שתף קטע נבחר

Sly 3: יש כבוד

Sly 3: Honor Among Thieves, הכותר השלישי בסדרה, חזר למקורות. אחד ממשחקי הפלטפורמה הטובים ביותר שיש, מומלץ לאוהבי הפלטפורמה ובכלל

בדומה לנינטנדו, סוני יודעת כי כדי להצליח יש להשקיע בפיתוח דמויות מותג, שיוצרות זיקה עם קונסולת המשחק, שלושת המוסקטרים, רצ'ט מהסדרה Ratchet and Clank, ג'ק מהסדרה Jak and Daxter, וסליי קופר מהסדרה Sly של Sucker Punch, אמורים למלא את המשבצת האלה. שלושתם יצאו בשנה שעברה עם כותרים מוצלחים ביותר אשר גרפו שלושתם ביקורות יוצאות מן הכלל.

 

השנה הייתה מוצלחת פחות עבורם. Ratchet: Gladiator הפך למשחק פעולה ויריות, ו-Jak X הפך למשחק פעולה ומירוצים. Sly 3 חוזר דווקא למקורות, הרחיב את ההיבט של הפלטפורמה במשחק.

 

הדמויות

 

בניגוד לסדרות של רצ'ט או ג'ק, בהן הבליטו את הדמות הראשית וקיצצו בכל השאר, בכותר החדש

 של סליי הוסיפו עוד דמויות ועוד משימות, אולי יותר מדי. חברי כנופיית קופר הוותיקים חזרו. סליי קופר הדביבון, גנב ברמה בין לאומית ונצר למשפחת גנבים, גדל בבית יתומים שם פגש את מורי ובנטלי.

 

בנטלי הצב, המוח שמאחורי הכנופיה, מתכנן את כל המשימות מה"בית הבטוח", ומייצר באופן אוטונומי את כל המכשור הנדרש. מדי פעם הוא יוצא לשטח כאשר כישוריו נדרשים. מרי ההיפופוטם, גדול חזק ומגושם אך בעל לב זהב. מסוגל לגרום נזק רציני לאויביו ולהעיפם למרחק, מרי מסוגל גם להפוך לצורה של כדור ולהגיע למקומות גבוהים.

 

חברי הכנופיה החדשים

 

לכנופיה של סליי, בנטלי ומורי הצטרפו דימיטרי חרדון, התחיל כאמן צעיר וכושל, לאחר שהחל לזייף יצירות אומנות התעשר והפך לדמות מפתח בעולם הפשע.

 

הגורו האבוריג'יני, מורו הרוחני של מוריי, הוא בעל כוחות מיסטיים המסוגלים לשלוט במוחו של היריב ולגרום לו לבצע פעולות לא רצוניות. פלנופה היא בחורה צעירה המתמחה בשליטה מרחוק על מכוניות ומסוקים. פנדה-קינג, מומחה בחבלה וחומרי הנפץ, ממתין לשעתו הטובה לחזור לכס המלכות.

 

יש גם עוד, בהם המפקחת קרמליטה מונטויה פוקס, הנחשבת למוכשרת וקפדנית במיוחד

למרות שעדיין היא לא הצליחה לשים את ידה על הכנופיה; לי פויי, שודד ים הסבור שהוא החכם באדם. הברון השחור, אלוף בקרבות כלבים אשר ניצח בקרבות רבים; דון אוקטביו, זמן אופרה איטלקי השולט במאפיה, ועוד. 

 

העלילה

 

בתחילת הכותר השלישי כנופיית קופר מונה רק שתי דמויות. סליי הדביבון המתמחה בגנבה ובנטלי, הצב המלומד, המוח שמאחורי הכנופיה. בנטלי מרותק לכיסא גלגלים וזאת בשל התאונה המחרידה שאירעה בסוף הכותר הקודם, אך אל דאגה, כסא גלגלים כמו שיש לו יגרום לו לשכוח את נכותו. 

 

הכיסא מצויד בסילון המאפשר לבנטלי לרחף ולבצע מגוון התקפות מתוחכמות. מורי ההיפופוטם המגושם נעדר בשל רגשות האשם הכבדים אותם הוא נושא על מצפונו לאחר שגרם לפציעתו של בנטלי, בשל כך,

 מורי החליט לחפש קצת רוחניות בצד השני של העולם, אצל גורו אבוריג'יני.

 

סליי גילה לתדהמתו שגאון מטורף השתלט על האוצר של משפחתו, ומיד הוא מחליט לתגבר את הכנופיה על מנת להציל את האוצר. כצעד ראשון והכרחי הוא פועל להחזרתו של מורי ההיפופוטם לקבוצה ובהמשך החבורה תגיע לשיאה עם שבע דמויות. כל דמות מתמחה בתחום קצת שונה וכתוצאה מכך מגוון המשימות במשחק הופך להיות עשיר ומגוון במיוחד.

 

משחקיות

 

לכל דמות במשחק יש משימות המתאימות לאופי שלה, יש מספר משימות הדורשות יותר מדמות אחת כאשר המצלמה עוברת בין הדמויות לפי התור.

 

הדמויות הוותיקות מתנהגות הרבה יותר יפה מבעבר והמשימות שלהן בדרך כלל יותר המעניינות זאת בניגוד למשימות של הדמויות החדשות, הפחות מעניינות ולעיתים די מיותרות. ניתן לשחק גם בדמות המפקחת קרמליטה מונטויה פוקס, שלעולם לא הפסיקה לרדוף אחרי סליי הדביבון.

 

ThiefNet - החנות של הגנבים

 

סליי שוב עובר בין הרמות בקלילות מרשימה. הוא ושאר הכנופיה מצוידים בכמה פריטים חדשים ומאוד יעילים שניתן לרכוש מרשת הגנבים ThiefNet, שהכרנו לראשונה בכותר Band of Thieves.

 

אחד הפריטים המשעשעים ביותר הוא המצנח של סלי, פריט חיוני למדי בהתחשב בכמות המשימות בהן הוא טס במטוס.  גם בנטלי הצב הפעם מעט יותר קשוח למרות שאינו חסון כמו סליי ומרי. יש לו הרבה כלי נשק חדשים בהם מכשיר המאפשר לו לשאוב את הבריאות מהשומרים וכלי נשק רב תכליתי המשמש לפיתיון, לצייד ולתקיפה.

 

בנטלי הפך את נכותו ליתרון. עם כסא הגלגלים הוא מתפקד טוב יותר מבעבר. למורי יש עכשיו מגוון יכולות הרסניות לרשותו. הוא יכול לגלגל את עצמו מעלה ככדור, הנותן לו גישה לגבהים שבעבר רק סלי יכול להגיע אליהם. בשל חוסנו, מרי יכול גם להשליך שומר אחד על השומר האחר. סלי ובנטלי יכולים לדוג מטבעות ושלל אחר מהשומרים חברי תשומת הלב, מרי פשוט מרים אותם ומנער מהם את הכסף והשלל.

  

מצב ריבוי שחקנים

 

לסליי 3 יש גם משחקים לריבוי שחקנים שניתן לגלות. האפשרויות לריבוי שחקנים מאפשרים לשחקנים לשחק ראש בראש במספר מיני משחקים כמו שוטרים וגנבים, כאשר המסך מתחלק לשניים בצורה שמזכירה ספר קומיקס. יש גם מיני משחקי בסגנון קרבות כלבים. האתגרים נחמדים בהחלט, שני שחקנים ששיחקו במצב משחק לשחקן יחיד ירגישו ממש נוח להלחם זה נגד זה במצב ריבוי שחקנים.

 

גרפיקה

 

הגרפיקה במשחק מבוססת על אנימציה בשיטה הנקראת cel-shaded, התוצאה היא מעיין ציור לא ריאליסטי הגורם לגרפיקה להיראות כמו עבודת יד. התוצאה פשוטה קסומה ומזכירה ספר קומיקס או קריקטורה אשר התעוררו לחיים, למרות המראה הפשוט לכאורה התהליך מאוד מורכב ומתוחכם.

 

המשחק הראשון שהשתמש בטכניקה זו הוא Fear Effect עבור ה-PSOne ומאז התפשט לכל הפלטפורמות כמו במשחק -XIII. הגרפיקה מגיעה לשיאה במשימה שמתרחשת בטריטוריה של שודדי הים באיים הקריביים.

 

משקפי תלת מימד

 

לראשונה בסדרה סלי, ניתן לשחק במבחר משימות במצב רגיל או במצב תלת מימד וזאת באמצעות משקפי תלת המימד המצורפות למשחק. המשימות התלת ממידיות הן מעין סוג של גימיק אבל גימיק מהנה. טוב ש-Sucker Punch לא השתמשו בזה כמוטיב מרכזי.

 

לשחק בתלת מימד זה נחמד ומשעשע אבל לא מספיק חזק בשביל לסחוב את המשחק כולו. למרות זאת, מדובר בתוספת מגניבה למשחק. מי שלא אוהב את זה, יכול תמיד לחזור לגרפיקה הרגילה.

 

סאונד

 

הסאונד בכותר החדש אינו יוצא מגדרו אך משרת את המשחק נאמנה. קרמליטה שוב נשמעת
שונה אך הניסיון של סליי לדבר איטלקית ושל בנטלי לשיר אופרה בהחלט משעשע.

 

בעיות

 

זוויות צילום לא מוצלחות, שלא היוו בעיה בכותר הקודם, מציקות בכותר הזה פה ושם. במספר מקרים משימה שיכלה להיות פשוטה בכותר הקודם, כמו לחימה בבוס או מיני בוס או סתם מספר קפיצות על פלטפורמה, מתגלה כקשה יותר ולו בשל זווית הצילום.

 

אחד ההיבטים המאכזבים ביותר במשחק הוא היעדר משימות מאתגרות. התחושה היא שהמשחק מיועד לגיימרים צעירים יותר ביחס לקודמו. על מנת להוסיף קצת אתגר למשחק, נוספו מספר משימות עבור הגנב האומן אך גם אותן ניתן לסיים בקלות יחסית.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Sly 3. מוצלח
Sly 3. מוצלח
vgames.co.il
vgames.co.il
מומלצים