שתף קטע נבחר

תחרות רובינשטיין לא תשודר בערוץ הראשון

לראשונה זה 33 שנה רשות השידור לא תשדר את התחרות הבין לאומית לפסנתר בטלוויזיה. לשכת בראל: "השידור ברדיו מספיק". בעלי הזכויות: טוענים: לא סיכמנו גם על שידור ברדיו

רשות השידור החליטה שלא לשדר השנה בטלוויזיה את תחרות רובינשטיין הבינלאומית לפסנתר. שלב א' של התחרות הבינלאומית ה-11 ייפתח בשבוע הבא. עד עתה שודרו כל התחרויות, החל מהתחרות הראשונה, שהתקיימה לפני 33 שנים. 

 

ערוץ התרבות הישראלי, שחתם על הסכם בלעדי לשדר את התחרות, הציע להעביר לרדיו של רשות השידור את כל שלב ב' של התחרות, ולרדיו ולטלוויזיה את קונצרט הגמר - וזאת תמורת 25,000 דולר. מהערוץ נמסר כי לאור הבעיות בתקציב רשות השידור, הם הסכימו לקבל את הכסף רק כאשר יהיה בידי הרשות הסכום. לטענתם, "הרשות אפילו לא טרחה לתת תשובה, וזאת למרות שהפגישה הראשונה עם מנכ"ל רשות השידור, מר יוסף בראל, התקיימה לפני למעלה מחודשיים וחצי".

 

במטה הפסטיבל זועמים: "במהלך השנים הפכו השידורים לחגיגה תקשורתית והשידור הטלוויזיוני החי של שלב הגמר עם הפילהרמונית הישראלית היווה מקור הנאה לרבבות מאזינים וצופים ברחבי הארץ. החלטתו של בראל מצערת במיוחד גם לאור הפער העצום בין מיליוני הדולרים מכספי משלמי האגרה המושקעים בשידורי ספורט מדי שנה, אל מול 25,000 הדולר הדרושים לשידור אירוע תרבותי חשוב ממדרגה ראשונה, המתקיים אחת לשלוש שנים".

 

מלשכתו של בראל נמסר בתגובה: "אנו משדרים כמו בכל שנה את תחרות רובינשטיין ברדיו. לגבי הטלוויזיה, אין אפשרות לשדר מכיוון שההפקה היא חיצונית, בשידור ישיר ומנוגדת להסכמים הקיימים ברשות השידור. מנהלי המדיה חשבו ומצאו שהשידור ברדיו מספיק".

 

גד נשיץ, יו"ר עמותת ארתור רובינשטיין הבינלאומית למוסיקה, מסר: "אני מצר על כך שמטעמים כספיים לא תשודר התחרות. פניתי לשר האוצר בבקשה שיפעל לשינוי המצב, על מנת לאפשר את השידור".

 

בנצי שירה, מנכ"ל ערוץ התרבות הישראלי: "אין בכלל שידור ברדיו. מהנהלת קול המוזיקה נמסר שאין אמצעים לכך, ונכון לכתיבת שורות אלו לא נעשתה פנייה המאשרת שידור. רשות השידור קונה הפקות חיצוניות חדשות לבקרים, ואף מחויבת על-פי חוק לקנות 25% מהפקותיה מגורמים חיצוניים. יתרה מזאת, רשות השידור הציעה 7,000 דולר עבור שידור התחרות".

  

ולמעוניינים: החל משלב ב' שיחל ב-4 באפריל תשודר התחרות ב"ערוץ התרבות הישראלי" ב-HOT מדי ערב בין השעות 20:30 ל-23:30. שלב הגמר, שיתקיים ב-13 באפריל בהיכל התרבות בתל-אביב, ישודר בשידור חי בגלי צה"ל ויום למחרת בערוץ התרבות הישראלי.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"תחרות רובינשטיין" לא תשודר
"תחרות רובינשטיין" לא תשודר
בראל, לא משדר
בראל, לא משדר
צילום: לע"מ
מומלצים