בכתוביות בעברית ובאנגלית לנוחיות הקהל.

 

האופרה "ווצק" מבוססת על המחזה "וויצק" מאת גאורג ביכנר המספר את סיפורו של החייל יוהן כריסטיאן וויצק. החחיל, שהתייתם מהוריו כנער, נע ונד ברחבי גרמניה, לא מצליח למצוא לעצמו עבודה קבועה ומחליט להתגייס לצבא. כשהוא מגלה שאשתו בוגדת בו עם חבריו החיילים הוא מתגרש ממנה וחוזר לנוע ברחבי גרמניה. גם אהובתו החדשה בוגדת בוויצק והוא, אחוז קנאה, נוהג בה באלימות ובסופו של דבר דוקר אותה. וויצק נעצר על ידי המשטרה ושלוש שנים אחר כך מוצא להורג בכיכר העיר בלייפציג, עיר הולדתו.

 

גרסת האופרה מבוססת על המחזה אך שונה.

האופרה כתובה בשלוש מערכות בהן 15 תמונות המבוצעות ברצף דרמטי-מוזיקלי ללא הפסקה במשך 100 דקות. בגרסת האופרה החייל הנאיבי שאינו מוצא מקום בעולם ונבגד על ידי סובביו מטביע את עצמו בנהר לאחר שרצח את אהובתו הבוגדנית.

 

האופרה הישראלית תקיים מופע לקראת בכורה ב-12 בפברואר בו יספרו אשר פיש ומפרד ביילהרץ על הייחודיות של "ווצק" במכלול היצירה האופראית, על התזמור המיוחד של היצירה ועל הדרישות הקוליות הספציפיות של אופרה זו. במפגש, אותו ינחה הדרמטורג של האופרה מיכאל אייזנשטדט, ישתתפו זמרים מצוות ההפקה. על מנת לאפשר לצופים מבט קרוב על ההפקה הייחודית החלטה הנהלת האופרה לקיים לראשונה הרצאת מבוא מדי ערב כשעה לפני תחילת ההצגה. ההרצאות יהיו פתוחות חינם לרוכשי הכרטיסים להצגות. כן יתקיימו סיורים מאחורי הקלעים שיאפשרו הצצה לעשייה האופראית כשעה לפני תחילת המופעים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים