אוגוסט: עלייה ברמת הסיכון של עסקי התיירות
מצב העסקים בכלל המשק שמר על יציבות עם נטייה להרעה קלה ברמת הסיכון. כלכלני BDI: למרות ההטבה שנרשמה מאז 2004, רמת הסיכון של עסקים בישראל עדיין גבוהה מהממוצע
באוגוסט חלה החמרה במצב ענף התיירות והנופש, שעמד גם החודש בראש רשימת הענפים החלשים והמסוכנים ביותר. מדד הסיכון המשולב של הענף עלה באוגוסט ל-7.6, לעומת 7.4 ביולי ו-6.85 באוגוסט אשתקד. כף עולה מנתוני מדד הסיכון המשולב של קבוצת BDI.
מהנתונים עולה כי באוגוסט היו כ-45.6 אלף חברות ועסקים בישראל בסכנת סגירה, לעומת 44.7 אלף ביולי, ולעומת יותר מ-48 אלף חברות ועסקים בינואר 2005. הסיכון הממוצע של המשק עמד באוגוסט על 6.10, לעומת 6.09 ביולי. הממוצע ב-2004 כולה עמד על 6.24.
כלכלני BDI מציינים כי באוגוסט נרשמה עליה מתונה בשיעור החברות הנמצאות במצבי סיכון גבוהים וגבוהים במיוחד. מבין כל החברות והעסקים בישראל, 15.2% נמצאים במצב סיכון גבוה במיוחד, 16% נמצאים במצב סיכון גבוה מהממוצע, וכ-60.4% נמצאים במצב סיכון בינוני.
שיעור החברות ברמות הסיכון הנמוכות והזניחות רשם עלייה קלה החודש ונאמד ב-8.4%, לעומת ל-8.1% ביולי.
לדברי כלכלני BDI, למרות ההטבה שנרשמה מאז 2004, מצב הסיכון של המשק הישראלי עדיין מוגדר כגבוה מהממוצע, ורק כאשר ירד מתחת לקו ה-6, יוגדר מצב הסיכון של המשק כבינוני.
הענף היציב ביותר במשק היה באוגוסט, כבחודשים קודמים, ענף תעשיית הכימיקלים. ענף זה רשם באוגוסט שיפור נוסף, ומצב הסיכון שלו עמד על 4.4 לעומת 4.7 ביולי.
ענפים נוספים שהוגדרו יציבים באוגוסט כוללים את תעשיית נייר וקרטון, תעשיית גומי ופלסטיק ותעשיית המתכת. ענפים נוספים שהוגדרו חלשים באוגוסט כוללים את ענפי שירותי ההובלה, הבידור, הבנייה, הדפוס וההוצאה לאור והייצור החקלאי.
ענף תעשיית המזון רשם הרעה של 11.7% לעומת אוגוסט אשתקד, וענף התיירות רשם הרעה של 10.9%. לעומתם, ענף השירותים הסוציאלים רשם הטבה של 9.9% לעומת אוגוסט אשתקד, וענף שיווק הטקסטיל רשם הטבה של 9.3%.
מבדיקה מיוחדת שערכו כלכלני BDI עולה, כי שיעור החברות הנמצאות בסכנת סגירה בת"א,מרכז והשרון נמוך משמעותית מהשיעור ביתר אזורי הארץ. בנגב, בערבה וברמת הגולן והגליל העליון נצפה שיעור גבוה של חברות הנמצאות בסכנת סגירה.
הרעה במצב ענף התיירות
צילום: דוד הכהן
מומלצים