שתף קטע נבחר

הפתעה בטקס האוסקר הצרפתי

הסרטים "כשהנערים שרים" ו"שנים של אירוסין" הפסידו לסרט הקטן "L'Esquive" שזכה בפרס הסזאר לסרט הטוב ביותר

"כשהנערים שרים" ו"שנים של אירוסין" גרפו אמש (שבת) יחד שבעה פרסי סזאר, "האוסקר הצרפתי", אבל החמיצו את הפרס החשוב ביותר, פרס הסרט הטוב ביותר, בו זכה דווקא סרט קטן בשם "L'Esquive", שלקח ארבעה פרסים כולל פרסי הסרט, הבמאי והתסריט.

 

הסרט, סיפורם של מתבגרים בפרבר עני המתאמנים לקראת הצגה, זכה גם בפרס השחקנית החדשה שהלך לשרה פורסטייה.

 

"שנים של אירוסין", עם חמישה פרסים, היה הזוכה במספר הגדול ביותר של פרסים, שהחשוב ביניהם היה פרס שחקנית המשנה למריון קוטילארד. הסרט זכה גם בפרסי השחקן הצעיר, התלבושות, הצילום והתפאורה. "שנים של אירוסין" לא הורשה להשתתף בהתמודדות על אוסקר הסרט הזר מטעם צרפת בגלל חלקו הגבוה של המימון האמריקני בסרט.

 

האכזבה הגדולה של הערב היתה שייכת לסרט "כשהנערים שרים", שלמרבה ההפתעה זכה רק בפרסים משניים: הסאונד והפס-קול. הסרט, שהיה המצליח ביותר בשנה שעברה בצרפת עם 8.5 מיליון צופים ומועמדות לפרס האוסקר, מביא את סיפורם של קבוצת נערים פרועים שמצטרפים למקהלת בית הספר בלחצו של המנהל.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זכתה. פורסטייה
זכתה. פורסטייה
צילום: רויטרס
מומלצים